Πώς το γκολ του Σάστρε άλλαξε τα δεδομένα για το πρωτάθλημα

Την ώρα που ο Σάστρε έκανε το βολέ και ο Μπάμπα ακουμπούσε την μπάλα τόσο-όσο, ώστε να αλλάξει πορεία και να καταλήξει στα δίχτυα, ελάχιστοι κατάλαβαν τη σημειολογία της φάσης. Ήταν μία φάση, με πολυεπίπεδες αναγνώσεις.
Πηγή: forzaonline.gr
Πώς το γκολ του Σάστρε άλλαξε τα δεδομένα για το πρωτάθλημα
Photo Credits: @paokfc.fc website

Η νίκη του Άρη στη Λεωφόρο λίγο αργότερα, σήμαινε ότι δίχως αυτό το γκολ, η ΑΕΚ θα είχε στεφθεί σχεδόν βέβαια πρωταθλήτρια. Διότι με την ισοπαλία θα είχε φτάσει τους 76 πόντους, θα της αρκούσε μία νίκη απέναντι στην Λαμία, ώστε να σηκώσει μαθηματικά το πρωτάθλημα. Τώρα, αν θέλει να το κατακτήσει, πρέπει υποχρεωτικά να πάρει αποτέλεσμα σε μία αφιλόξενη έδρα, το «Καραϊσκάκης». Το χειρότερο για την ΑΕΚ; Έδωσε σοβαρή μαθηματική ελπίδα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, πως μπορούν να κόψουν αυτοί πρώτοι το νήμα.

Η εικόνα της άτρωτης ομάδας, η αίσθηση της εγχώριας κυριαρχίας σε όλα τα επίπεδα που αποπνέουν οι κιτρινόμαυροι δέχθηκε ένα ισχυρό ράπισμα.

Ένα ψυχολογικό πλήγμα σε μία ομάδα, που στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ, τον έχει δει να κάνει τρεις ανατροπές, με τον ίδιο τρόπο. Κυριαρχώντας στο γήπεδο και βρίσκοντας γκολ στο τέλος.

Οι αλλαγές του Αλμέιδα για μία ακόμα φορά δεν απέτρεψαν την καθίζηση. Οι ερωτήσεις αφορούν και τη διαχείριση δυνάμεων, η ΑΕΚ παίζει πολύ συχνά με το πόδι στο γκάζι στην πρώτη ώρα παιχνιδιού και μένει από δυνάμεις στο τέλος. Ήταν η 12η φορά φέτος (!) που πήρε προβάδισμα, αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να κερδίσει, κάτι που δεν είναι τυχαίο.

Αυτό το γκολ του Σάστρε φύτεψε στην Ένωση τον σπόρο της αμφιβολίας. Κι αυτό είναι πολύ σοβαρότερο από έναν κερδισμένο ή χαμένο βαθμό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΡΥΘΜΙΣΤΗ

Κάθε ματς είναι «τελικός», κάθε στραβοπάτημα σε βγάζει εκτός μάχης. Η νίκη του ΠΑΟΚ στην Τούμπα πανηγυρίστηκε και στον Πειραιά, αφού τώρα πια και ο Ολυμπιακός στέφεται πρωταθλητής με τρεις νίκες. Πόσο ρεαλιστικό είναι κάτι τέτοιο, όμως, μέσα σε 7 ημέρες, αμέσως μετά από δύο σκληρούς ημιτελικούς Conference League;

Οι ερυθρόλευκοι παίζουν την Πέμπτη στην έδρα τους τον επαναληπτικό με την Άστον Βίλα και τρεις ημέρες μετά έρχονται στην Τούμπα, σωματικά και πνευματικά καταπονημένοι. Όπως και πέρσι, ο Ολυμπιακός ενδέχεται να παίξει ρόλο ρυθμιστή. Η δική του νίκη με 1-0 επί του Παναθηναϊκού στην 9η αγωνιστική των πλέι-οφ, έδωσε το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ, φέτος στην ίδια αγωνιστική, θα φιλοξενήσει τους κιτρινόμαυρους!

Ο ΠΑΟΚ εξαρτάται από τον Ολυμπιακό, αφού μόνο αν κόψει βαθμούς στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα και με δικό του 3 στα 3 κατακτά το πρωτάθλημα, με τους Πειραιώτες να… καίγονται κι αυτοί, αφού είτε θα θέλουν να πάρουν το πρωτάθλημα είτε να αποφύγουν την 4η θέση.

Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΠΛΗΓΕΣ

Με δύο γκέλες, μαύρισαν όλα στον Παναθηναϊκό. Ο Ιωαννίδης είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με οπαδό, ο Τερίμ θα χαιρετήσει και το τριφύλλι που έχει δύσκολο πρόγραμμα (ΠΑΟΚ εκτός, Ολυμπιακός εντός) δείχνει φαβορί για την 4η θέση, η οποία αν χαθεί το κύπελλο τον αφήνει εκτός Ευρώπης!

Ο Άρης έκοψε βαθμούς από ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, όχι όμως από ΑΕΚ. Λίγο μετά το διπλό στην «Λεωφόρο» ζήτησε ξανά Έλληνες διαιτητές, δηλαδή είπε έμμεσα ότι θέλει Έλληνα διαιτητή στο Άρης-ΠΑΟΚ που ενδεχομένως να κρίνει ένα πρωτάθλημα!

Διαβάστε ακόμη...