Διέλυσε το σκουλήκι!

Για την 10η αγωνιστική της Basket League, o Δικέφαλος επικράτησε στην PAOK Sports Arena τον Άρη με 96-64...
Διέλυσε το σκουλήκι!

Ποιο ντέρμπι; Ο ΠΑΟΚ με φοβερή πολυφωνία και ευστοχία που θύμιζε... PlayStation διέλυσε τον αγνώριστο Άρη ρίχνοντάς του 30άρα στο κεφάλι (96-64) και παρέμεινε το αφεντικό της πόλης.
Εκπληκτικός ο ΠΑΟΚ με τρομερό επιθετικό πλουραλισμό διέλυσε τον Άρη μπροστά στον κόσμο του που δημιούργησε μια μοναδική ατμόσφαιρα. Εκπληκτικά ποσοστά για τον ΠΑΟΚ με 15/19 βολές, 24/35 δίποντα και 11/19 τρίποντα και... άπαντες πρωταγωνιστές. Από την άλλη οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του ντέρμπι και είδαν τη διαφορά να φεύγει πάνω από τους 30 πόντους!

Με αυτή τη νίκη ο ΠΑΟΚ πήγε το ρεκόρ του στο 3-6, ενώ ο Άρης έπεσε στο 4-5. Στην επόμενη αγωνιστική (11η) ο ΠΑΟΚ παίζει στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό (18/12), ενώ ο Άρης υποδέχεται τον Ολυμπιακό (20/12).

ΜΕ... ΦΟΡΑ Ο ΠΑΟΚ ΚΑΙ Ο ΑΡΗΣ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ

Αντλώντας ενέργεια από την τρομερή ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει από νωρίς οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 15-0, με τον Άρη να έχει κακές επιλογές στις επιθέσεις του, είτε κάνοντας λάθη, είτε πολύ άστοχα σουτ. Κάτι που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη φτάνοντας με τρίποντο του Μάντζαρη στο 23-4 κι ενώ ο Λοβ είχε αποσυρθεί νωρίτερα (5') στον πάγκο με δύο φάουλ.

Με 2/3 βολές του Χριστοδούλου έγινε το 29-6 της πρώτης περιόδου με τον κόσμο να μοιάζει... εκστασιασμένος. Η διαφορά ανέβηκε στο +25 (35-10) με τον ΠΑΟΚ να σκοράρει με κάθε τρόπο και... κάθε παίκτη, ενώ από την άλλη ο Άρης βρισκόταν σε τρικυμία.

Με 0/7 τρίποντα και 7 λάθη δεν μπορούσε να αλλάξει πολλά, ενώ ο Χάνλαν πέτυχε το πρώτο του καλάθι στο 15' (37-15). Ο ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε και με διαδοχικά τρίποντα των Μάντζαρη, ΝτιΛέο και Γιώργου Καμπερίδη η απόσταση... τριαντάρισε για το 49-19 στο 18'.

ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ...

Ο Κάουαν έβαλε το πρώτο τρίποντο των «κιτρινόμαυρων» (1/14) και με ένα ακόμα δικό του buzzer beater μπάσιμο έγραψε το 54-26 του ημιχρόνου, την στιγμή που ο Δικέφαλος στο ίδιο διάστημα είχε 7/10 τρίποντα και 13/17 δίποντα! Το τέταρτο τρίποντο του ΝτιΛέο διαμόρφωσε το 61-32, με τον Άρη να αρχίζει να... βάζει από τα 6,75μ. (7/12 τρίποντα στο δεκάλεπτο), αλλά χωρίς να μπορεί να μειώσει τη διαφορά (70-42 στο 27'). Το πάρτι στο PAOK Sports Arena κρατούσε... καλά και το 76-51 της τρίτης περιόδου έδειχνε πως το μόνο που απομένει είναι η τελική διαφορά νίκης των γηπεδούχων.

Ο Τζόουνς πήγε τη διαφορά ξανά στους 30 πόντους (83-53) και ο κόσμος ζητούσε να ανεβάσει κι άλλο τη διαφορά η ομάδα απειλώντας το ρεκόρ της μεγαλύτερης νίκης επί του Άρη (83-48). Ο Λοβ με τρίποντο έκανε το 96-62 στο 38', χωρίς όμως να μπορέσουν οι γηπεδούχοι να σπάσουν το φράγμα του ρεκόρ +35.

Δεκάλεπτα: 29-6, 54-26, 76-51, 96-64

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

Λεφτά στην Τράπεζα (Μετακίνηση 3):

Στατιστικώς Μάντζαρης και Γιάνκοβιτς ήταν οι MVP της αναμέτρησης με 22 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Ο πρώτος έβαλε 13 πόντους, τους περισσότερους με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, και ο δεύτερος στην επιστροφή του μετά τον τραυματισμό (θλάση) πέτυχε 14 πόντους.

Γίνε Πρόεδρος

Φοβερός ο ΝτιΛέο: Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ με 16 πόντους και 4/7 τρίποντα, σκότωνε... διαρκώς τον Άρη. Και αυτός στους διακριθέντες με 21 βαθμούς στην αξιολόγηση σε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια με την ομάδα.

Lockdown - Ο παίκτης που έπρεπε να μείνει στο σπίτι

Ο Ολιβιέ Χάνλαν στην επιστροφή του δεν μπόρεσε όχι μόνο να ηγηθεί του Άρη, αλλά κυρίως να κρατήσει ζωντανή την ομάδα, όταν οι συμπαίκτες του έδειχναν να τα... χάνουν.

Τελετές «Το Κοράκι» (Μετακίνηση 5):

Οι Φούφης, Ζαχαρής, Μαγκλογιάννης δεν είχαν δύσκολη δουλειά αφού η διαφορά έφυγε από νωρίς σε δυσθεώρητα ύψη. Έτσι η διαχείριση του αγώνα έγινε πιο εύκολη για τους «γκρι» από την αρχή μέχρι και το φινάλε.

Πόση αλήθεια αντέχεις;

Ο Άρης και οι άπειροι Αμερικανοί του δεν άντεξαν την πίεση του PAOK Sports Arena, με τους γηπεδούχους να πατούν γκάζι από νωρίς και να μην κοιτούν ποτέ πίσω. Αστοχία και νευρικότητα για τους «κιτρινόμαυρους» που δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να μπουν στην εξίσωση του αγώνα. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ έδειξε πόσο ανάγκη είχε, όχι απλά μία νίκη, αλλά μια νίκη που θα του έδινε ψυχολογία και θα γύριζε τον... διακόπτη για τη συνέχεια, ικανοποιώντας παράλληλα και τον κόσμο του.

Διαβάστε ακόμη...