Copa Africa και Εκόνγκ: Η πρώτη συζήτηση με τον ΠΑΟΚ

Για πρώτη φορά ο Γουίλιαμ Τρόοστ Εκόνγκ μίλησε για το επερχόμενο Copa Africa, τη διαφαινόμενη ρήξη με τον προπονητή του στην Εθνική Νιγηρίας και τις συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ.
Πηγή: sdna.gr
Copa Africa και Εκόνγκ: Η πρώτη συζήτηση με τον ΠΑΟΚ


Στην τελευταία διακοπή του πρωταθλήματος για τις Εθνικές ομάδες, ο Γουίλιαμ Τρόοστ Εκόνγκ έμεινε εκτός κλήσεων της Νιγηρίας λόγω της κόντρας του με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Ζοσέ Πεσέιρο. Μάλιστα, τα δημοσιεύματα από την πατρίδα του σημείωναν πως η πόρτα της Εθνικής ομάδας για τον Εκόνγκ έχει κλείσει για το διάστημα που θα βρίσκεται στον πάγκο ο Πορτογάλος προπονητής.

Στις δηλώσεις του, ο κεντρικός αμυντικός του Δικεφάλου δήλωσε πρόθυμος να επιστρέψει και να... θυσιαστεί αλλά έθεσε θέμα σεβασμού. Για πρώτη φορά, μίλησε και για τις συζητήσεις που έκανε με τον ΠΑΟΚ στην προοπτική να απουσιάσει μεσούσης της σεζόν λόγω της διοργάνωσης.

«Είναι γνωστό ότι είχαμε μιλήσει γι’ αυτό το θέμα με τον ΠΑΟΚ όταν ήρθα εδώ. Εκείνη την εποχή ήμουν ο αρχηγός των Super Eagles της Νιγηρίας.

Τους είπα δουλέψαμε πολύ σκληρά ως ομάδα για να προκριθούμε στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής και πως φυσικά, είναι το όνειρό μου να πάω εκεί και να κερδίσω το τρόπαιο με την χώρα μου, οπότε ο ΠΑΟΚ γνώριζε την κατάστασή μου.

Τους τελευταίους μήνες, ήμουν σε κατάσταση όπου έπρεπε να ξανασκεφτώ τα πάντα. Πραγματικά θα είναι μια μεγάλη θυσία καθώς τα πράγματα στην ομάδα μου πηγαίνουν εξαιρετικά καλά.

Θα ήθελα να βρεθώ στο τουρνουά, αλλά θα πρέπει να νιώσω την εκτίμηση που ένιωθα και φυσικά να με καλέσουν στην εθνική οπότε θα το δούμε, αλλά θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά για τον ΠΑΟΚ. Θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και μετά θα δούμε τι θα συμβεί».

Διαβάστε ακόμη...