Η ιστορία των αναμετρήσεων ΠΑΟΚ - Galatasaray

Αυτός ο αγώνας του ΠΑΟΚ mateco με τη Γαλατάσαραϊ θα είναι ο 5ος στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων.
Η ιστορία των αναμετρήσεων ΠΑΟΚ - Galatasaray

Στα 4 παιχνίδια που προηγήθηκαν ο ΠΑΟΚ mateco μετράει 3 νίκες και μια μόνο ήττα, στο μοναδικό νοκ άουτ παιχνίδι που έγινε μεταξύ τους!

Η ιστορία έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς ο πρώτος μεταξύ τους αγώνας, ήταν και το πρώτο παιχνίδι του Δικεφάλου με ομάδα από την Τουρκία! Σεζόν 1996-97, στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Κόρατς και με τον ΠΑΟΚ να κάνει ουσιαστικά περίπατο κερδίζοντας την Γαλατάσαραϊ με 93-61! Σε εκείνο το παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στις στο Αλεξάνδρειο, ο Πέτζα Στογιάκοβιτς και ο Άντονι Μπόνερ είχαν πετύχει από 20 πόντους!

Άνετη ήταν η επικράτηση του ΠΑΟΚ και στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου που έγινε στην Κωνσταντινούπολη με 90-64 και με πρώτους σκόρερ τους Άντονι Μπόνερ (22), Πέτζα Στογιάκοβιτς (21) και Σκοτ Σκάιλς (17).

Η επόμενη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων έγινε σε ουδέτερο γήπεδο στις 30/9/2011. Στη Siemens Arena του Βίλνιους, στην προημιτελική φάση των προκριματικών της Ευρωλίγκα, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 66-77 από τη Galatasaray. Ο Αμερικανός Μάρκους Γκορί με 17 πόντους και ο Γιάννης Καλαμπόκης με 16, ήταν οι πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ σε εκείνο το παιχνίδι.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, που ήταν και η 4η αναμέτρηση μεταξύ των δυο ομάδων, στις 25/10/2021 και για την 3η αγωνιστική του Basketball Champions League ο ΠΑΟΚ mateco είχε επικρατήσει με 81-74! Ο Ζερμέιν Λοβ με 14 πόντους, o Γκρίφιν με 13 και ο Jones με 12 και 11 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι σκόρε της ομάδας σε εκείνο το παιχνίδι.

Ο αυριανός αγώνας θα είναι και ο 23ος του ΠΑΟΚ mateco με ομάδες από την Τουρκία. Ρεκόρ 9 νίκες και 13 ήττες στα 22 παιχνίδια που προηγήθηκαν.

Το παιχνίδι που θα ξεκινήσει αύριο στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) στο Sinan Erdem Dome, θα είναι το 432ο στην Ευρωπαϊκή ιστορία της ομάδας μας!

 

Διαβάστε ακόμη...