«Πολύ σημαντική νίκη και πρόκριση…»

Στην αξία της νίκης και της ανατροπής που χρειάστηκε να κάνει ο ΠΑΟΚ, αλλά και στον ελάχιστο χρόνο που έχει η ομάδα του για να προετοιμαστεί για το παιχνίδι με τον Προμηθέα, αναφέρθηκε ο Άρης Λυκογιάννης.
«Πολύ σημαντική νίκη και πρόκριση…»

«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη και πρόκριση, εκτός έδρας κόντρα σε μία ομάδα με μεγαλύτερο βάθος και ποιότητα από εμάς. Καθοριστικός παράγοντας ήταν ο τρόπος που μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο, παρά το γεγονός ότι δεν ήμασταν στη θέση του οδηγού στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες πίστεψαν ότι μπορούμε να πάρουμε το παιχνίδι μετά από μερικά μεγάλα σουτ, τα οποία όμως δεν βάζαμε στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό μας έδωσε ψυχολογία και στην άμυνα και έτσι μπορέσαμε και πήραμε το μομέντουμ του αγώνα.

Στο τέλος είχαμε κάποια προβλήματα καθώς δώσαμε στον Hanlan την ευκαιρία για κάποιους πόντους και έτσι πήρε το παιχνίδι στις τελευταίες επιθέσεις», είπε αρχικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ και συνέχισε: «Το πρώτο πράγμα που είπαμε στο ημίχρονο στα αποδυτήρια αφορούμε το επιθετικό κομμάτι. Θέλαμε να χτυπήσουμε πάνω στο πικ εν ρολ πάνω στον Καββαδά και αυτό το πετύχαμε εν μέρει. Από εκεί και μετά κάποιες σωστές και επιτυχημένες εμπνεύσεις του Griffin σε δύο φλότερ και του Love μας έφεραν σε πλεονεκτική θέση. Από εκεί και μετά όταν μπλοκάραμε πήραμε ένα μεγάλο σουτ από τον Τσαλμπούρη και αυτό έφερε την διαφορά εκεί που μπορούσαμε να έχουμε τον έλεγχο».

Για τη στατιστική εικόνα: «Η ομάδα κερδίζει με το αμυντικό κομμάτι και με τον έλεγχο του ριμπάουντ. Ο Ηρακλής έβαλε 61 πόντους, αλλά και πάλι στο τέλος αυτοί ήταν με βολές. Αμυντικά ήμασταν πολύ καλοί και είχαμε τις σωστές απαντήσεις. Μερικές φορές ακόμα και τα λίγα εύστοχα τρίποντα όταν έρχονται στη σωστή στιγμή είναι καλό».

Για τον ημιτελικό κόντρα στον Προμηθέα: «Είναι δύσκολο για την ομάδα, αλλά αυτοί είναι οι κανόνες και αυτό πρέπει να κάνουμε. Παίζουμε με μία ομάδα με περισσότερη ποιότητα και από την Ηρακλή και από εμάς. Παίζουμε με μία ομάδα που έχει ως στόχο την κατάκτηση του τροπαίου και αυτό σημαίνει πολλά. Για παράδειγμα χθες ήταν σε κακή μέρα και μπήκε μέσα ο Χριστοδούλου που έχει λίγα λεπτά συμμετοχής και ουσιαστικά πήρε το παιχνίδι. Έχουν μεγάλο βάθος, αλλά πρέπει να παίξουμε μπάσκετ και να κυνηγήσουμε τη νίκη».

Για τη διαφορά των βολών στο πρώτο μέρος: «Για το θέμα των βολών η απάντηση είναι "ουδέν σχόλιο". Κανονικά πρέπει να πηγαίνουμε περισσότερο στις βολές. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω για να πάρουμε κι εμείς μία βολή. Ίσως την Παρασκευή κάνουμε μία προσευχή και πάρουμε περισσότερες».

Διαβάστε ακόμη...