Επανάσταση χωρίς «αίμα» δεν υπάρχει!

Ο ΠΑΟΚ έδειξε το δρόμο. Επέλεξε να Σταυρωθεί πριν την Ανάσταση και απέδειξε με πράξεις ότι η συμμετοχή σε αυτό το σαθρό ποδόσφαιρο δεν αποτελεί πια ανοχή αλλά συνενοχή. Το ημερολόγιο γράφει Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 και για τους Χριστιανούς Ορθόδοξους αυτή είναι η Μεγάλη Δευτέρα - Ιωσήφ του Παγκάλου. Από την σημερινή ημέρα ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα και τα Πάθη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, τα οποία κορυφώνονται με την μαρτυρική του Σταύρωση και την λυτρωτική του Ανάσταση. Σε μία τέτοια συμβολική ημέρα με ισχυρή σημειολογική σημασία, ο Ιβάν Σαββίδης επιλέγει να ανέβει τον δικό του Γολγοθά. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με μία πρωτόγνωρη απόφαση για τον κόσμο του σύγχρονου ποδοσφαίρου επιλέγει να... αυτομαστιγωθεί. Να υπομείνει η ομάδα του τον δικό της Σταυρό του Μαρτυρίου. Να αντισταθεί με πράξεις στο -κατά κοινή ομολογία- σάπιο ελληνικό ποδοσφαιρικό σύστημα και να μην κατεβάσει την ομάδα του στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο «Καραϊσκάκη» απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Ιβάν Σαββίδης με προσωπικό, ομαδικό, επιχειρηματικό κόστος επιλέγει το δύσκολο μονοπάτι. Με την κίνηση του αυτή σταματά να νομιμοποιεί αυτό το σαθρό -μα θεσμοθετημένο- καθεστώς, που λυμαίνεται τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αποφασίζει να τηρήσει με πράξεις, όσα δεσμεύτηκε διά μικροφώνου του συνδρομητικού καναλιού, μερικά λεπτά μετά την οριστική διακοπή του πρώτου ημιτελικού. Μία αλληλουχία λόγων - έργων παράταιρη για την Ελλάδα των «θα» και των ψεύτικων πολιτικών υποσχέσεων. Από sdna.gr: Στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν υπάρχει επανάσταση, χωρίς νεκρούς. Δεν υπάρχει πόλεμος, δίχως θυσίες. Ο ΠΑΟΚ επιλέγει το πρώτο "αίμα" που θα χυθεί να είναι το δικό του.
Πηγή: sdna.gr
Επανάσταση χωρίς «αίμα» δεν υπάρχει!

Η ποινή των -3 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα ναρκοθετεί από σήμερα την πορεία του για την επόμενη περίοδο, που μετά τις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΟ ενδεχομένως να παιχτεί υπό ίσοις όροις.

Δυσχεραίνει την διαπραγματευτική του ικανότητα με προπονητές ή παίκτες. Τον καθιστά όμως, με πράξεις πρωταγωνιστή στην μάχη για την πολυπόθητη κάθαρση στο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όχι πια με λόγια. Με πράξεις!

Εξάλλου, η αρχική ανακοίνωση του Ιβάν Σαββίδη να μην κατεβάσει τον ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό ήταν αυτή που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και υποχρέωσε τον Σταύρο Κοντονή να πει ως εδώ και μη παρέκει. Η είσοδος των οπαδών του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο και όσα επακολούθησαν ήταν η αφορμή. Η αιτία ήταν πολύ βαθύτερη και εκφράστηκε από τις άμεσες δομικές αλλαγές, που έφεραν τον προσωρινό συμβιβασμό με ΟΥΕΦΑ / ΦΙΦΑ και την αποφυγή του GRexit. Χρειάζονται κι άλλες όμως. Όχι τομές. Ριζική αναδιάρθρωση από το μηδέν. Γκρέμισμα και χτίσιμο του ελληνικού ποδοσφαίρου από τα θεμέλια.

Το ερώτημα που πλέον τίθεται εύλογα πια είναι η στάση των υπολοίπων ομάδων. Θα συνεχίσουν να συμβιβάζονται και να νομιμοποιούν με την συμμετοχή τους ένα διαβρωμένο καθεστώς ή θα ταχθούν ενεργά στον αγώνα υπέρ της εξυγίανσης; Θα συνεχίζουν να φωνασκούν με λόγια κενού περιεχομένου ή θα πάρουν φύλλο πορείας και θα συστρατευτούν στον αγώνα; Θα συμμετάσχουν στο καινούργιο πρωτάθλημα υπό τις παρούσες συνθήκες ή θα βγουν κι αυτές στα χαρακώματα; Τουλάχιστον τώρα, ξέρουν ότι δεν θα είναι μόνοι τους...

Τώρα πια δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής. Ο ΠΑΟΚ επιλέγει τον δρόμο της σταύρωσης, ευελπιστώντας στην ανάσταση. Όχι (μόνο) την δική του. Του ελληνικού ποδοσφαίρου που εδώ και δεκαετίες υπέμεινε πότε με κραυγές και πότε με σιωπή τη μεγαλύτερη δικτατορία που γνώρισε ο ελληνικός αθλητισμός. Η συμμετοχή έπαψε πια να είναι ανοχή. Είναι συνενοχή. Κι ο ΠΑΟΚ επέλεξε να μη λερώνει άλλο τα χέρια του φωνάζοντας με τον δικό του τρόπο στη συντεταγμένη Πολιτεία ΩΣ ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμη...