Ο γνωστός του Έκονγκ στην Μπριζ

Μπορεί ο Ουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ να έχει τεθεί νοκ άουτ για το υπόλοιπο κατά πάσα πιθανότητα κομμάτι της φετινής αγωνιστικής περιόδου εξαιτίας του τραυματισμού που «κουβαλούσε» από την παρουσία του στο AFCON, ωστόσο, στις «μάχες» του ΠΑΟΚ με την Κλαμπ Μπριζ με γνώμονα την πρόκριση στην ημιτελική φάση του UEFA Europa Conference League, αξίζει να επισημανθεί πως έχει έναν… γνωστό του.
Πηγή: paok24.com
Ο γνωστός του Έκονγκ στην Μπριζ
Photo Credits: @paok24.com

Ο λόγος για τον Ράφαελ Ονιεντίκα που είναι μαζί συμπαίκτες στην εθνική Νιγηρίας, με τον 22χρονο μέσο των Βέλγων να σημειώνει το ντεμπούτο του φορώντας τη φανέλα των Super Eagles στις 27 Σεπτεμβρίου 2022.

Το αξιοσημείωτο δε αναφορικά με την περίπτωση του νεαρού χαφ είναι πως ο ΠΑΟΚ του φέρνει δυσάρεστες αναμνήσεις δεδομένου πως είχε αγωνιστεί και στα δύο παιχνίδια της Μίντιλαντ με τους «ασπρόμαυρους» στη φάση των «32» του UEFA Europa Conference League. Σε ένα ματς-θρίλερ μετά το πρωταρχικό προβάδισμα των Δανών με 1-0, το γκρουπ του Ράζβαν Λουτσέσκου έγραψε ιστορία περνώντας για πρώτη φορά νικητής σε διαδικασία πέναλτι (5-3) με την κανονική διάρκεια να ολοκληρώνεται με 2-1 υπέρ του Δικεφάλου.

Ρίζες από τη Νιγηρία μέσω του πατέρα του μάλιστα έχει και το 18χρονο ταλέντο της Κλαμπ Μπριζ, Αντόνιο Νούσα, ωστόσο, έχει επιλέξει να κάνει χρήση της νορβηγικής καταγωγής του από τη μητέρα του, αγωνιζόμενος με την εθνική Νορβηγίας. Τα μεταγραφικά σενάρια αναφορικά με το νεαρό εξτρέμ της Κλαμπ Μπριζ δίνουν και παίρνουν με φόντο τη θερινή μεταγραφική περίοδο, έχοντας χαρακτηριστεί ως «ένα πολυπόθητο ταλέντο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο». Εξ ου και τα βλέμματα που έχει συγκεντρώσει πάνω του από ομάδες της Premier League, με τελευταίο καταγεγραμμένο ενδιαφερόμενο την Τότεναμ.

Όπως αναφέρει το Fichajes.net, «ο Αντόνιο Νούσα τράβηξε το βλέμμα των μεγαλύτερων ομάδων της Αγγλίας που βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, χαρακτηρίζοντάς τον ως πρωταρχικό στόχο στην επερχόμενη καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο». Οι ικανότητές του, που χαρακτηρίζονται από εξαιρετική ταχύτητα και τεχνική, δεν έχουν τραβήξει απλώς την προσοχή κορυφαίων ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών κλαμπ, αλλά έχουν «πυροδοτήσει» μία από τις πιο ενδιαφέρουσες «μάχες» ομάδων αναφορικά με τη μεταγραφή του.

Διαβάστε ακόμη...