Αυτά είπε ο Ταλιχμανίδης για Μίντιλαντ και Ολυμπιακό Β’

Aπό thessports.gr: Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Β, Χρήστος Ταλιχμανίδης, φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό «City of Primo» 106,1 και μίλησε για το παιχνίδι της πρώτης ομάδας κόντρα στην Μίντιλαντ (17/2, 19:45) και για τη νίκη της δεύτερης ομάδας απέναντι στον Ολυμπιακό Β με 1-0, αλλά και για άλλα θέματα.
Πηγή: thessports.gr
Αυτά είπε ο Ταλιχμανίδης για Μίντιλαντ και Ολυμπιακό Β’

Αναλυτικά όσα είπε ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου:

Για το γεγονός πως κι ο πατέρας του ήταν τερματοφύλακας:

«Κάπως έτσι είναι λόγω του πατέρα μου. Ξεκίνησα με διαφορετικά αθλήματα και στο τέλος κατέληξα στο ποδόσφαιρο. Έκανα στίβο, κολύμβηση και μετά αποφάσισα, αλλά η αλήθεια είναι πως επηρεάστηκα κι από τον ίδιο. Δεν το μετανιώνω όμως».

Για την πρόσφατη νίκη επί του Ολυμπιακού:

«Ήταν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που ξεκίνησαν το project των Β ομάδων. Το θέλαμε πάρα πολύ, κάναμε λίγα λάθη, είχαμε συγκέντρωση, δεν δεχθήκαμε γκολ και πήραμε τη νίκη».

Σχετικά με την ύπαρξη των Β ομάδων σαν καινοτομία:

«Πιστεύω ότι βοηθούν πολύ οι Β' ομάδες. Έπρεπε να ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό αυτό. Έχουμε αρκετό ταλέντο κι εμείς και γενικά στην Ελλάδα. Φαίνεται ότι οι Β ομάδες μπορούν ν' ανταπεξέλθουν. Είχαμε μια περίοδο προσαρμογής αλλά πλέον το έχουμε πετύχει. Παίρνουμε μεγάλες νίκες κόντρα σε ιστορικές ομάδες. Μας δίνει κίνητρο, το ότι δεν παίζουμε πλέον με παιδιά της ηλικίας μας αλλά πλησιάζουμε στο επίπεδο της πρώτης ομάδας».

Αν νιώθουν πιο κάτω λόγω Super League 2:

«Δεν υπάρχουν αρνητικά. Σημασία έχει να παίζεις. Δουλεύουμε, κάνουμε προπονήσεις αλλά ο καθρέφτης μας είναι το γήπεδο. Και στην πρώτη ομάδα αν είσαι και κατέβεις στην Β κερδισμένος είσαι. Παίρνεις χρόνο, εμπειρία και βελτιώνεσαι».

Για τον ανταγωνισμό στη θέση του:

«Υπάρχει ανταγωνισμός αλλά σε υγιές κλίμα. Είναι πολύ καλά παιδιά. Είναι καλοί αθλητές με ταλέντο και τα βρίσκουμε. Υπάρχουν δυνατότητες κι ακόμη κι αν μέχρι τώρα εγώ κι ο Μπουργάνης μοιραζόμαστε τα λεπτά συμμετοχής, και τα υπόλοιπα παιδιά είναι εξίσου έτοιμα και καλά και θα το δείξουν μόλις πάρουν τις ευκαιρίες τους».

Για το αήττητο σερί του ΠΑΟΚ Β:

«Πιστεύω ότι αρχικά παίζει ρόλο το κομμάτι της προσαρμογής. Θέλαμε χρόνο γιατί ήμασταν καινούρια ομάδα. Το καταφέραμε και πλέον δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο, παίζουμε καλό ποδόσφαιρο κι έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητές μας. Η ομάδα είναι καλή, έχει ταλέντο και καταλάβαμε πως αδικήσαμε τον εαυτό μας, καθώς χάσαμε βαθμούς σε παιχνίδια που ήμασταν καλύτεροι. Πήραμε το χρόνο μας, πεισμώσαμε και τα καταφέραμε».

Ενόψει Πανσερραϊκού και Μίντιλαντ:

«Θεωρώ πως ο Πανσερραϊκός είναι δυνατός. Έχουμε απουσίες λόγω covid, καρτών, τραυματισμών κλπ. Θα είναι δύσκολη αναμέτρηση. Συγκέντρωση θέλει και πίστη στο πλάνο του προπονητή μας.

Η πρώτη ομάδα έχει μεγάλο σερί και μάλιστα παίζει αρκετά καλό ποδόσφαιρο. Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό και το βλέπω και στις προπονήσεις. Είμαστε σε καλό σημείο κι ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στη Δανία μόνο για τη νίκη».

Διαβάστε ακόμη...