Το προφίλ της Αλ Τααβόν

Από paok24.com: Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα (15/7) την Αλ-Τααβόν από τη Σαουδική Αραβία, σε ένα φιλικό προπονητικού χαρακτήρα. Θυμίζουμε πως το παιχνίδια θα είναι κεκλεισμένων των θυρών ενώ δεν θα υπάρχει και δημοσιογραφική κάλυψη.
Πηγή: paok24.com
Το προφίλ της Αλ Τααβόν

Η Αλ-Τααβόν τερμάτισε 5η στο περσινό πρωτάθλημα της χώρας της, βρισκόμενη στο -17 από την πρωταθλήτρια Αλ Ιτιχάντ και στο -12 από την Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Αποτελεί την 7η ομάδα σε χρηματιστηριακή αξία στη Σαουδική Αραβία, με την ομάδα να κοστολογείται στα 14 εκατομμύρια ευρώ.

Αστέρι της ομάδας είναι ο 29χρονος Ισπανός κεντρικός χαφ, Άλβαρο Μεντράν, ο οποίος αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας καταγράψει και 5 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα. Παράλληλα, έχει αγωνιστεί στην La Liga και με τις φανέλες των Αλαβές, Χετάφε, Ράγιο Βαγεκάνο και Βαλένθια. Η αξία του εκτιμάται στα 4 εκατομμύρια.

Η Αλ-Τααβόν αποτελείται κατά κύριο λόγο από Σαουδάραβες ποδοσφαιριστές. Ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής της, μετά τον Μεντράν, είναι ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας, Μάιλσον, ο οποίος κοστολογείται περίπου στα 3 εκατομμύρια. Αν συνυπολογιστεί και το γεγονός πως υπάρχουν ακόμη 2-3 ποδοσφαιριστές άνω του εκατομμυρίου, οι υπόλοιποι είναι χαμηλής αξίας, στα 100, 150 και 200 χιλιάρικα.

Μοναδική διάκριση του κλαμπ, αποτελεί η κατάκτηση του Κυπέλλου Σαουδικής Αραβίας τη σεζόν 2018/19. Το φιλικό με τον ΠΑΟΚ θα είναι το πρώτο για την Αλ-Τααβόν, στην καλοκαιρινή της προετοιμασία.

Το φιλικό του 2019

Οι δυο ομάδες έχουν έρθει αντιμέτωπες και κατά το παρελθόν, σε φιλικό προετοιμασίας το 2019. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 1-1, με την Αλ-Τααβόν να προηγείται στο 34′ με τον Αμισί και τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει στο 81′ με τον Ίνγκι Ίνγκασον. Για τον Δικέφαλο είχαν ξεκινήσει οι Ζίβκοβιτς, Μιχάι, Ίνγκασον, Μιχαϊλίδης, Ροντρίγκο, Μίσιτς, Ντούγκλας, Στοχ, Λημνιός, Σβιντέρσκι, Γαϊτανίδης. Ως αλλαγή είχαν περάσει στον αγωνιστικό χώρο οι Μελίσσας, Λάμπρου και Κάτσε.

Διαβάστε ακόμη...