Περί προθέσεων και μη

Από forzaonline.grΑπό τον περασμ: ένο Ιούνιο, όταν και δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης το Προεδρικό Διάταγμα και, λίγες ημέρες αργότερα, υπεγράφη η συμφωνία ανάθεσης της ΠΑΕ σε σχήμα εταιριών της μελέτης του masterplan και του business plan για τη Νέα Τούμπα, καμία ουσιαστική εξέλιξη δεν έχει καταγραφεί ως προς τη γενικότερη πρόοδο του όλου έργου.
Πηγή: forzaonline.gr
Περί προθέσεων και μη

Στο τέλος του καλοκαιριού, βέβαια, οι άνθρωποι της ΠΑΕ παρέλαβαν από τις εταιρίες το masterplan και τα τρία προσχέδια για το νέο γήπεδο (τότε είχε ειπωθεί ότι θα υπήρχε και δημόσια διαβούλευση περί αυτών), άλλα έκτοτε... ουδέν. Η έγκριση του masterplan από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία και το Δήμο Θεσσαλονίκης δεν πρόκειται να συμβεί μέσα στο 2022, ενώ κι η έγκριση της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (προϋπόθεση για την έκδοση των αδειών κατασκευής του νέου γηπέδου), που προβλέπονταν να γίνει μέχρι την ερχόμενη άνοιξη, μετατίθεται για αργότερα.

Συνυπολογίζοντας κανείς και το «πάγωμα» των συζητήσεων (όχι πως είχαν προχωρήσει και ιδιαίτερα...), που είχαν ως αντικείμενο τη μετακόμιση του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο στάδιο, εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα ότι η τρέχουσα σεζόν δεν πρόκειται να είναι η τελευταία, που ο Δικέφαλος θα αγωνίζεται στην Τούμπα.

Προφανώς και το (πολιτικό) περιβάλλον της χώρας (μια σύγκριση με το τι συμβαίνει την ίδια ώρα με το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού οδηγεί μοιραία σε σαφή συμπεράσματα περί προθέσεων, αλλά και μη προθέσεων της κυβέρνησης) δεν ευνοεί τις προσπάθειες των υπευθύνων του ΠΑΟΚ για να «τρέξουν» με το ρυθμό, που και οι ίδιοι θα ήθελαν το ζωτικής σημασίας θέμα της Νέας Τούμπας. Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός είναι το όλο ζήτημα πάει όλο και πιο πίσω.

ΥΓ. Το ποσό των 3,5 εκ. ευρώ, που χρειάστηκε να καταβάλει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ την τελευταία δεκαετία σε πρόστιμα-όπως αποκαλύφθηκε στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας-, τρομάζει (μόνο τα επεισόδια στον τελικό κυπέλλου του 2017 στο Πανθεσσαλικό του Βόλου έφεραν το... λογαριασμό των 282.500 ευρώ). Το ότι έχει στην κεφαλή της έναν ισχυρό οικονομικά μεγαλομέτοχο δεν σημαίνει, φυσικά, ότι το ζήτημα θα πρέπει να υποβαθμίζεται.

Αντιθέτως, θα έπρεπε διαρκώς ν' αναζητούνται λύσεις για την αντιμετώπιση του «φαινομένου». Κι αν υποθέσουμε ότι αυτό γίνεται, το βέβαιο είναι ότι δεν έχει αποφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα. Οι οικονομικές απώλειες από τα πρόστιμα υπερβαίνουν κατά πολύ το παραπάνω ποσό, μια και θα πρέπει να συνυπολογιστούν και τα χαμένα έσοδα από τα παιχνίδια, που διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών (συνέπεια των ποινών, που επιβλήθηκαν στην ΠΑΕ κι όχι, φυσικά, των αυτονόητων περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού).

Διαβάστε ακόμη...