Φερέιρα - Ζεσούς σημειώσατε... 1!

Απο paok24.com: Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έχει το... πάνω χέρι στις αναμετρήσεις με τον πρώην προπονητή του!
Πηγή: paok24.com
Φερέιρα - Ζεσούς σημειώσατε... 1!

Οι δυο τους γνωρίζονται από την... καλή και απ΄ την ανάποδη, από την εποχή που ο ένας ήταν ποδοσφαιριστής και ο άλλος προπονητής. Ο λόγος για τους Αμπέλ Φερέιρα και Ζόρζε Ζεσούς!

Τη σεζόν 2003-04, οι δυο τους συνυπήρξαν στη Βιτόρια Γκιμαράες και ο 26χρονος τότε Αμπέλ Φερέιρα αγωνίστηκε σε 14 επίσημους αγώνες υπό την καθοδήγηση του 50χρονου τότε Ζόρζε Ζεσούς.

Aφού οδήγησε την Γκιμαράες στην παραμονή, ο Ζεσούς αποχώρησε από τον πάγκο της το καλοκαίρι του 2004, με τους δύο άντρες να συναντιούνται ξανά στο γήπεδο μετά από 12 ολόκληρα χρόνια και πιο συγκεκριμένα στις 18 Δεκεμβρίου 2016, με τον Αμπέλ Φερέιρα να βρίσκεται στον πάγκο της Μπράγκα και τον Ζεσούς σε αυτόν της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Ligas NOS.

Τελικό αποτέλεσμα; "Διπλό" της Μπράγκα μέσα στη Λισαβόνα με σκορ 1-0!

Τέσσερις μήνες αργότερα, ο Ζεσούς πήρε την... εκδίκησή του, με την Σπόρτινγκ να παίρνει τους τρεις βαθμούς στην έδρα της Μπράγκα με σκορ 3-2, χάρη σε γκολ του Μπας Ντοστ στο 84ο λεπτό.

Φερέιρα και Ζεσούς συναντήθηκαν ξανά στις 5 Νοεμβρίου 2017 στη Λισαβόνα στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής και είδαν τις ομάδες τους να μένουν στο 1-1, ενώ στις 31 Μαρτίου 2018, στην τελευταία μέχρι τη σημερινή "κόντρα" τους, η Μπράγκα του Αμπέλ Φερέιρα επικράτησε της Σπόρτινγκ του Ζεσούς με 1-0 χάρη σε κεφαλιά του Ραούλ Σίλβα στο 87ο λεπτό!

Διαβάστε ακόμη...