Ισοπαλία στο φινάλε επιτυχημένης σεζόν

Σαν σήμερα στις 19 Ιουνίου του 1974 γράφτηκε ο επίλογος μιας επιτυχημένης αγωνιστικής περιόδου για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος κατέκτησε το δεύτερο Κύπελλο της ιστορίας του, ενώ παράλληλα έφτασε ως τα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης.
Ισοπαλία στο φινάλε επιτυχημένης σεζόν

Για το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής ήταν προγραμματισμένη η τελευταία αγωνιστική, με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό Βόλου να είναι αδιάφοροι βαθμολογικά.

Ο Δικέφαλος τρεις ημέρες μετά τα επινίκια για τον θρίαμβο στον τελικό του Κυπέλλου επί του Ολυμπιακού επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη έχοντας σημαντικές απουσίες, καθώς οι Κούδας, Τερζανίδης ήταν τραυματίες, ενώ ο Τσιλιγκιρίδης ήταν τιμωρημένος. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ έχασε και τον Κώστα Ιωσηφίδη που αποχώρησε με πρόβλημα από το γήπεδο στο 65ο λεπτό.

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία, με λιγότερες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο και σαφώς περισσότερες στο δεύτερο. Ο Ασλανίδης (63′) με σουτ άνοιξε τελικά το σκορ για τον Δικέφαλο, ενώ ο Βαλαχάς λίγα λεπτά αργότερα ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους με σουτ σε μια σπάνια αντεπίθεση των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου. Ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρία με τον Σαράφη στο 82ο λεπτό για να πάρει πάλι προβάδισμα, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το... χατίρι καθώς προσέκρουσε στο δοκάρι.

Η σύνθεση της ομάδας του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση που έκλεισε την αγωνιστική περίοδο 1973-74 κατά την οποία ο Δικέφαλος πανηγύρισε την κατάκτηση του δεύτερου Κυπέλλου της ιστορίας του, ενώ παράλληλα έφτασε ως τα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης όπου αντιμετώπισε τη Μίλαν, ήταν η εξής:

Στέφας, Γούναρης, Πέλλιος, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης (65′ Λάζος), Αναστασιάδης, Αποστολίδης, Τσακιρόπουλος (46′ Κερμανίδης), Σαράφης, Ασλανίδης, Παρίδης.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...