Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Κατσούρη: Σενάριο για άσκηση ποινικής δίωξης στον οπαδό της ΑΕΚ για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

Από sdna.gr: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που αφορούν την υπόθεση Κατσούρη σύμφωνα με δημοσιεύματα που εμπλέκουν εκ νέου τον συλληφθέντα οπαδό της ΑΕΚ, το γενετικό υλικό του οποίου εντοπίστηκε στο μαχαίρι που είχε και το αίμα του θύματος.
Πηγή: sdna.gr
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Κατσούρη: Σενάριο για άσκηση ποινικής δίωξης στον οπαδό της ΑΕΚ για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

Σενάριο που θέλει τις αρμόδιες Αρχές να προσανατολίζονται στο ενδεχόμενο να ασκήσουν ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας στον 35χρονο Έλληνα οπαδό, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα».

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ «σύμφωνα με το σκεπτικό, ο 29χρονος Κατσούρης χτυπήθηκε με μαχαίρι από τον 35χρονο συνοπαδό του κατά λάθος, κατά τη διάρκεια της πρώτης μαζικής επίθεσης κροατών χούλιγκαν στην οδό Κιουτάχειας, στη Νέα Φιλαδέλφεια κι ενώ προσπαθούσαν να αμυνθούν από τα χτυπήματα που δέχονταν».

Από την άλλη, ωστόσο, νομικοί επισημαίνουν ότι μια τέτοια δίωξη δεν στηρίζεται σε στοιχειωδώς επαρκή στοιχεία καθώς η συγκεκριμένη εκδοχή παρουσιάζει λογικά κενά.

Αξιο αναφοράς, όπως επισημαίνουν τα «Νέα» είναι το γεγονός ότι για τον 35χρονο «είχαν διατυπωθεί αρχικά υπόνοιες ότι είχε χτυπήσει τον Κατσούρη στην προσπάθεια διαφυγής τους από τον χώρο της συμπλοκής. Το σενάριο αυτό είχε καταρριφθεί αφού διαπιστώθηκε ότι σταγόνες αίματος του Κατσούρη βρέθηκαν περίπου 80 μέτρα μακριά.

Η νέα εκδοχή αναφέρει ότι ενδέχεται να τον είχε πλήξει στο σημείο της πρώτης εφόδου των Κροατών».

Το μαχαίρι -που παραδέχτηκε ο 35χρονος ότι του άνηκε- βρέθηκε αργότερα στην κατοχή Κροάτη χούλιγκαν στη Ριζούπολη. Όμως, τα στοιχεία που τον αποσυνδέουν από τη δολοφονία, σύμφωνα με τον νομικό του εκπρόσωπο Χριστόδουλο Γίλια, είναι «ότι δεν υπάρχει οπτικό υλικό από τη στιγμή του μοιραίου πλήγματος, ότι βρισκόταν σε απόσταση πέντε μέτρων από το θύμα την ώρα της επίθεσης και ότι εκείνος έβγαλε το μαχαίρι μετά την επίθεσή τους». Μάλιστα, όπως τονίζει, «έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ βρέθηκε άλλο ένα μαχαίρι με αίμα του 29χρονου και το οποίο δεν έχει διαπιστωθεί σε ποιον ανήκε».

Τέλος, νομικοί σχολιάζουν ότι «οι σταγόνες αίματος του Μιχάλη στο μαχαίρι του 35χτομου μπορούν να εξηγηθούν γιατί πράγματι -όπως φαινεται σε βίντεο- έτρεχε δίπλα του και μπορεί να έπεσαν σε αυτό».

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...