Η φωτεινή πινακίδα με την ένδειξη «Super League» αργοσβήνει…

Από sdna.gr:Η λίγκα αργοσβήνει μετά από λίγους μήνες παρουσίας του τωρινού προεδρείου που την έχει μετατρέψει σε αιχμή του προπαγανδιστικού δόρατος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Πηγή: sdna.gr
Η φωτεινή πινακίδα με την ένδειξη «Super League» αργοσβήνει…

Τα «χτυπήματα» διαδέχονται το ένα τ' άλλο. Η SuperLeague έχει μετατραπεί πλέον σε γραφείο εξυπηρέτησης συμφερόντων Ολυμπιακού. Για να φέρνει τον πρόεδρό της πιο κοντά στην ΕΠΟ, προκειμένου να μπορεί να δημιουργεί πανικούς ανάλογα με τα θέλω της ΠΑΕ που έχει στην ιδιοκτησία του.

«Βόλεψε», με την ανοχή και των υπολοίπων, τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ όταν τον... σούταραν απ' την Ομοσπονδία. Μη χάσει και το μεροκάματο. Έφτασε στο σημείο να βγάζει ανακοινώσεις κατά μέλους του συνεταιρισμού, χωρίς να ενημερώνει κανέναν, χωρίς να ρωτά κανέναν.

Φτάσαμε τώρα να θέλει να παρουσιάσει και πλάνο για την επαγγελματική διαιτησία με τον Κλάτενμπεργκ σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Χωρίς βέβαια να έχει ενημερώσει καμία άλλη ΠΑΕ. Λες και οι άλλοι τίποτα χορηγούμενοι απ' το Shopflix που θα το βουλώσουν και θα αφήσουν τη διαδικασία να εξελίσσεται.

Φτάσαμε τέλος Οκτωβρίου και το πρωτάθλημα μετά από χρόνια δεν έχει κεντρικό χορηγό.

Ξεκάθαρα η Super League υπό αυτές τις συνθήκες, δεν έχει μέλλον.

Δε θέλει πολλές σταγόνες για να ξεχειλίσει το ποτήρι και σίγουρα η αντιμετώπιση του αναφαίρετου δικαιώματος όλων των ΠΑΕ μελών του συνεταιρισμού, να γνωρίζουν τόσο σοβαρά ζητήματα, δεν είναι ούτε κάποιους είδους συμμαχία, ούτε... πολεμική κατά του Ολυμπιακού.

Ίσως να είναι καιρός να καταλάβει το προεδρείο και η ΠΑΕ Ολυμπιακός, πως το επαγγελματικό πρωτάθλημα δε διεξάγεται για να κατακτά η ομάδα τους, για να κάνουν πολιτική ανάλογα με τα θέλω του Ολυμπιακού και στο τέλος να μη μιλά κανείς.

Πρωτοφανείς καταστάσεις που εκθέτουν και ντροπιάζουν το ίδιο το ποδόσφαιρο. Δίνοντας και πάτημα στην Ομοσπονδία να βγαίνει και να λέει πως θα πάρει το πρωτάθλημα απ' την Super League.

Δεν έχει γίνει τίποτα για τη βελτίωση των συνθηκών της διοργάνωσης. Δεν έχει γίνει τίποτα για την αύξηση των εσόδων, την άνοδο της εμπορικότητας του προϊόντος. Δεν έχει τίποτα για τη μείωση της πόλωσης. Αντ' αυτού, το ίδιο το προεδρείου την προάγει, τόσο ανάμεσα στις ΠΑΕ όσο και με την ΕΠΟ.

Αν θέλει η λίγκα να λειτουργεί ως επέκταση του γραφείου Ολυμπιακής... προπαγάνδας, τότε ας αποφασίσουν οι υπόλοιποι να το κλείσουν το «μαγαζάκι». Μη σκάνε και άδικα. Δυστυχώς όπου εμπλέκεται το σωματείο του λιμανιού, δεν μπορεί να υπάρξει καμία σοβαρή πρόταση για το ποδόσφαιρο, καμία ηρεμία που θα βοηθήσει το άθλημα, κανένας σοβαρός διάλογος με την Ομοσπονδία, καμία πρόταση που θα προχωρήσει για την επαγγελματική διαιτησία.

Στην καλύτερη υπό τις παρούσες συνθήκες, θα προσλαμβάνεται όποιος φεύγει απ' την ΕΠΟ για να καλύπτονται τα χαμένα του κέρδη. Ήταν ο Κλάτενμπεργκ, ίσως ακολουθήσει η Κοξένογλου.

Φυσικά είναι ακέραιη και η ευθύνη των υπολοίπων ΠΑΕ. Όσων πήραν το... τυράκι της χορηγίας απ' τη Shopflix και τώρα αντιμετωπίζονται σαν τα ποντικάκια που πιάστηκαν στη φάκα. Παρακολουθούν τις εξελίξεις, χωρίς να έχουν δικαίωμα να μιλήσουν, χωρίς να τους ρωτά κανείς, χωρίς να τους υπολογίζει κανείς. Για να ξαναγίνουν οι ΠΑΕ που θα ζητούν το... ξεροκόμματο, θα παίρνουν κάνα ψίχουλο και θα λένε κι ευχαριστώ. Κάτι που εφαρμόστηκε επί σειρά ετών στην εποχή του ποδοσφαιρικού σκοταδισμού.

Διαβάστε ακόμη...