Κερμανίδης: «Για τον Σαράφη, ο ΠΑΟΚ ήταν η ζωή του»

Aπό paok24.com: Ο Παναγιώτης Κερμανίδης μίλησε συγκινημένος για τον «Καίσαρα» ...
Πηγή: paok24.com
Κερμανίδης: «Για τον Σαράφη, ο ΠΑΟΚ ήταν η ζωή του»

Ο Σταύρος Σαράφης δεν είναι πια ανάμεσα και οι συμπαίκτες του, με τους οποίους έζησε μεγάλες στιγμές στον ΠΑΟΚ, προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν την είδηση του θανάτου του. Ο Παναγιώτης Κερμανίδης, μίλησε στο «City of Primo 106,1» για τον «Καίσαρα», με μπορώντας να συγκρατήσει τη συγκίνησή του.

«Στα αποδυτήρια ήμασταν δίπλα-δίπλα. Έχω πολλά να θυμηθώ μαζί του. Έχω πολλές καταστάσεις και παιχνίδια στη μνήμη μου. Είναι μεγάλη η λύπη σήμερα. Για τον Σταύρο, ο ΠΑΟΚ ήταν το σπίτι του, η οικογένειά του, η ζωή του. Έπαιξε μόνο για τον ΠΑΟΚ. Ο Σταύρος έγραψε μέσα από τον ΠΑΟΚ, τη δική του ιστορία, η οποία ανέβασε πολύ ψηλά το σύλλογο. Έδωσε τίτλους και χαρές, αύξησε το λαό του. Ο ΠΑΟΚ, ως σύλλογος, πρέπει να είναι πολύ περήφανος που είχε στις τάξεις του αυτόν τον ποδοσφαιριστή» είπε αρχικά και ύστερα, μίλησε και για τον χαρακτήρα του στο γήπεδο.

«Μέσα στο γήπεδο, ήταν άλλος άνθρωπος. Ήταν επαγγελματίας για την εποχή, παθιαζόταν πολύ για τη νίκη. Με το τρέξιμο του, αλώνιζε όλο το γήπεδο και ήθελε πάντα να κερδίζει, ακόμα και στις προπονήσεις. Ήταν σε έναν πολύ μεγάλο σύλλογο με πολύ μεγάλο λαό, όπως ο ΠΑΟΚ και αυτό μας έδινε δύναμη όλους. Ήμασταν περήφανοι που παίζαμε σε αυτόν τον προσφυγικό σύλλογο, ήταν το σπίτι μας. Ήμασταν μία οικογένεια. Και ο Σταύρος, πάντα ήταν στο επίκεντρο. Ήταν πολύ αγαπητός σε όλους και σεβόμασταν πάντα την άποψη του».

Όσο για τα στοιχεία του και το ωραιότερο γκολ που θυμάται ο ίδιος από τον Σαράφη, είπε... «Από τότε, δεν έχει αναδείξει τέτοιο χαφ ο ΠΑΟΚ. Και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, θα έπαιζε άμεσα. Ήταν αθληταράς, είχε φοβερά πνευμόνια και ήταν πολύ απειλητικός στο τέρμα. Ήταν ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, μετά το επεισόδιο με τον Λες Σάνον. Είχε 50.000 κόσμο και έπρεπε να κερδίσουμε οπωσδήποτε το παιχνίδι. Ήταν παιχνίδι ζωής και θανάτου για εμάς. Ο κόσμος ήθελε να μείνει οπωσδήποτε ο προπονητής. Ξέραμε την κρισιμότητα του αγώνα, είχαμε μπει αποφασιστικά και το παιχνίδι κρίθηκε σε ένα γκολ που έβαλε ο Σαράφης. Προήλθε από μία σέντρα του Ιωσηφίδη, στη γραμμή και λίγο έξω από τη γραμμή της μεγάλης περιοχή και να δείτε πως σηκώνεται μέχρι τα... σύννεφα και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά από τα 16 μέτρα! Ήταν απίστευτη περίπτωση για να μπει γκολ κι όμως, ο Σταύρος, το έκανε».

Διαβάστε ακόμη...