Γκουερίνο: «Ο ΠΑΟΚ θα απογειωθεί του χρόνου»

Από metrosport.gr: Ο παλαίμαχος άσος του Δικεφάλου μίλησε για τους Βραζιλιάνους της ομάδας, την εικόνα της και τα παιχνίδια με τη Σάλκε στο Metropolis 95.5.
Πηγή: metrosport.gr
Γκουερίνο: «Ο ΠΑΟΚ θα απογειωθεί του χρόνου»

 

Την άποψη ότι το παιχνίδι με τη Σάλκε ήταν μια κακή παρένθεση και ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να ενθουσιάζει εξέφρασε ο Νέτο Γκουερίνο μιλώντας στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο».

Ο παλαίμαχος άσος του Δικεφάλου τόνισε ότι οι κινήσεις που έκανε η ομάδα στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο έχουν δείξει ότι μπορούν να τη βοηθήσουν.

Αναφερόμενος στον Πέδρο Ενρίκε είπε ότι περιμένει την οικογένεια του να έρθει στη Θεσσαλονίκη και εφόσον γίνει αυτό θα ανέβει ακόμη  περισσότερο τόσο η απόδοση όσο και η ψυχολογία του.

Τέλος, υποστήριξε ότι η ομάδα χτίζεται φέτος και θα είναι απολύτως έτοιμη να αποδώσει τα μέγιστα μετά και τις κινήσεις που θα γίνουν το καλοκαίρι.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: «Εκτός από το παιχνίδι με τη Σάλκε είχε ένα καλό σερί που έδειξε ότι οι μεταγραφές του Ιανουαρίου βοηθάνε. Όταν επιλέγονται ποδοσφαιριστές από τον ευρωπαϊκό χώρο η απουσία μικρού διαστήματος δεν επηρεάζει γιατί προσέχουν τον εαυτό τους και τη διατροφή τους και υποχρεώνονται να βρίσκονται πάντα σε καλή κατάσταση ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν όταν ο προπονητής τους καλέσει».

Για το εάν βοηθάει το κλίμα της ομάδας στην προσαρμογή των νέων παικτών: «Ναι. Έχω μιλήσει μαζί τους και κατάλαβα πως αισθάνονται και έχουν καταλάβει και αυτοί σε ποια ομάδα βρίσκονται».

Για το τι του λένε: «Έχω πει και παλαιότερα ότι ο Μάτος είναι ευχαριστημένος με το κλίμα, την συνεργασία, την απόδοση του και γενικότερα από τον ΠΑΟΚ. Δεν σας κρύβω ότι έχει εκφράσει την επιθυμία του να αγοράσει σπίτι. Ο Πέδρο Ενρίκε περιμένει την οικογένεια του να έρθει στην Ελλάδα και πιστεύω ότι αυτό θα τον βοηθήσει να γίνει καλύτερος και να ανέβει και ψυχολογικά».

Για το εάν προκαλεί ενθουσιασμό η εικόνα του ΠΑΟΚ: «Αυτή η ομάδα χτίζεται φέτος. Άρχισε από το καλοκαίρι, βάλαμε και κάποια τουβλάκια τώρα και θα είναι έτοιμη να αποδώσει τα μέγιστα μετά τις μεταγραφές του Ιουνίου. Δεν είναι εύκολο να έχεις 20 παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς να χάσεις».

Για το παιχνίδι με τη Σάλκε: «Καμιά φορά οι σκέψεις και η νοοτροπία του παιχνιδιού αλλάζει ανάλογα με το πώς ξεκινάει και το πώς κυλάει. Εάν είχε μπει κάποιο γκολ είτε στο δοκάρι του Μάτος είτε στην ευκαιρία του Μυστακίδη θα είχαν αλλάξει όλα τα δεδομένα. Ήμασταν άτυχοι και ίσως υπολογίσαμε περισσότερο τον αντίπαλο από αυτό που έπρεπε. Ήμασταν άτυχοι και χάναμε 2-0, ήταν δύσκολο να το γυρίσει μετά. Ήταν μια παρένθεση το συγκεκριμένο παιχνίδι και από εδώ και πέρα θα παίζει κανονικά και χωρίς άγχος και μπορεί να κερδίσει και μέσα στη Σάλκε».

Διαβάστε ακόμη...