"Βαγγέλα, Βαγγέλα, Βαγγέλα, όταν θα παίζουμε με κόσμο ξαναέλα"

Με τεράστια ψυχικά αποθέματα και πολύ καλά διαβασμένος ο "Δικέφαλος", έστειλε σαν σήμερα στις 2/2/2011 εκτός θεσμού τον "έφηβο" και συνέχισε στους "4" του Κυπέλλου.
"Βαγγέλα, Βαγγέλα, Βαγγέλα, όταν θα παίζουμε με κόσμο ξαναέλα"

Ένας αποφασισμένος ΠΑΟΚ, παίζοντας πολύ έξυπνα χτύπησε όταν έπρεπε τον φλύαρο γάβρο, βουλώνοντας τα στόματα των αλαζόνων που τις τελευταίες μέρες μας τα πρήξανε με τις υπερφίαλες δηλώσεις τους.

Έβγαλε πολύ ψυχή εκείνη τη μέρα του Φλεβάρη η ομάδα μας!!! Παρά τις σημαντικότατες απουσίες, παρά την άδεια Τούμπα γιατί έτσι ήθελε ο χοντρός, ο Δικέφαλος κατάφερε να κερδίσει και περίμενε πλέον σε διπλά παιχνίδια τον νικητή του άλλου ζευγαριού (αεκ - βαζελος).

Ο Μάκης Χάβος γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα μας τις δυνατότητες αυτής της ομάδας, πήρε από τους παίκτες ότι περισσότερο μπορούσε από τον καθένα και παρουσίασε ένα δεμένο σύνολο που κυριολεκτικά κλείδωσε την επιθετική γραμμή του Βαλβέρδε. Δεν είναι τυχαίο ότι την καλύτερή τους στιγμή οι φιλοξενούμενοι την είχαν στο 90΄και δεν απείλησαν καθόλου στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Οι διάδρομοι προς την εστία του Χαλκιά έμοιαζαν σαν ... κουμπότρυπες για τους γάβρους, που όσο περνούσε η ώρα έβλεπαν να αδυνατούν να απειλήσουν την εστία μας .

Δείτε φάσεις του παιχνιδιού στο video που ακολουθεί:

Ο ΠΑΟΚ φάνηκε ξεκάθαρα από την αρχή πως είχε σαν πρώτο στόχο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα -κάτι που πέτυχε με ευκολία παρά την απουσία του Πάμπλο Κοντρέρας- αλλά είχε στο νου του και την αντεπίθεση, γνωρίζοντας πολύ καλά πως ο "θρήνος" θα ανοιγόταν για να σκοράρει μιας και το 0-0 δεν τον ευνοούσε.

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον "Δικέφαλο" ο Μάκης Χάβος, ξεκινώντας κάτω από τα δοκάρια τον Χαλκιά, κεντρικούς αμυντικούς τους Μαλέζά και Τσιρίλο, αριστερά ο Σαβίνι και δεξιά ο Σνάουτσνερ. Αμυντικά χαφ ήταν ο Γκαρσία και ο Τσουκαλάς. Στο κέντρο -από αριστερά προς τα δεξιά- ο Λίνο, ο Ίβιτς και ο Βιεϊρίνια. Στην κορυφή της επίθεσης ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης .

Μπορούσαμε να ανοίξουμε το σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό όταν ο Βιεϊρίνια έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι, αφού λίγο πριν ο Νικοπολίδης της άλλαξε πορεία.

Ο γάβρος ανέβασε ρυθμό, κυκλοφόρησε την μπάλα αλλά μέχρι εκεί... Στη φλύαρη υπεροχή του ο ΠΑΟΚ αντέταξε μια ακόμα πολύ καλή στιγμή στο 17΄με τον Ίβιτς να μην εκμεταλλεύεται την εξαιρετική πάσα του Γκαρσία και να ...κλωτσάει μια μεγάλη ευκαιρία.

Δεν είχε να δείξει κάτι περισσότερο το πρώτο ημίχρονο, με την αποφασιστικότητα για πρόκριση να καθρεφτίζεται στα μάτια των παικτών μας που κυριολεκτικά ... γυάλιζαν. Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε και πάλι πιο δυνατά από τον θρήνο, απείλησε και πάλι με τον Βιεϊρίνια δίνοντας το μήνυμα στον κηπουρό πως ...είναι θέμα χρόνου!

Το γκολ που έστειλε τον ΠΑΟΚ στους "4" της διοργάνωσης και το γάβρο σπίτι του, πέτυχε ο Σαλπιγγίδης στο 57ο λεπτό, με άψογο σουτ μετά από μπαλιά πάρε -βάλε του Βλάνταν Ίβιτς.

Δείτε σε video το γκολ:

Φάση που θα συζητηθεί είχαμε στο 74΄, όταν σε φάουλ που εκτελέστηκε από τον Λίνο, ο Μιραλάς που ήταν στο τείχος, άπλωσε το χέρι και έδιωξε την μπάλα. Το καταφανέστατο πέναλτι δεν το έδωσε ο Μάνταλος!!! (Θυμηθείτε τους διαλόγους που είδαν το φως της δημοσιότητας λίγους μήνες μετά!)

Στο 85' ο πολύς Μιραλάς έσπρωξε τον Ίβιτς εκτός φάσης και ο διαιτητής που ήταν κοντά, το είδε και τον έστειλε στα αποδυτήρια με κατευθείαν κόκκινη.

Στο υπόλοιπο διάστημα ο "έφηβος" μπροστά στο φάσμα του αποκλεισμού βγήκε μπροστά και πίεσε αλλά η μοναδική στιγμή που ο Χαλκιάς αισθάνθηκε την παρουσία τους ήταν στο 92΄όταν απέκρουσε σε κόρνερ κοντινό γυριστό σουτ του Τοροσίδη.

Το σφύριγμα της λήξης -μετά από 5λεπτη καθυστέρηση- βρήκε τους παίκτες μας να πανηγυρίζουν έξαλλα τη μεγάλη πρόκριση σαν μικρά παιδιά. Το παιχνίδι ήταν κατάθεση ψυχής και ασίγαστου πάθους από μια ομάδα που έχει αρχίσει πάλι να θεωρεί τον θηλυπρεπή δαφνoμπουκωμένο ... απλά πελάτη!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Τσιρίλο, Σαβίνι , Μαλεζάς, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης.

γάβρος (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Ραούλ Μπράβο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Μιραλάς, Ρόμενταλ (54' Ζαϊρί), Φουστέρ (60' Πάντελιτς), Τζιμπούρ (60' Φετφατζίδης).

..............................................................

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ απένειμε τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές του, αφιέρωσε την πρόκριση στον κόσμο που έλλειπε και στον Πάμπλο Κοντρέρας, ενώ τόνισε πως ο ΠΑΟΚ ήταν και είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου από την αρχή της διοργάνωσης.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μάκης Χάβος μετά την πρόκριση:

"Θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στους παίκτες. Την χρωστούσαμε στον κόσμο μας που έλλειπε λόγω τιμωρίας αλλά και στην οικογένεια του Πάμπλο Κοντρέρας που θρηνεί".

Για την πρόκριση: "Σημαντική πρόκριση. Είμαστε μέσα και στους τρεις στόχους που βάλαμε."

Για το που κρίθηκε η πρόκριση, είπε: "Κάναμε σωστή διαχείριση και στα δύο παιχνίδια και επιβραβευτηκαμε με την πρόκριση στους "4" του κυπέλλου. Μας δημιούργησε κάτι η απώλεια του Κοντρέρας και όλοι οι παίκτες από το πρώτο λεπτό ήθελαν να κάνουν κάτι για αυτό".

Για το πως "εξαφάνισε" τον ολυμπιακο μέσα στο γήπεδο, επεσήμανε: "Είχαμε καλή αμυντική λειτουργία. Από εκεί ξεκινούν όλα. Είναι θετικό το γεγονός ότι κρατήσαμε ανέπαφη την εστία μας".

Για το τι μεσολάβησε και η κακή εικόνα του Χαριλάου άλλαξε και η ομάδα είχε καλή απόδοση, τόνισε: "Όσοι ήσασταν κοντά στην αποστολή την Κυριακή στο Χαριλάου, ξέρετε καλά πως με την είδηση του χαμού του πατέρα του Πάμπλο μας κόπηκαν τα πόδια. Η κακή μας απόδοση την Κυριακή κυρίως οφείλεται στην κακή ψυχολογική κατάσταση".

Για το αν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό του φαβορί για την κατάκτηση του κυπέλλου μετά και την πρόκριση επί του έφηβου, τόνισε: "Φαβορί για το κύπελλο ήμασταν από την αρχή της διοργάνωσης".

Για τα όσα έγιναν με την αστυνομία όλες αυτές τις μέρες, σχολίασε: "Μόνο το να παίζεις χωρίς κόσμο είναι άσχημο. Το να βλέπεις τόση αστυνομία και αυτό είναι πολύ κακό. Μιλάμε για ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να σχολιάσω αυτά που είδα".

Για τη γενικότερη εικόνα του ΠΑΟΚ, τόνισε: "Δουλεύουμε σωστά. Το είχα πει ότι η ομάδα θα γίνεται καλύτερη όσο περνά ο καιρός. Μπορούμε να καταφέρουμε πολλά στη συνέχεια".

Για το πότε θα χαμογελάσει, σχολίασε: "Όταν θα πάνε όλα καλά θα χαμογελάσω. Και είμαι σίγουρος ότι θα πάνε."

Για τον ερχόμενο αγώνα με τον παναθηναϊκό, είπε: "Ο ΠΑΟΚ είναι γεννημένος για μεγάλα παιχνίδια. Με τη βοήθεια του κόσμου μας θα πάνε όλα καλά".

...............................................................

Ο αλάνθαστος Μπρούνο Τσιρίλο μίλησε μετά τη λήξη του αγώνα και τόνισε πως η πρόκριση είναι αφιερωμένη στον Πάμπλο Κοντρέρας.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ιταλός:

"Κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Θέλαμε πολύ την πρόκριση και την πήραμε πανάξια. Αξίζαμε τη νίκη. Θεωρώ πως ο ολυμπιακός δεν έκανε κάποια μεγάλη ευκαιρία. Εμείς από την άλλη αξίζαμε να περάσουμε στα ημιτελικά".

Σε ερώτηση για τον πανηγυρισμό του με τη φανέλα του Κοντρέρας, είπε: "Ήταν μία άσχημη στιγμή γι' αυτόν. Έχασε τον πατέρα του. Εμείς έπρεπε να πάρουμε αυτή τη νίκη, περισσότερο για τον συμπαίκτη μας. Παίξαμε καταπληκτικά και αυτό μας κάνει περήφανους".

Για την άδεια Τούμπα, τόνισε: "Ήταν κρίμα που δεν είχαμε γεμάτο γήπεδο. Φανταστείτε το τι θα συνέβαινε αν είχαμε γεμάτο το γήπεδο. Παίξαμε με κοντά τις γραμμές μας και πήγαμε πολύ καλά και στην επίθεση. Ίσως οι παίκτες του ολυμπιακού ήταν πιο εκνευρισμένοι γιατί δεν πήραν την πρόκριση".

...............................................................

Μετά τους Τσιρίλο, Βιεϊρίνια και ο Μουσλίμοβιτς αφιέρωσε την πρόκριση επί του ολυμπιακού και την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου στον Πάμπλο Κοντρέρας.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Όλοι ξέρουμε τι συνέβη με τον Κοντρέρας. Αφιερώνουμε τη νίκη σε εκείνον για αυτό που περνάει».

Για το παιχνίδι, είπε: «Ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Παίξαμε καλύτερα και κερδίσαμε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Για τους πανηγυρισμούς των οπαδών μετά την πρόκριση έξω από το γήπεδο, δήλωσε: «Δεν είναι κάτι καινούριο για εμένα να βλέπω τους ΠΑΟΚτσήδες να πανηγυρίζουν παντού και πάντα».

Σχετικά με το μέλλον του στον ΠΑΟΚ, τόνισε: «Το αν θα μείνω εδώ δεν εξαρτάται μόνο από εμένα, αλλά και από άλλους. Είμαι περήφανος που είμαι ΠΑΟΚ και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ».

...............................................................

Ο Πάμπλο Γκαρσία παραχώρησε δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα και την πρόκριση στην επόμενη φάση και τόνισε πως νίκησε η ομάδα που παίζει τίμια και δε χαρίζεται σε κανέναν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ουρουγουανός:

"Ας πάρουν το μήνυμα αυτοί που νόμιζαν ότι θα πάρουν την πρόκριση στην Τούμπα. Μιλήσανε πολύ οι αντίπαλοι. Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι πως θέλαμε την νίκη απέναντι σε αυτήν ειδικά την ομάδα γιατί είμαστε καλύτεροι, δουλεύουμε τίμια και δεν χαριζόμαστε σε κανένα".

Για τη διαιτησία του Μάνταλου, σχολίασε: "Έχω μιλήσει πολλές φορές για τους διαιτητές. Σήμερα πάντως ο διαιτητής έκανε σωστά την δουλειά του".

Για το ενδεχόμενο κατάκτησης του Κυπέλλου είπε: "Μέχρι τότε έχουμε ακόμη δρόμο".

Για το αν θέλει να στείλει κάποιο μήνυμα στον κόσμο της ομάδας, είπε: "Ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται κάποιο μήνυμα. Ξέρει τι θα κάνει κόντρα στον Παναθηναϊκό".

...............................................................

Δείτε photos από το παιχνίδι, καθώς και από την προπόνηση της ομάδας την παραμονή του αγώνα, όπου έγινε το έλα να δεις!

{gallery}2011/Football/Kypello/paokVsGavros{/gallery}

...............................................................

Και για το τέλος του αφιερώματος στο παιχνίδι, το ... καλύτερο! 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...