Ο ΠΑΟΚ είναι μόνο ... ο ΠΑΟΚ!

Ακολουθεί αντιδημοφιλές άρθρο...
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
Ο ΠΑΟΚ είναι μόνο ... ο ΠΑΟΚ!
Photo Credits: @paokfc.gr website

Μία από τις ανούσιες εκφράσεις που έχουν ειπωθεί από τον "λαό του ΠΑΟΚ", είναι -κατά τη γνώμη μου- το εγωπαθές και ναρκισσιστικό "ο ΠΑΟΚ είμαστε εμείς".

Ταυτόχρονα υποδηλώνει και μια δειλία παραδοχής της  αρρωστημένα εγωπαθούς υφής του, δεδομένου ότι επειδή  δεν μπορεί να εκστομισθεί στον ενικό ότι δηλαδή "ο ΠΑΟΚ είμαι εγώ" καλύπτεται πίσω από τον πληθυντικό του "εμείς". Εκτός πια άν κάποιος θεωρεί ότι το "εμείς" δεν αποτελείται από πολλά "εγώ". 

Εσύ λοιπόν που παριστάνεις δήθεν τον ΠΑΟΚτσή και τον "οπαδό που πονάει την ομάδα", ενώ όλοι οι άλλοι -Διοίκηση παίκτες προπονητές και οπαδοί-  "δεν ξέρουν τι σημαίνουν τα τέσσερα ιερά γράμματα", εσύ λοιπόν που θεωρείς για άλυτους προσωπικούς/ατομικούς λόγους ότι "ο ΠΑΟΚ είσαι εσύ", έλα πες το μην ντρέπεσαι: Χάρηκες με τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, χάρηκες από την ήττα στο λιμάνι, χάρηκες με την γκέλα στην Λαμία και περιμένεις με αγωνία να χαρείς και την Κυριακή.

Και ως ένα βαθμό αυτό είναι "λογικό" γιατί έτσι ικανοποιείται το "εγώ σου" αφού ... επιβεβαιώνεσαι! Πού επιβεβαιώνεσαι; Σε όλη την γκρίνια, την μιζέρια, την εσωστρέφεια την μεμψιμοιρία  και την αυτοκατάθλιψη που διατυπώνεις όλη την χρονιά είτε εκ χαρακτήρος  είτε εκ προθέσεως.

Ποτέ δεν πίστεψες στην ομάδα στην επιτυχία της στις προοπτικές της και στις φιλοδοξίες της. Πάντα στεκόσουν ΑΡΝΗΤΙΚΑ και ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΑ. Ακόμη και στις νίκες "κάτι έβρισκες να πεις".  Έχασε ο ΠΑΟΚ με δυο χειρουργικά σφυρίγματα στον Πειραιά και βγήκες να μου το παίξεις "αντικειμενικός φίλαθλος".

Δεν  είναι υποχρεωτικό να είσαι  ΠΑΟΚ. Αν σ' έκανε ο μπαμπάς σου  η ο θείος σου, τώρα που μεγάλωσες άλλαξε ομάδα  να κερδίζεις. Μην ασχολείσαι αν σου είναι εύκολο! 

Κλείσου στο σπίτι σου και κάνε κριτική στην γυναίκα σου στα παιδιά σου στους  φίλους σου. Μη δηλητηριάζεις άλλο με την παρουσία σου όσους  έχουν ακόμη υγιή αισθήματα για τον ΠΑΟΚ.Γιατί ξέρεις κάτι; Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ούτε εσύ ούτε εγώ ούτε κανένας. Ο ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ!

Είναι ιδέα είναι έννοια είναι αξία είναι στάση ζωής είναι φιλοσοφία ζωής.  Δεν σ' έχει ανάγκη, εσύ τον έχεις  ανάγκη αν θεωρήσεις ότι κάτι από τον ΠΑΟΚ σ' εκφράζει ή έχεις να μάθεις. Και με θετική σκέψη και στάση να δώσεις και εσύ με την σειρά σου ώθηση στον ΠΑΟΚ για να πρωταγωνιστε.ί 

Το να μην βλέπεις σε ποιες ακριβώς συνθήκες "αγωνίζεται" ο ΠΑΟΚ, με "ποιους" ... ανταγωνίζεται και με ποιους "κανόνες" συναγωνίζεται, ποιες "τιμωρίες" επιβάλλονται και κυρίως τι "αναψυκτικά" καταναλώνονται από τους ανταγωνιστές συγνώμη που θα στο πώ αλλά είσαι ... αρκετά ανεπαρκής.

Ο ΠΑΟΚ πριν τον αγώνα με την Μπριζ ήταν πρώτος στην βαθμολογία και είχε  αγώνα στην έδρα του.
Αντι ν' αλλάξει όλη η αγωνιστική, όπως έγινε με τις 2 τελευταίες, έγινε η "μισή" και όχι μόνο αυτό, αντί να προηγηθεί ο αγώνας στην έδρα του, έπαιξε πρώτα στην έδρα του αντιπάλου. Να στο ξαναπώ; Άλλαξε η έδρα των αγώνων!

Γιατί αν ο ΠΑΟΚ κέρδιζε στον αγώνα -που δεν έχει παίξει ακόμη-  και ΠΡΩΤΟΣ θα παρέμενε και θα πήγαινε στην έδρα του αντιπάλου με 7 βαθμούς διαφορά (δηλαδή με τον αντίπαλο εκτός στόχων). Όσο για το πρωτάθλημα σ' έχω ικανό ακόμη κι αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει την Κυριακή, να βρεις λόγους για ν' αποδείξεις ότι η νίκη αυτή "δεν λέει τίποτα".

Κι αυτό γιατί είσαι ο μοναδικός οπαδός στον πλανήτη που δεν θα χαρείς αν η ομάδα "του" πάρει πρωτάθλημα, γιατί απλά θα σου "χαλάσει το αφήγημα", Και πως  θα ζήσεις...χωρίς αφήγημα;

Διαβάστε ακόμη...