Η στιγμή της δικαίωσης για τον Σάστρε

Ήταν ένα μήνυμα γεμάτο πίκρα, απογοήτευση. Μόλις είχε μείνει εκτός αποστολής για το πρώτο ντέρμπι της σεζόν, απέναντι στον Παναθηναϊκό, κάτι πολύ βαρύ αν δεν είσαι τραυματίας ή τιμωρημένος.
Πηγή: forzaonline.gr
Η στιγμή της δικαίωσης για τον Σάστρε
Photo Credits: @forzaonline.gr

Τέτοιες ώρες όταν παίρνεις στο κινητό στα χέρια και ανοίγεις τον λογαριασμό σου στα social media, το πιο πιθανό είναι να γράψεις κάτι για το οποίο θα μετανιώσεις πικρά, όμως ο Ισπανός είχε φιλοσοφήσει εξαιρετικά την κατάσταση: «Όταν δεν μπορείς να ελέγξεις τις καταστάσεις ή και τις αποφάσεις, τότε ούτε οι καταστάσεις ούτε οι αποφάσεις μπορούν να σε ελέγξουν. Χάνεις μόνο όταν σταματήσεις να προσπαθείς».

Ήταν μία συσσωρευμένη κατάσταση. Ο Σάστρε ήταν αυτός που περίσσεψε από την καλοκαιρινή λίστα. Αυτός που κόπηκε από την λίστα για τους ομίλους. Σε όλη αυτή την υπέροχη ευρωπαϊκή πορεία, δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό. Δεν μπήκε ούτε σε ένα ταξίδι. Δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς, όταν οι άλλοι ζουν το όνειρο και εσύ κάθεσαι και κοιτάς.

Είδε τον Γενάρη να έρχεται στην θέση του ένας μπακ με την ίδια κοψιά, από την ίδια χώρα, αλλά με πολύ πιο βαρύ όνομα και κασέ, όπως ο Γιόνι Ότο.

Το mindset, όμως, παρέμεινε το ίδιο: «Χάνεις μόνο όταν σταματήσεις να προσπαθείς».

Ακριβώς, ο ίδιος ήταν ο τρόπος σκέψης όταν μπήκε γερά σε μία κόντρα λίγο πριν το τέλος του ντέρμπι με την ΑΕΚ και ένιωσε να του φεύγει όλο το δεξί πόδι. Ζήτησε αλλαγή αρχικά, αλλά είπε να σφίξει τα δόντια.

Σε εκείνο το κόρνερ, ο Τάισον, που θαρρεί κανείς πως είχε προβλέψει τι θα γίνει, του είπε να βγει μπροστά, θα τον κάλυπτε εκείνος. Η μπάλα στρώθηκε κουτί στο πονεμένο δεξί του πόδι, το βολέ πήγε εκεί που έπρεπε να πάει και όλα τα υπόλοιπα ήταν ιστορία. Τρία παιχνίδια πριν το τέλος της σεζόν, ο κομμένος από την ευρωπαϊκή λίστα, ο περισσευούμενος Ζοάν Σάστρε είναι ο δεξιός μπακ με τα περισσότερα παιχνίδια και τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στον φετινό ΠΑΟΚ!

Ένα παράδειγμα υπομονής, επιμονής και θέλησης…

Διαβάστε ακόμη...