Ο «καυτός» Γκάρι το «Α και το Ω» του ΠΑΟΚ

Από gazzetta.gr: Ο Γκάρι Ροντρίγκες, είναι «ο πιο βελτιωμένος ποδοσφαιριστής», όπως θα έλεγαν και στο ΝΒΑ, παίκτης του ΠΑΟΚ.
Πηγή: gazzetta.gr
Ο «καυτός» Γκάρι το «Α και το Ω» του ΠΑΟΚ

Ο μεσοεπιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι μοιάζει να είναι σε πολλά παιχνίδια «το Άλφα και το Ωμέγα» της ομάδας του.

Οι αριθμοί του στο πρώτο μισό της σεζόν 2016-17 είναι άκρως εξαιρετικοί, όχι μόνο σε σχέση με την περσινή πρώτη χρονιά στην Ελλάδα, αλλά και σε σχέση με τις προηγούμενες επαγγελματικές χρονιές, ίσως εξαίρεση να αποτελεί η παρουσία του με τη Λέφσκι Σόφιας στο ξεκίνημα της περιόδου 2013-14, όταν τα 11 γκολ και οι 9 ασίστ αποτέλεσαν το εισιτήριο της επιστροφής του στην Ισπανία, όπου ολοκλήρωσε τη χρονιά με ακόμη 1 γκολ και 2 ασίστ.

Μπορεί στη μαγική βραδιά του στο «Αρτέμιο Φράνκι» να έστειλε τους ΠΑΟΚτσήδες στα ουράνια (ξορκίζοντας και την κατάρα του να μην έχει σκοράρει μακριά από την Τούμπα), μπορεί εκείνο το γκολ να ξαναέβαλε τον «Δικέφαλο» σε τροχιά πρόκρισης στους «32» του Europa League, αλλά είναι τόσα πολλά τα πράγματα, που κάνει μέσα στο γήπεδο ο μεσοεπιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι, που σε μεγάλο βαθμό δικαιώνει τον Φρανκ Άρνεσεν.

Ο Δανός πρώην αθλητικός διευθυντής ήταν αυτός, που τον εντόπισε πριν από δύο χρόνια στην Έλτσε, τον έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες και τον έφερε στην Τούμπα. Ο Ροντρίγκες υπέγραψε συμβόλαιο για τρία χρόνια, έως το καλοκαίρι του 2018, με απολαβές πάνω από 500.000 ευρώ και ρήτρα αποδέσμευσης 5 εκατ. ευρώ.

Φέτος ο 26χρονος ποδοσφαιριστής, που γεννήθηκε στο Ρότερνταμ και μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στην Ολλανδία, έχει 6 γκολ, 6 ασίστ σε 20 αγώνες και 1.625΄λεπτά συμμετοχής. Και το αξιοσημείωτο είναι η ισορροπία που εμφανίζει με 3 γκολ και ισάριθμες ασίστ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Ροντρίγκες μετράει ένα γκολ λιγότερο απ' ότι είχε στον πρώτο χρόνο του στην Τούμπα, όταν μέτρησε 7 γκολ και 6 ασίστ σε 37 αγώνες, 2.708' συμμετοχής και... δύο θλάσεις, που τον άφησαν για μεγάλο διάστημα εκτός γηπέδων.

Σ' ότι αφορά την κουβέντα που έχει ξεκινήσει γύρω από ένα νέο συμβόλαιο, αυτή δεν έχει ανοίξει ακόμη σε επίσημο επίπεδο και καμία σοβαρή συζήτηση δεν έχει γίνει μεταξύ του Λούμπος Μίχελ και του ατζέντη του.

Διαβάστε ακόμη...