«Το σημαντικότερο νταμπλ στην ιστορία του ΠΑΟΚ»

Για τρίτη σερί χρονιά το τμήμα γυναικών του ΠΑΟΚ στο χάντμπολ έφτασε στο νταμπλ, και ο «μαέστρος» της ομάδας Δημήτρης Πελεκίδης μιλά στο SDNA, για τις φετινές διακρίσεις του Δικεφάλου, κάνοντας παράλληλα και τον απολογισμό της χρονιάς.
«Το σημαντικότερο νταμπλ στην ιστορία του ΠΑΟΚ»

Ο ΠΑΟΚ με 2-0 στη σειρά των τελικών με τη Βέροια 17, κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή και παράλληλα το νταμπλ, αφού είναι και ο φετινός Κυπελλούχος. Ο τεχνικός της ομάδας Δημήτρης Πελεκίδης, κάνει τη «σούμα» μετά από μια δύσκολη χρονιά, που βρήκε τον Δικέφαλο εντός στόχων, αποκαλύπτει ότι θα συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και την επόμενη χρονιά και δίνει ένα μικρό δείγμα του μεταγραφικού σχεδιασμού.

«Το φετινό νταμπλ της ομάδας μας γεμίζει πρωτίστως χαρά και ικανοποίηση. Είναι το δυσκολότερο και το σημαντικότερο στην ιστορία του συλλόγου, με όλες τις δύσκολες και περίεργες συνθήκες που βιώσαμε αυτή τη χρονιά, οπότε για μένα αυτό το κάνει πιο σημαντικό και είμαι ακόμη πιο περήφανος για αυτά τα κορίτσια που είχα στην ομάδα μου φέτος».

Πώς καταφέρατε να διαχειριστείτε την ομάδα και να την κρατήσετε ανταγωνιστική, παρά τις φετινές δυσκολίες και τη διακοπή των εγχώριων διοργανώσεων;

«Είναι πολύ μεγάλη κουβέντα... Πραγματικά είναι δύσκολο μέσα σε μία χρονιά που δεν έχεις αγώνες, υπάρχει και lockdown, να κρατήσεις την ομάδα σε υψηλό επίπεδο. Εμάς μας ευνόησε το ότι είχαμε για ένα διάστημα τους ευρωπαϊκούς αγώνες, οπότε στοχεύαμε σε αυτό, παίζαμε επί της ουσίας δύο ματς το μήνα, αλλά τουλάχιστον είχαμε ένα στόχο, οπότε δουλέψαμε πάνω σε αυτό το κομμάτι. Από εκεί και πέρα, όταν τελείωσαν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αποκλειστήκαμε στη φάση των «8» και επανήλθαμε στην ελληνική πραγματικότητα, χρειάστηκε πολλή δουλειά στο κομμάτι το ψυχολογικό και το εγκεφαλικό των κοριτσιών για να μπορέσει να κρατήσουμε το κίνητρο ψηλά. Αν δεν έχει κίνητρο ο αθλητής είναι δύσκολο να τον κρατήσεις σε υψηλό επίπεδο, οπότε αυτό προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε για να μπορεί η ομάδα να ανταπεξέλθει».

Τι έκανε τον ΠΑΟΚ να ξεχωρίσει στη σειρά των τελικών, να κάνει το 2-0 κόντρα στη Βέροια 17 και να πάρει το πρωτάθλημα;

«Είμαστε ποιοτικότερη ομάδα και δικαίως πήραμε και τους δύο τίτλους, σίγουρα σε μια σειρά αγώνων-τελικών, έχει πλεονέκτημα μια ομάδα που είναι καλύτερη και νομίζω το αποδείξαμε και στα δύο παιχνίδια, και επίσης στον τελικό Κυπέλλου. Είμαστε ομάδα που δουλεύουμε πολύ στο σκάουτινγκ και προσέχουμε τον αντίπαλο, κάθε φορά είμαστε πιο προετοιμασμένοι και μειώνουμε τις πιθανότητες να στραβώσει κάτι».

Μετράτε τρία νταμπλ με τον ΠΑΟΚ, ένα ως βοηθός προπονητή. Προσωπικά τι σημαίνει για εσάς το φετινό δύο στα δύο στους εγχώριους τίτλους;

«Πέρα από το ότι είναι μια μεγάλη επιτυχία, είναι κάτι που μου δίνει -ειδικά με αυτές τις συνθήκες- έξτρα κίνητρο για να κάνει η ομάδα το ίδιο στο επόμενο εγχώριο πρωτάθλημα, αλλά να πάρουμε και εξτρά ώθηση στην Ευρώπη. Να κάνουμε το βήμα παραπάνω που είναι ένας από τους στόχους μας».

Θα παραμείνετε στην τεχνική ηγεσία του Δικεφάλου και την επόμενη χρονιά;

«Ναι έχω ήδη συμφωνήσει».

Πώς θα κινηθείτε για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας;

«Ο σχεδιασμός έχει ήδη ξεκινήσει και έχουν υλοποιηθεί αρκετά κομμάτια και θεωρώ ότι μέσα στα μέσα Ιουλίου θα έχουμε ολοκληρώσει την ομάδα της νέας χρονιάς που θα είναι πολύ ανταγωνιστική. Είναι γνωστή η φυγή της Γκάτζιου, που ήταν και η MVP του φετινού πρωταθλήματος και της εύχομαι κάθε επιτυχία, είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει. Θα γίνουν προσθαφαιρέσεις , ένα μέρος του κορμού θα παραμείνει και θα γίνουν σημαντικές προσθήκες και ξένων και Ελληνίδων αθλητριών».

Κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς, πως θα την χαρακτηρίζατε;

« Δείχνει ότι ήταν η καλύτερη χρονιά του ΠΑΟΚ στην ιστορία του, με την κατάκτηση του νταμπλ και με την καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία που έχει κάνει ποτέ η ομάδα, κάνοντας και μια νίκη κόντρα σε ισπανική ομάδα, κάτι που έγινε για πρώτη φορά στο ελληνικό χάντμπολ».

Και στόχος είναι ο ΠΑΟΚ να κάνει το βήμα παραπάνω του χρόνου στην Ευρώπη;

«Ο στόχος είναι αυτός και στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπάρχει ήδη . Αυτή τη στιγμή καρπωνόμαστε μια δουλειά τριών ετών και να μπορέσει η ομάδα να κάνει το βήμα παραπέρα στην Ευρώπη. Γιατί όχι να διεκδικήσουμε έναν τίτλο στην Ευρώπη, που είναι ο στόχος και το όνειρο όλων μας».

Το φετινό νταμπλ που θα το αφιερώνατε;

«Πρωτίστως στην οικογένεια μου, που με στηρίζει σε κάθε μου βήμα και από εκεί και πέρα στον κόσμο του ΠΑΟΚ που δεν μπόρεσε φέτος να μας στηρίξει με τη φυσική του παρουσία στο γήπεδο. Του χρόνου πιστεύω θα μας ενισχύσει και θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί τους εγχώριους τίτλους και θέλουμε να μας δώσει ένα «boost» στην Ευρώπη».

Πως κρίνετε τα νέα μέτρα και ουσιαστικά πλέον την επιστροφή του κόσμου, στα γήπεδα;

«Είναι θετική εξέλιξη και σημαντική, γιατί επιτέλους θα έχουμε τον κόσμο δίπλα μας. Είναι κάτι που το ζητούν οι αθλητές, είναι δύσκολο να παίζεις σε ένα άδειο γήπεδο, και για μια ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ που ο κόσμος του είναι ο 8ος παίκτης».

Διαβάστε ακόμη...