Περί ... συλλεκτικών νομισμάτων!

Στις αρχές της εβδομάδας (Δευτέρα 22/5 για την ακρίβεια), διαβάσαμε σε ιστοσελίδα την παρακάτω είδηση, που είχε να κάνει με ένα σπάνιο "κειμήλιο" της ΠΑΟΚτσήδικης οικογένειας, όπως είχε χαρακτηριστεί!
Περί ... συλλεκτικών νομισμάτων!

Στο κείμενο λοιπόν αναφερόταν: "Ένα νόμισμα-μετάλλιο του ΠΑΟΚ, μεγάλης ιστορικής αξίας, βρέθηκε σε κατάστημα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το νόμισμα απεικονίζει από τη μία του όψη τον Δικέφαλο Αετό με τα γράμματα της ομάδας και το έτος ιδρύσεως, ενώ από την άλλη πλευρά, αναγράφεται το όνομα του ποδοσφαιριστή Βασίλη Βασιλάκου. Το νόμισμα κατασκευάστηκε στη διάρκεια της καριέρας του ποδοσφαιριστή, την αγωνιστική χρονιά 1983-1984 και ο αριθμός 12 είναι εκείνος που φορούσε στη φανέλα του. Το ενθύμιο φτιάχτηκε από επαγγελματίες"...

Οι "Ασπρόμαυρες ιστορίες", με τη βοήθεια ενός φίλου της σελίδας, ταξίδεψαν περισσότερο από τρεις δεκαετίες πίσω στον χρόνο και βρήκαν ότι νομίσματα σαν κι αυτό κυκλοφορούσαν ευρέως εκείνη την εποχή και μπορούσες εύκολα να τα βρεις. Πωλούνταν σε σετ των 12 (με όλους τους παίκτες) ή ακόμη και μεμονωμένα. Είναι κατασκευασμένα από κάποιο πανάλαφρο υλικό. Δεν έχουν λοιπόν καμιά ιστορική ή συλλεκτική αξία, παρά μόνο συναισθηματική. Είναι απλά ένας "ΠΑΟΚτσήδικος θησαυρός" που κάποιοι (τυχεροί και προνοητικοί) τον φυλάνε με θρησκευτική ευλάβεια εδώ και 33 χρόνια!!! 

Στη  αρχική εικόνα διακρίνεται το αντίστοιχο που είχε φιαχτεί για τον Νίκο Αλαβάντα και αγοράστηκε λίγες μέρες μετά τον πρώτο αγώνα με την Μπάγερν, τότε που ο Αλαβάντας είχε πάρει την ταυτότητα της μεγάλης φίρμας των Γερμανών, του Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε.

Διαβάστε ακόμη...