«Επένδυση» με Σωτηρίου για τον ΠΑΟΚ! (vid)

Από paok24.com: Αφού «έκλεισε» τον NBAer, Άντριου Χάρισον, ενώ ενισχύθηκε και με τον Αρσενόπουλο, ο ΠΑΟΚ πλέον «φορτσάρει» για να κλείσει το ρόστερ του, ενόψει της έναρξης της προετοιμασίας του.
Πηγή: paok24.com
«Επένδυση» με Σωτηρίου για τον ΠΑΟΚ! (vid)

Στο πλαίσιο αυτό, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει έρθει σε συμφωνία με τον 22χρονο, ύψους 2.02 φόργουορντ, Άρη Σωτηρίου! Πρόκειται για μία περίπτωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι ο Σωτηρίου, αναμένεται να επαναπατριστεί για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, μετά από τετραετή παρουσία στις ΗΠΑ, ενώ πριν πάρει την απόφαση να περάσει την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, για μπάσκετ και σπουδές, ανήκε στον Παναθηναϊκό.

Ο Σωτηρίου βρέθηκε το 2019 στις ΗΠΑ για λογαριασμό του πανεπιστημίου Texas A&M, αλλά μετά από μία μικρή παρουσία εκεί και την πανδημία, βρέθηκε στο Adelphi. Εκεί, την πρώτη του χρονιά σε 18.7 λεπτά συμμετοχής, είχε 7 πόντους και 4.4 ριμπάουντ μ.ο., με 47.7% στα δίποντα και 77.5% στις βολές, ενώ έδινε και 1.8 ασίστ, ανά αγώνα, καταγράφοντας παρουσία σε 20 παιχνίδια.

Πέρσι το καλοκαίρι, το όνομα του είχε ακουστεί και για το Λαύριο, επέστρεψε όμως στο πανεπιστήμιο του Adelphi, όπου σε 25 παιχνίδια (18.6 λεπτά μ.ο.), είχε 7.9 πόντους, 3.7 ριμπάουντ, 55.2% στο δίποντο και 69.4% στις βολές. Το τρίποντο είναι στοιχείο που δεν το έχει βάλει ακόμα στο παιχνίδι, σουτάροντας πέρσι με 30.8%, αλλά μόλις με μία προσπάθεια ανά αγώνα...

Στην ηλικία των 17 ετών, εντυπωσίασε σε ένα από τα πιο φημισμένα καλοκαιρινά camp της Ευρώπης, στο Adidas Next Generation Tournament της Euroleague, με 29 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου, φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Με την Εθνική Παίδων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα β' κατηγορίας, είχε 20 πόντους, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2.5 κλεψίματα, ενώ ήταν παρών και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων, το 2019, στο οποίο σε 30 λεπτά συμμετοχής, είχε 9.1 πόντους, 4.1 ριμπάουντ, με 42.5% στο δίποντο και 71.4% στις βολές.

Ο Σωτηρίου πριν μερικές ημέρες (13 Ιουλίου), έκλεισε τα 22 και μετά την παρουσία του στις ΗΠΑ, είναι έτοιμος να δοκιμάσει στο επαγγελματικό επίπεδο της Ευρώπης, έχοντας νωρίτερα την εμπειρία από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού.

Ο νεαρός αγωνίζεται στο «4», το ταλέντο του έχει ενδιαφέρον και από τη στιγμή που τα δεδομένα από την ελληνική αγορά είναι πολύ συγκεκριμένα για το «πορτοφόλι» του ΠΑΟΚ, ο Φώτης Τακιανός και η διοίκηση, επέλεξαν να επενδύσουν στη συγκεκριμένη περίπτωση. Μένει η ανακοίνωση από πλευράς του «Δικέφαλου του Βορρά», αφού οι δύο πλευρές έχουν φτάσει σε προφορική συμφωνία.

Διαβάστε ακόμη...