Ζίβκοβιτς και ΠΑΟΚ: Μία σχέση αγάπης και λατρείας

Από paok24.com: Μαγική σεζόν για τον Σέρβο που πρωταγωνιστεί Έφτασε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του Σεπτέμβρη του 2020 κι αφού πέρασε από ιατρικές εξετάσεις, έβαλε την υπογραφή του σε διετές συμβόλαιο.
Πηγή: paok24.com
Ζίβκοβιτς και ΠΑΟΚ: Μία σχέση αγάπης και λατρείας

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Αντρίγια Ζίβκοβιτς με ελεύθερη μεταγραφή από τη Μπενφίκα. Ο Σέρβος υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Δικέφαλο και θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 14. Ο Α. Ζίβκοβιτς γεννήθηκε στο Νις της Σερβίας στις 11 Ιουλίου του 1996", ανέφερε ο ΠΑΟΚ στην επίσημη ανακοίνωσή του και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς "συστήθηκε" στον κόσμο με τον πιο ιδανικό τρόπο. Σκόραρε απέναντι στην Μπενφίκα, την πρώην ομάδα του, στα προκριματικά του Champions League και με το... καλημέρα, οι προσδοκίες ήταν πολλές.

 

Η πρώτη σεζόν, έκλεισε με συνολικά 14 γκολ και 8 ασίστ σε 48 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, για να ξεκινήσει η season 2 και μαζί και η κουβέντα, με φόντο το μέλλον του στην Τούμπα.

Τον Νοέμβρη του 2021, ΠΑΟΚ και Ζίβκοβιτς έδωσαν τα χέρια και οι "ασπρόμαυροι" ανακοίνωσαν τη διετή επέκταση της συνεργασίας τους με τον Σέρβο.

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την ανανέωση του συμβολαίου του Αντρίγια Ζίβκοβιτς μέχρι τις 30.06 του 2024. Είναι από εκείνες τις σχέσεις που μοιάζουν καρμικές. Ο Σέρβος εξτρέμ φεύγοντας από τη Μπενφίκα ήθελε να πάει κάπου που θα αισθανόταν όμορφα και θα μπορούσε να δείξει τη μεγάλη αξία του.Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς μπήκε αμέσως στο κλίμα, έγινε πρωταγωνιστής και καθιερώθηκε ως ένας από τους καλύτερους πλάγιους επιθετικούς του πρωταθλήματος", ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο ΠΑΟΚ, σε μία ακόμη ιδιαίτερη στιγμή για τον Αντρίγια. Τελικός απολογισμός; 7 γκολ και 12 ασίστ σε 52 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Αντρίγια απέκτησε ένα ιδιαίτερο δέσιμο με την Τούμπα. Αισθανόταν καλά κι ακόμη κι όταν δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, πάντα έδειχνε πάθος και μαχητικότητα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που -προφανώς- εκτιμήθηκε από όλους. Πέρυσι, η χρονιά έκλεισε με 7 γκολ και 6 ασίστ σε 41 συμμετοχές και κάπως έτσι, φτάσαμε στο περασμένο καλοκαίρι.

Ο Σέρβος μπήκε εντυπωσιακά στα προκριματικά και η παρουσία του ήταν καταλυτική στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν για τον σε Ελλάδα και Ευρώπη. Την ώρα που βρισκόμαστε στα μέσα του Νοέμβρη, έχει να επιδείξει 10 γκολ και 3 ασίστ σε συνολικά 21 συμμετοχές, στην καλύτερη -έως τώρα- εκκίνησή σε μία σεζόν σε όλη την καριέρα του, με τα βλέμματα όλων να στρέφονται επάνω του και τον ίδιο, να βγάζει πλέον μεγάλη αυτοπεποίθηση μέσα στο γήπεδο.

Με το συμβόλαιό του να φτάνει στο τέλος του το καλοκαίρι, ήταν ξεκάθαρο πως έπρεπε να ξεκινήσει από νωρίς η κουβέντα με φόντο το μέλλον του. Ο Ιβάν Σαββίδης ήταν αποφασισμένος να τελειώσει άμεσα τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο Αντρίγια ήθελε να μείνει και κάπως έτσι, οι δύο πλευρές έφτασαν σε μία ακόμη συμφωνία, με τον Σέρβο να... ριζώνει στην Τούμπα και να γράφει κι αυτός τη δική του ιστορία.

Διαβάστε ακόμη...