«Με την ψυχή μας για πρωτάθλημα και Κύπελλο»

O Μενέλαος Κοκκινάκης φιλοξενήθηκε στον "αέρα" του Radio Primo 106.1 και αναφέρθηκε τόσο στο 2-0 του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ της Volley League, όσο και στη μάχη για το Κύπελλο που έρχεται.
«Με την ψυχή μας για πρωτάθλημα και Κύπελλο»

Αναλυτικά, όσα είπε...

Στην αρχική του τοποθέτηση είπε: «Η ομάδα βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας τώρα και εννοείται πως γνωρίζουμε τον θεσμό πολύ καλά. Είμαστε και οι κάτοχοι του τροπαίου και εννοείται πως πηγαίνουμε στην Καλαμάτα για το καλύτερο δυνατό. Ο Παναθηναϊκός μας κέρδισε πέντε φορές, αλλά συμβαίνουν αυτά. Είναι μια πολύ καλή ομάδα και από εκεί και πέρα εκεί θέλω να βασιστώ εγώ και όλη η ομάδα μας. Βασιστήκαμε στο ότι έπρεπε να πιστέψουμε στους εαυτούς μας, το κάναμε και συνεχίσαμε την πορεία μας, σα να μην έγινε τίποτα, παρ' όλο που είχαμε αυτές τις ήττες. Συνεχίσαμε να δουλεύουμε το ίδιο, δεν απογοητευτήκαμε.

Ξέραμε ότι τα παιχνίδια στα Play Off είναι διαφορετικά, όπως και είναι, όπως και αντίστοιχα αυτό του Κυπέλλου που έρχεται. Οπότε θέλαμε να βρούμε την δύναμη για να καταφέρουμε να φανούμε βελτιωμένοι και όχι για να πάρουμε εκδίκηση. Το σημαντικό είναι να ήμασταν βελτιωμένοι. Νομίζω ότι σε κάποια μικρά κομμάτια είμαστε βελτιωμένοι και γι' αυτό καταφέραμε να κάνουμε δύο νίκες που είναι και μεγάλες, λόγω και του εύρους του αντιπάλου. Καταφέραμε να κάνουμε δύο νίκες, όμως φυσικά δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα».

Για τι δύο ομάδες και αν είναι κοντά καθώς και για το τι μετράει πλέον για τα επόμενα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο: «Σίγουρα μετράει η πίστη. Οι 4-5 ομάδες στην Ελλάδα νομίζω είναι σχετικά κοντά, αλλά από εκεί και πέρα είναι πολύ σημαντικό το τι γίνεται μέσα στο παιχνίδι και πως το αντιμετωπίζεις και στο κομμάτι της ψυχολογίας και στην τακτική και στην προετοιμασία αυτού. Θέλουμε να βελτιωθούμε σε αυτά τα κομμάτια, είμαστε σε έναν καλύτερο δρόμο και προσπαθούμε το κάθε παιχνίδι να το ευχαριστιόμαστε και να τα δίνουμε όλα, για να τελειώσει η σεζόν όσο πιο ευχάριστα γίνεται που αυτό δεν είναι πάντα απαραίτητα με τίτλους.

Εννοείται, η χαρά είναι να υπάρχουν τίτλοι, αλλά αν έχεις δώσει ότι είχες στο γήπεδο, ακόμη και από την ήττα παίρνεις πράγματα και νιώθεις γεμάτος. Οπότε αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, κάτι το οποίο έχει συνδυαστεί και με τις νίκες, οπότε είναι διπλή η χαρά να το πω και έτσι και κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να το απολαμβάνουμε. Τώρα πάλι ένα παιχνίδι νοκ-άουτ είναι, σε δύο μέρες κρίνεται ένας τίτλος, οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι αυτό, να είμαστε σε καλή ψυχολογία, να τα δώσουμε και με όμορφη διάθεση να προσπαθήσουμε το καλύτερο».

Για τα Κύπελλα και το στοιχείο που τα κρίνει: «Αυτά είναι πολύ δύσκολα παιχνίδια, γιατί είναι δύο παιχνίδια μέσα σε δύο μέρες και παίζουν πάρα πολλά πράγματα ρόλο. Νομίζω είναι πολύ σημαντικό να παίζεις στα «τυφλά» τον κάθε πόντο ξεχωριστά, κάθε πόντο να τον παλεύεις. Θα υπάρχουν διακυμάνσεις σε αυτά τα παιχνίδια, δεν μπορείς να ξέρεις πως θα είναι. Η ουσία είναι να μένεις σταθερός, είτε είσαι πίσω είτε μπροστά στο σκορ, να συνεχίσεις να κάνεις αυτό που μπορείς καλύτερα. Φαίνεται πολύ απλό έτσι όπως το λέω, αλλά μέσα στο παιχνίδι είναι δύσκολο γιατί είναι ένα αρκετά ψυχολογικό άθλημα».

Για τον τρίτο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό που έρχεται κι αν παίξει ρόλο ο αγώνας του Κυπέλλου: «Όχι θεωρώ ότι είναι διαφορετικές διοργανώσεις και απλά συμπίπτουν να είναι κοντά, οπότε μετράει και σε τι... φεγγάρι είσαι, έχει μεγάλη σημασία και ταυτόχρονα είναι και διαφορετικά κομμάτια το καθένα. Άλλο το Κύπελλο, άλλο το πρωτάθλημα. Όλη η νοοτροπία της ομάδας είναι ότι απλά προχωράμε και παίζουμε κάθε παιχνίδι για εμάς και για να το ευχαριστηθούμε. Από εκεί και πέρα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Εμείς δεν κοιτάμε το 2-0, κοιτάμε ότι έχουμε άλλο ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, θα τον αντιμετωπίσουμε στην έδρα μας, με την βοήθεια του κόσμου μας.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι ίδια, όπως ήταν και στο 0-0 και νομίζω έτσι πρέπει να το κοιτάμε. Σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό και πάμε να αγωνιστούμε με την ψυχή μας, την τακτική μας και την καρδιά μας, για άλλο ένα παιχνίδι ότι κι αν συμβεί σε αυτό».

Για την πιθανότητα κατάκτησης του Κυπέλλου και του κλίματος που θα επικρατεί στο Παλατάκι στον τρίτο ημιτελικό του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό: «Η ψυχολογία μας θα είναι στα ύψη, αλλά ακόμα και αυτό πρέπει να το ρυθμίζεις σωστά, γιατί είναι διαφορετικά παιχνίδια. Κοιτάμε πολύ μακριά τώρα. Δύσκολος στόχος και το Κύπελλο, μακάρι να το κατακτήσουμε, θα δείξει ο χρόνος. Από εκεί και πέρα πας με άλλη ψυχολογία, αλλά είτε το πάρεις είτε δεν το πάρεις πρέπει σε 1-2 μέρες να το ξεχάσεις, γιατί έρχεται άλλο σημαντικό ματς.

Οι καταστάσεις κρίνονται στην λεπτομέρεια, ωστόσο έχουμε τους αθλητές που έχουν την εμπειρία να το κάνουν αυτό και προσπαθούμε να είμαστε με χαμηλά το κεφάλι και να προχωράμε με κάθε παιχνίδι και κάθε διοργάνωση ξεχωριστά. Ένας πόντος μπορεί να αλλάξει τα πάντα και να σε φέρει στη νίκη ή στην ήττα, οπότε πρέπει να είσαι έτοιμος να τα διαχειριστείς όλα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα».

Για το δικό του μέλλον: «Γενικότερα εγώ όλα αυτά τα χρόνια, άμα ρωτήσεις ανθρώπους από διοικήσεις κλπ. όταν έρχονται αυτά τα παιχνίδια δεν θέλω να συζητάω γι' αυτά τα πράγματα. Άσχετα αν έχει τύχει να μιλήσει ο μάνατζέρ μου για την επόμενη χρονιά. Εγώ προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος, για να μπορέσω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για τις διοργανώσεις που έρχονται. Στο κάτω-κάτω ένα καλύτερο συμβόλαιο στο δίνουν αυτά τα παιχνίδια, οπότε προτιμώ να μην ασχολούμαι πάρα πολύ με αυτό, για να καταφέρω να δίνω το καλύτερο μπορώ για την ομάδα που αγωνίζομαι».

Διαβάστε ακόμη...