Το ταξίδι στην Νάξο και ο επόμενος μήνας που θα κρίνει πολλά...

Τελείωσε το εύκολο ματς στη Μίκρα με τον Ηλυσιακό, όπου η ομάδα μας πήρε μια εύκολη νίκη απέναντι σε μια ομάδα με χαμηλότερους στόχους από μας.
Το ταξίδι στην Νάξο και ο επόμενος μήνας που θα κρίνει πολλά...

Είχαμε ξανά την Ντα Γιονγκ να σηκώνει την ομάδα στη πλάτη της και να την οδηγεί στη νίκη, καταφέρνοντας να έχει τις ακραίες επιθετικές της με ποσοστά πάνω απο 50% παρά την κακή υποδοχή - η Ξανθοπούλου έκανε κακή εμφάνιση. Συμπαραστάτριες ήταν οι Κυπαρίσση, Φιντόν και Μερτέκη, οι οποίες και τράβηξαν το μεγάλο κουπί στην επίθεση. Το κέντρο δεν ήταν σε καλή βραδιά και έμεινε σε λίγα μπλοκ και λίγες επιθέσεις, ειδικά η Τσιόγκα δεν έκανε καλό παιχνίδι.

Όμως η ομάδα πήρε το τρίποντο παρά τη περιπέτεια που είχε με τους εμβολιασμούς τη περασμένη βδομάδα και κοιτάει παρακάτω.

Ταξιδεύει στη Νάξο για να παίξει με τον τοπικό Πανναξιακό την Τετάρτη που μας έρχεται.

Ο Πανναξιακός ειναι μια ομάδα που δεν ξεκίνησε καθόλου καλά, σε σχέση και με τους στόχους που έχει θέσει η Κυκλαδίτικη ομάδα, αφού άργησε να ολοκληρώσει τις μεταγραφές της αλλα είχε και δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή έχοντας ήδη παίξει με Παναθηναικό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Θήρα και Άρη! Βέβαια και στα 5 αυτά δύσκολα ματς δεν πήρε κανένα βαθμο, ενώ το προηγούμενο Σάββατο έπαιξε με μια πιο χαμηλής δυναμικής ομάδα - τον Αίαντα - και τον νίκησε με 1-3, αν και ζορίστηκε για να τα καταφέρει.

Για τον Πανναξιακό υπάρχουν ανεβασμένα 4 (!) match reports από τα δύσκολα πρώτα ματς επομένως υπάρχει ένα μικρο δείγμα για το πώς παίζει η Νάξος.

*Στο τέλος του κειμένου παραθέτω και τα λινκ για όποιον ενδιαφέρεται*

Σε αυτά τα 4 ματς βλέπουμε πως έχει Μ.Ο. 2.78 receptions / point στο side-out, ενώ έχει 3.86 break points / serve.



*Συγκριτικά, ο ΠΑΟΚ στα 2 match reports (με Θήρα και Ολυμπιακό) που υπάρχουν ανεβασμένα, βλέπουμε πως έχει Μ.Ο. 1.73 receptions / point στο side-out και 2.82 break points / serve. *

Τακτική ματιά
Σχετικά μέτρια απόδοση στο side-out από την Νάξο λοιπόν, λίγο χειρότερη στο μπλοκ-άμυνα (break points δηλαδή). Απέναντι σε αυτούς τους δύσκολους αντιπάλους βλέπουμε πως είχε μόλις 18 kill blocks! Βέβαια ο Μ.Ο. των break points μας δείχνει πως η άμυνα τους (με ενδέχομενα σπασίματα στο μπλοκ) προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα αλλά ο συνολικός αριθμός των break points που είχε ο Πανναξιακός σε όλα τα ματς, ήταν μικρότερος από των αντιπάλων τους, δείχνοντας και την αδυναμία τους στο φιλέ.

Προσδοκία για ακόμα μια νίκη
Με βάση τα match reports (αλλά και την εικόνα των ομάδων μέχρι τώρα), καθολικά ανώτερος ο ΠΑΟΚ και στις δύο φάσεις του παιχνιδιού λοιπόν και περιμένουμε να το δείξει και στο γήπεδο. Θα περιμένω από τον Φλώρο μικρότερο ροτεισον σε αυτό το ματς, Πολυνοπούλου / Καλαντάτζε βασικές και Κογιάρ ξανά στη διαγώνιο για να κυριαρχήσει ο ΠΑΟΚ πάνω στο φιλέ. Δεν ξέρω στις ακραίες τι θα δούμε, ίσως Φιντον - Μερτέκη. Και η Γιαε πάντως μια χαρά μπορεί να βοηθήσει ακόμα κι αν δεν είνα έτοιμη ακόμα. Λογικά ο κοουτς θα αποφασίσει με βάση την ετοιμότητα τους.

Πρόγραμμα-φωτιά
Ακολουθεί πρόγραμμα-φωτιά για την ομάδα μας, αφού μετά τη Νάξο γυρνάει Θεσσαλονίκη για εντός έδρας αγώνα με Θέτιδα (13/11), μετά πετάει Βέλγιο (17/11) για να παίξει Ευρωπαικό ματς, γυρνάει Θεσσαλονίκη και να πάρει λεωφορείο για Λαμία (20/11), επιστρέφει ξανά Θεσσαλονίκη να προετοιμαστεί για τη μάχη με την Αστερίξ στον επαναληπτικό εντός (24/11). Παραμένει στη Μίκρα για το Σάββατο (27/11) να παίξει ένα πιο εύκολο ματς απέναντι στον Πορφύρα, για να κατέβει μετά Αθήνα να παίξει με Μαρκόπουλο την Τετάρτη 01/12.

Μετά έρχονται τα δύο ντέρμπι που θα καθορίσουν και την κορυφή, με Άρη στη Μίκρα το Σάββατο 04/12 και Παναθηναικό στην Αθήνα στις 11/12, όπου και θα κλείσει ο πρώτος γύρος. Η διαχείριση λοιπόν θα είναι το Α και το Ω τον επόμενο μήνα, και θα καθόρισει αν θα τελείωσουμε τον πρώτο γύρο στη πρώτη θέση ή όχι. Αναμένουμε τις σκλήρες μάχες που έρχονται και ιδιαίτερα το παρθενικό παιχνίδι της γυναικείας ομάδας στην Ευρώπη! Μιας ομάδας που έπαιζε στο τοπικό πριν λίγα χρόνια και ο Αμοιρίδαρος την έχει φέρει πολύ ψηλά!!

Να σημειώσω και πάλι, πως τα κορίτσια αξίζουν μεγαλύτερης στήριξης από τους φίλους της ομάδας, η παρουσία του κόσμου στη Μίκρα είναι ακόμα σε πολύ χαμηλά νούμερα...

Πανναξιακός Match reports:
https://women.volleybox.net/frame/match_report/86964
https://women.volleybox.net/frame/match_report/85946
https://women.volleybox.net/frame/match_report/80204
https://women.volleybox.net/frame/match_report/85663

ΠΑΟΚ Match reports:
https://women.volleybox.net/frame/match_report/80202
https://women.volleybox.net/frame/match_report/86250

Διαβάστε ακόμη...