Για 5η φορά θα αγωνιστεί σε Game 3 στην Ευρώπη

Από "Η Ασπρόμαυρη Βίβλος / facebook": Για 5η φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία του ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί σε Game 3 μίας σειράς «Best of 3».
Πηγή: Η Ασπρόμαυρη Βίβλος / facebook
Για 5η φορά θα αγωνιστεί σε Game 3 στην Ευρώπη

Είχε κερδίσει την πρώτη, είχε χάσει τις τρεις επόμενες. Σε αυτή που κέρδισε το πρώτο ματς είχε γίνει στην έδρα της «αδύναμης» ομάδας και τα δύο επόμενα στην έδρα της «δυνατής», ενώ στις τρεις αποτυχίες το φορμά ήταν ίδιο με το φετινό, δηλαδή από ένα ματς σε κάθε έδρα, εναλλάξ.

Με λίγα λόγια, το κακό έχει τριτώσει, συνεπώς ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβάται τίποτα αύριο, πέρα από την κούραση, οπότε καλό θα είναι ο προπονητής να κάνει ροτέισον για τη δύσκολη συνέχεια.

Στον δρόμο για τον τελικό της Ναντ, το 1992, ο ΠΑΟΚ έχασε αρχικά στο Zavod Tivoli από την Olimpija Ljubljana με 81-68, αλλά πήρε τα δύο παιχνίδια στο Αλεξάνδρειο με 79-61 και 104-86, μαζί με την πρόκριση στην ήττα-έπος που έκανε περισσότερους ΠΑΟΚτσήδες από οποιαδήποτε νίκη στην ιστορία.

Το 1998, στους 16 της Euroleague, ο ΠΑΟΚ είχε παλέψει το πρώτο ματς στο Βερολίνο, χάνοντας από την Alba στην παράταση με 77-75. Κέρδισε άνετα το ματς στο Παλέ με 81-60, αλλά έχασε τη σειρά με 104-71 στο τρίτο ματς.

Στην ίδια φάση της Euroleague, δυο χρόνια αργότερα, η Maccabi Tel Aviv κέρδισε στο Yad Eliyahu το πρώτο και το τρίτο ματς με 77-62 και 78-62, ενώ ο ΠΑΟΚ εντωμεταξύ είχε ισοφαρίσει στο Αλεξάνδρειο με 67-55, στο τελευταίο παιχνίδι του Bane Prelević με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Tην επόμενη σεζόν τρίτωσε το κακό, αυτήν τη φορά με break στην έδρα του ΠΑΟΚ, ο οποίος πλέον αγωνιζόταν στο PAOK Sports Arena. Πάλι στους 16 της Euroleague, με τη συνήθη Olimpija Ljubljana, κέρδισε το αρχικό παιχνίδι με 75-64, έχασε στη Σλοβενία με 85-77 και αποκλείστηκε στο τρίτο ματς με 69-73. Αυτό ήταν το τελευταίο ματς του ΠΑΟΚ στην Ευρωλίγκα, με την εξαίρεση του ενός παιχνιδιού που έδωσε το 2011 κόντρα στην Galatasaray για τον προκριματικό γύρο.

Διαβάστε ακόμη...