O Λουτσέσκου του 2017 και ο Λουτσέσκου του 2027!

Η εξέλιξη του Ρουμάνου προπονητή, οι άνθρωποί του και η “αδιάρρηκτη” σχέση του με τον Ιβάν Σαββίδη!
Πηγή: paok24.com
O Λουτσέσκου του 2017 και ο Λουτσέσκου του 2027!

Όπως διαβάσατε νωρίτερα στο PAOK24, αύριο το μεσημέρι στις 15:00, ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα υπογράψει το νέο συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ, διάρκειας τριών ετών!

Εφόσον δε το εξαντλήσει, ο Ρουμάνος θα συμπληρώσει οχτώ χρόνια παρουσίας στον πάγκο του Δικεφάλου, εάν συνυπολογιστεί και η πρώτη του θητεία, διάρκειας δύο ετών, από τον Αύγουστο του 2017 έως τον Ιούνιο του 2019!

 

Από τότε έως σήμερα, από την ημέρα δηλαδή που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, στις 11 Αυγούστου 2017, αρκετά είναι αυτά που έχουν αλλάξει, εκτός από της αστείρευτης “δίψας” του Ραζβάν Λουτσέσκου να οδηγεί τον ΠΑΟΚ σε επιτυχίες, διακρίσεις και τίτλους, σε πείσμα των τριών του ΠΟΚ, διαιτητών σε διατεταγμένη υπηρεσία, δίκες – παρωδία, ηθοποιούς, ψευδομάρτυρες και κουμπάρους!

Αφήνοντας την Ξάνθη για τον ΠΑΟΚ, ο Ρουμάνος προπονητής ανέλαβε τις τύχες του Δικεφάλου έχοντας δίπλα του τρεις Ιταλούς και έναν Έλληνα. Συγκεκριμένα, πρώτης βοηθός του ήταν ο Ντιέγκο Λόνγκο, δεύτερος ο Κριστιάνο Μπάτσι, γυμναστής ο Ματέο Σπαταφόρα και γυμναστής αποκατάστασης αλλά και μεταφραστής, ο Γιώργος Τσονάκας!

Με το πέρασμα των ετών αλλά και τη “μετακόμισή” του στην Αλ Χιλάλ, ο στενός κύκλος του Λουτσέσκου σταδιακά διαφοροποιήθηκε. Σταθεροί δίπλα του, παρέμειναν και παραμένουν οι Ματέο Σπαταφόρα και Γιώργος Τσονάκας, ενώ στο πλευρό του βρίσκονται ο Τζιανπάολο Καστορίνα ως άμεσος συνεργάτης και προπονητής ατομικής βελτίωσης, ο Παντελής  Κωνσταντινίδης ως βοηθός, ο Νικολάε Κονσταντίν ως βοηθός και ειδικός στις στατικές φάσεις, ο Τζόρζιο Μπιάνκι ως προπονητής τερματοφυλάκων και ο Κριστιάν Φότα με την ιδιότητα του mental coach!

Σε προσωπικό επίπεδο, ο Ραζβάν Λουτσέσκου σαφώς και ωρίμασε προπονητικά με το πέρασμα των ετών αλλά και την εμπειρία του στη Σαουδική Αραβία και στην Αλ Χιλάλ, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του νταμπλ τη σεζόν 2019-20 αλλά και στην κατάκτηση του ασιατικού Τσάμπιονς Λιγκ, τη σεζόν 2018-19!

Ως προπονητής του Δικεφάλου, ο 54χρονος προπονητής έχει πανηγυρίσει το νταμπλ της σεζόν 2018-19, γράφοντας ιστορία με την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος και το Κύπελλο του 2017, ενώ στη συλλογή του και στην τροπαιοθήκη του ΠΑΟΚ θα έπρεπε να βρίσκονται το Κύπελλο του 2022 και φυσικά το Πρωτάθλημα της σεζόν 2017-18!

Σε ότι αφορά τον καταλυτικό παράγοντα που δίνουν συνέχεια στον επιτυχημένο “γάμο” του Ραζβάν Λουτσέσκου με τον ΠΑΟΚ, αυτός δεν είναι άλλος από τον Ιβάν Σαββίδη!

Τους δύο άντρες, συνέδεε και συνδέει μία “αδιάρρηκτη” σχέση αλληλοεμπιστοσύνης και αλληλοεκτίμησης, με τη μεγαλύτερη απόδειξη να αποτελεί το γεγονός πως οι δυο τους χρειάστηκαν κυριολεκτικά πέντε λεπτά, μιλώντας μάλιστα τηλεφωνικά, για να συμφωνήσουν να συνεχίσουν μαζί μέχρι το 2027, ανήμερα Χριστουγέννων…

Διαβάστε ακόμη...