Φάκελος χειμερινές μεταγραφές: Όσες έγιναν στην εποχή Σαββίδη!

Απο paok24.com: Όταν ο ΠΑΟΚ «ψωνίζει» τον Ιανουάριο.
Πηγή: paok24.com
Φάκελος χειμερινές μεταγραφές: Όσες έγιναν στην εποχή Σαββίδη!

Ο «χορός» της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου είναι σε εξέλιξη, με πολλές ομάδες, μεταξύ αυτών και ο ΠΑΟΚ, να θέλουν καλύψουν τα κενά στα ρόστερ με ποιοτικές προσθήκες. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» με την έλευση του Ιβάν Σαββίδη κατάφερε να φέρει ποδοσφαιριστές αναγνωρισμένης αξίας, αλλά και μεταγραφικά...παλτά!

Το PAOK24 θυμάται όλες τις μεταγραφικές κινήσεις που έκανε ο Δικέφαλος από τη στιγμή του ερχομού του Ιβάν Σαββίδη στην ομάδα έως σήμερα.

 

Ιανουάριος 2013
1) Κώστας Κατσουράνης
2) Ζβόνιμιρ Μπούκιτς
3) Τσαρλς Ιτάνζ
4) Σέκου Ολίσε
5) Αμπντούλ Καμαρά
6) Γκόρντον Σίντελφελντ

Την πρώτη μεταγραφική περίοδο της εποχής του Ιβάν Σαββίδη στον πάγκο των «ασπρόμαυρων» βρισκόταν ο Γιώργος Δώνης, τεχνικός διευθυντής ήταν ο Γιώργος Γεωργιάδης, ενώ χρέη προέδρου εκτελούσε ο Ζήσης Βρύζας.

Ιανουάριος 2014
1) Μπίμπρας Νάτχο
2) Χουάν Ινσαουράλδε
3) Μάαρτεν Μάρτενς
4) Χέντβινγκες Μαντούρο
5) Μίκαελ Γκσμπούρνινγκ
6) Ντάνι Χούσεν

Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο πολύπειρος Γερμανός προπονητής Χουμπ Στέφενς, ενώ τις αποφάσεις για τις μεταγραφές τις παίρνουν οι Τσιτσιακόφ και Ζήσης Βρύζας.

Ιανουάριος 2015
1) Κρίστιαν Νομπόα
2) Ρικάρντο Κώστα
3) Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος

Στο τιμόνι της ομάδας βρισκόταν ο Άγγελος Αναστασιάδης ενώ χρέη τεχνικού διευθυντή εκτελούσε ο Ζήσης Βρύζας. Εκείνη η μεταγραφική περίοδος ο Δικέφαλος προχώρησε σε πολύ λίγες μεταγραφικές κινήσεις, τις λιγότερες επί εποχής Σαββίδη.

Ιανουάριος 2016
1) Μάρκος Βελλίδης
2) Δημήτρης Χατζηισαϊας

Τεχνικός διευθυντής της ομάδας αναλαμβάνει ο Φράνκ Άρνεσεν, ο οποίος δίνει ψήφο εμπιστοσύνης για τον πάγκο της ομάδας στον Ιγκόρ Τούντορ. Ο Δανός δεν κατάφερε να μακροημερεύσει στην Τούμπα, καθώς μετά από εννιά μήνες είχε και επίσημα παρελθόν.

Ιανουάριος 2017
1) Αμρ Ουάρντα
2) Πέδρο Ενρίκε
3) Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς
4) Λάζαρος Λάμπρου

Στα τέλη της προηγούμενης σεζόν τη θέση του Ίγκορ Τούντορ πήρε ο -μέχρι τότε- προπονητής της Κ19 του Δικεφάλου, Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος κατάφερε να αντιμετωπίσει την ομάδα στην κατάληψη της δεύτερης θέσης, με τη διοίκηση να του δίνει την ευκαιρία να παραμείνει. στην ομάδα και τη νέα σεζόν. Για το πόστο του τεχνικού διευθυντή προσελήφθη ο παλαίμαχος διαιτητής Λούμπος Μίχελς.

Ιανουάριος 2018
1) Αζεβέδο
2) Τιμπό Μουλέν
3) Μιχόγιεβιτς

Mε τον Ραζβάν Λουτσέσκου στο τιμόνι της ομάδας και τον Λούμπος Μίχελς στο πόστο του τεχνικού διευθυντή ο ΠΑΟΚ προέβη σε τρεις μεταγραφικές κινήσεις, όμως καμία από τις τρεις δεν «έπιασε», καθώς κανένας από τους τρεις δεν κατάφερε να κερδίσει φανέλα βασικού.

Ιανουάριος 2019
1) Ίνγκι Ίνγκασον
2) Κάρολ Σβιντέρσκι
3) Σέρτζιο Ολιβέιρα
4) Γιόσιπ Μίσιτς

Τον Σεπτέμβριο του 2018 ο Λούμπος Μίχελς δίνει τη σκυτάλη στον Μάριο Μπράνκο, ο οποίος παρέμεινε στην ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2020. Απόλυτα επιτυχημένη η χειμερινή μεταγραφική περίοδος, καθώς αποκτήθηκαν τέσσερις ποδοσφαιριστές οι οποίοι προσέφεραν τα μέγιστα στον Δικέφαλο.

Tον Γενάρη του 2020 δεν έγιναν μεταγραφικές κινήσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που έπληξε την παγκόσμια κοινότητα.

Ιανουάριος 2021

1) Σίντζι Καγκάβα

2) Μίκαελ Κρμέντσικ

3) Μπάμπα Ραχμάν

Κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο ο ΠΑΟΚ με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του και τον Όλαφ Ρέμπε στο πόστο του τεχνικού διευθυντή προχωράει σε τρεις μεταγραφικές κινήσεις. Όλα τα φώτα συγκέντρωσε η μεταγραφή του Ιάπωνα σούπερ σταρ, Σίντζι Καγκάβα, ωστόσο πιο ουσιαστικές ήταν οι περιπτώσεις των Κρμέντσικ και Μπάμπα Ραχμάν, οι οποίοι συνέβαλλαν σημαντικά και στην κατάκτηση του κυπέλλου στο τέλος της σεζόν.

Iανουάριος 2022

1) Φελίπε Σοάρες

2) Τζοάν Σάστρε

Στις 26 Μαΐου η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ ανακοίνωσε και επίσημα την επιστροφή του Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο της ομάδας, με τον Ρουμάνο τεχνικό να υπογράφει τριετές συμβόλαιο με τον Δικέφαλο. Τον Ιανουάριο ο Ζοσέ Μπότο, που είχε αναλάβει λίγο νωρίτερα τα ηνία του αγωνιστικού τμήματος, ο ΠΑΟΚ προχώρησε μόλις σε δύο μεταγραφές, με τους Φ. Σοάρες και Τζοάν Σάστρε να ενσωματώνονται στην ομάδα.

Ιανουάριος 2023

1) Τόμας Κεντζιόρα

2) Τάισον Φρέντα

Κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο της περσινής σεζόν, ο ΠΑΟΚ έφερε στην Θεσσαλονίκη έναν παίκτη που τα προηγούμενα χρόνια έπαιζε στο κορυφαίο επίπεδο. Ο λόγος για τον Τάισον Φρέντα, που η ηλικία του έφερε... μουρμούρα από τις πρώτες κιόλας μέρες της άφιξης του στη χώρα μας. Έναν χρόνο περίπου μετά ο Βραζιλιάνος αποτελεί ίσως τον πιο επιδραστικό ποδοσφαιριστή του Δικεφάλου και επιβεβαιώνει το ρητό πως «η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός».

Την ίδια χρονική περίοδο οι «ασπρόμαυροι» έκαναν δικό τους υπό το καθεστώς δανεισμού τον διεθνή με την Εθνική Πολωνίας, Τόμας Κεντζιόρα από την Ντιναμό Κιέβου.

Διαβάστε ακόμη...