Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στην κλήρωση του BCL

Η ώρα της κλήρωσης των ομίλων, αλλά και της προκριματικής φάσης του Basketball Champions League για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 πλησιάζει.
Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στην κλήρωση του BCL

Και μαζί η ώρα που θα μάθει ο ΠΑΟΚ mateco τους αντιπάλους του στο ξεκίνημα της διοργάνωσης, που είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 4 Οκτωβρίου. Από σήμερα ο ΠΑΟΚ mateco γνωρίζει τους πιθανούς του αντιπάλους, μετά την ανακοίνωση από τη διοργανώτρια των γκρουπ δυναμικότητας και των κριτηρίων που θα ισχύουν στην κλήρωση.

Ο ΠΑΟΚ mateco που θα εκπροσωπηθεί στην κλήρωση της Πέμπτης (7/7, 13:00) από τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ κ. Βασίλη Τριλυράκη, τοποθετήθηκε στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας. Στο ίδιο γκρουπ δυναμικότητας είναι επίσης το Περιστέρι, η Darussafaka και η Galatasaray από την Τουρκία, η Limoges CSP από τη Γαλλία, οι ισπανικές Surne Bilbao και UCAM Murcia και η Telekom Bonn από τη Γερμανία. Με αυτές τις ομάδες ο ΠΑΟΚ mateco ΔΕΝ μπορεί να είναι στον ίδιο όμιλο. Ο διαχωρισμός των ομάδων έγινε σύμφωνα με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν από την πορεία τους τα τρία τελευταία χρόνια της διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ mateco θα έχει στον όμιλό του μία ομάδα από το πρώτο γκρουπ, δηλαδή μία εκ των: Baxi Manresa (Ισπανία), ERA Nymburk (Τσεχία), Hapoel Holon (Ισραήλ), Hapoel Jerusalem (Ισραήλ), JDA Bourgogne (Γαλλία), Lenovo Tenerife (Ισπανία) και SIG Strasbourg (Γαλλία), η οποία πήρε την θέση της Pau Orthez. Η συμμετοχή της τελευταίας δεν επιβεβαιώθηκε από τη Γαλλική Λίγκα! Στο πρώτο γκρουπ είναι και η ΑΕΚ, αλλά σύμφωνα με τα κριτήρια της κλήρωσης, δεν μπορούν στη διάρκεια της κανονικής περιόδου να είναι ομάδες από την ίδια χώρα στον ίδιο όμιλο.

Από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, ο ΠΑΟΚ mateco θα έχει στον όμιλό του, μία εκ των: Dinamo Sassari (Ιταλία), Falco Szombathely (Ουγγαρία), Filou Oostende (Βέλγιο), Igokea M:TEL (Βοσνία), MHP Riesen Ludwigsburg (Γερμανία), Pinar Karsiyaka (Τουρκία), Rytas Vilnius (Λιθουανία) και VEF Riga (Λετονία).

Ο τρίτος αντίπαλος του ΠΑΟΚ mateco θα προκύψει από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας και θα είναι μία εκ των: Bahcesehir College (Τουρκία), Bnei Herzeliya (Ισραήλ), Legia Warzawa (Πολωνία) και Una Hotels Reggio Emilia (Ιταλία) ή μία εκ των τεσσάρων ομάδων που θα προκριθούν από τα προκριματικά.

Στην κλήρωση των προκριματικών που θα προηγηθεί, συμμετέχουν 24 ομάδες, χωρισμένες σε 6 γκρουπ δυναμικότητας ως εξής...

Διαβάστε ακόμη...