«Δεν υπάρχει φαβορί...»

Ο προπονητής της ΑΕΚ, απέφυγε τα μεγάλα λόγια στις δηλώσεις του πριν τον τελικό, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν φαβορί σε ένα παιχνίδι που αγωνίζονται δύο πολύ δυνατές ομάδες.
Πηγή: paok24.com
«Δεν υπάρχει φαβορί...»

Αρχικά δήλωσε:
«Αυτό που περιμένουμε είναι η ανταμοιβή μετά από μια μεγάλη δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου. Τώρα, πρέπει να το διασκεδάσουμε. Είναι ένας τίτλος που τον δίνει ένα παιχνίδι και πρέπει να τα δώσουμε όλα».

Για τον τρίτο τελικό Κυπέλλου Ελλάδας της καριέρας του:
«Είναι αλήθεια ότι βρίσκομαι τρίτη φορά σε τελικό. Την πρώτη τα καταφέραμε, τη δεύτερη είχαμε την ατυχία και δεν το κατακτήσαμε. Παίξαμε απέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους. Την πρώτη φορά, περάσαμε τον Παναθηναϊκό, φέτος περάσαμε τον Ολυμπιακό. Είναι ένας θεσμός που δεν παίζουν όλοι με όλους, εμείς είχαμε την "τύχη" να παίξουμε κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους. Τώρα στον τελικό θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το Κύπελλο».

Για το αν υπάρχουν φαβορί ενόψει του τελικού:
«Σε ένα παιχνίδι, δεν υπάρχει φαβορί. Πόσο μάλλον όταν έρχονται αντιμέτωπες δύο ομάδες που έδειξαν ότι είναι πολύ δυνατές κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος».

Για το αν η ΑΕΚ άδειασε μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος:
«Αν η ΑΕΚ θέλει να συνεχίσει να μεγαλώνει, πρέπει να προσπαθήσει να κερδίσει και το Κύπελλο. Οι μεγάλες ομάδες όταν κερδίζουν κάτι, θέλουν να κερδίζουν και το επόμενο. Εγώ θέλω η ΑΕΚ να συνεχίσει να μεγαλώνει και για να το κάνει θα πρέπει να συνεχίζει. Στο ποδόσφαιρο, μια ομάδα χάνει, μία κερδίζει αλλά αυτό που πρέπει να κάνει πάντα είναι να μπαίνει και να προσπαθεί για να κερδίσει».

Για την παρουσία του Ισπανού διαιτητή στον τελικό:
«Δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε άλλα πρωταθλήματα αυτό. Να έρχεται ένας διαιτητής από άλλη χώρα να διαιτητεύσει σε τελικό Κυπέλλου. Είναι ένας διαιτητής με μεγάλη εμπειρία, διεθνής. Θέλουμε να κάνει ένα καλό παιχνίδι χωρίς παράπονα. Για αυτό έχει σφυρίξει πάνω από 250 παιχνίδια στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, έχει σφυρίξει εθνικές, γιατί είναι ένας καλός διαιτητής».

Για αυτό που θα ζητήσει από τους παίκτες του σε συνδυασμό με την παρουσία ξένου διαιτητή:
«Αυτό που θα τους πω είναι να προσπαθήσουν να παίξουν καλά. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κανόνες στο παιχνίδι και υπεύθυνος είναι ο διαιτητής. Φυσικά και μπορεί να υπάρξει ανθρώπινο λάθος. Το κακό είναι όταν υπάρχει λάθος από θέληση. Νομίζω ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο που θα βρεθεί αύριο στο ΟΑΚΑ:
«Είχα προετοιμαστεί για μια τέτοια ερώτηση. Είμαστε εμείς, με τις δικές μας απαντήσεις κι εσείς οι δημοσιογράφοι με τις ερωτήσεις που μπορούμε να ζεστάνουμε ή να ψυχράνουμε το κλίμα. Δυστυχώς σε τέτοιους αγώνες, όταν γίνεται κάτι δυσάρεστο, αυτοί που βλάπτονται περισσότερο, είναι ο κόσμος που βρίσκεται στις κερκίδες. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες για εμάς, μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά εμείς προστατευόμαστε από την Αστυνομία, οι διαιτητές επίσης, κάποιοι μπορεί να προστατεύονται από προσωπικούς φρουρούς, αυτοί όμως δεν προστατεύονται. Όλος ο κόσμος να αναλάβει τα δικά του μέτρα και να σκέφτεται το πως θα γυρίσει στο σπίτι του, στη δουλειά του και να μην έχει πληγωθεί. Θα πρέπει να καταφέρουμε να είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου το παιχνίδι. Οι οπαδοί να επικεντρωθούν στο ποιος θα δώσει περισσότερη ώθηση στην ομάδα του κι εμείς οι επαγγελματίες, πρέπει να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Διαβάστε ακόμη...