Τα παιχνίδια με τη Schalke (vds)

Οι ασπρόμαυρες ιστορίες με αφορμή τη σημερινή (12/12) κλήρωση του Europa League, θυμούνται τα δύο παιχνίδια που έδωσαν ΠΑΟΚ και Schalke τον Αύγουστο του 2013, για τα play offs του Champions League...
Τα παιχνίδια με τη Schalke (vds)

Στη "Veltins Arena" του Gelsenkirchen, στις 21/8/2013, ο ΠΑΟΚ πήρε 1-1 από τη Schalke 04, για τα play offs του Champions League... Σκόρερ του Δικεφάλου ο Στοχ!

Ο ΠΑΟΚ παροτρυνόμενος από 5.000 τουλάχιστον οπαδούς του, πήρε ένα θετικό αποτέλεσμα και πλέον στη ρεβάνς της Τούμπας θα τα έδινε όλα για να περάσει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

Η ομάδα του Δικεφάλου έδειξε δύο πρόσωπα. Ένα πολύ κακό στο πρώτο ημίχρονο (μετά το 15') και ένα σαφώς βελτιωμένο στην επανάληψη. Οι παίκτες του Στέφενς μπήκαν καλά στο παιχνίδι, αλλά μετά το 15λεπτο οι γηπεδούχοι ανέβασαν σταδιακά την απόδοσή τους, κέρδισαν πολλά μέτρα στο γήπεδο και ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί παίζοντας κυρίως από τα δεξιά με τον επικίνδυνο Φαρφάν, από τον οποίον η αριστερή μας πτέρυγα αντιμετώπισε πολλά προβλήματα.

Σημαντική λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ναι μεν δεν είχε την κατοχή, ναι μεν περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι, αλλά δεν άφηνε ανοικτούς διαδρόμους και δεν έδινε την ευκαιρία στους Γερμανούς να γίνουν απειλητικοί. Η Schalke είχε την κατοχή, σε μεγάλα ποσοστά, ήταν καλή και γρήγορη στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της και πέτυχε να ανοίξει το σκορ στο 32' με τον Φαρφάν, σε μια φάση στην οποία ευθύνη έχει και ο Χακόμπο που νόμισε ότι η μπάλα πήγαινε άουτ και δεν προσπάθησε να την πιάσει. Η μπάλα έφτασε στον σκόρερ σίγουρα και με δόση τύχης αφού προηγήθηκαν δύο κόντρες με ευνοημένους τους Γερμανούς.

Η γενική εικόνα του ΠΑΟΚ στο διάστημα αυτό δεν ήταν σίγουρα η αναμενόμενη. Τα αβίαστα λάθη στη μεσαία γραμμή ήταν πολλά και αδικαιολόγητα από παίκτες έμπειρους και διεθνείς. Η ομάδα δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και στο μεσοεπιθετικό κομμάτι τίποτε δεν λειτουργούσε καλά. Οι Γερμανοί έχασαν μια δυο ευκαιρίες ακόμη αλλά η μεγάλη φάση του ημιχρόνου έγινε στο 38ο λεπτό. Ο Λούκας από εξαιρετική θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει και να φέρει το ματς στα ίσα. Ήταν ένα γκολ από αυτά που δεν χάνονται.

Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΟΚ βελτιώθηκε. Η εικόνα του άλλαξε προς το καλύτερο ιδιαίτερα μετά το 60' όταν μπήκαν στο ματς οι Κάτσε και Αθανασιάδης. Και στο 73ο λεπτό ήρθε το γκολ με δράστη τον Μιροσλαβ Στοχ. Ένα εκπληκτικό σουτ του Σλοβάκου που εκτέλεσε τον Χίλντεμπραντ και έκανε το 1-1!

Στη συνέχεια της αναμέτρησης στα αξιομνημόνευτα, η απόκρουση του Χακόμπο στο 80' σε τετ α τετ με τον Χόβεντες, ενώ έξι λεπτά αργότερα αποχώρησε ο Φανφάρ σε φορείο...

Ο ΠΑΟΚ πήρε εκείνη τη μέρα ένα ακόμη μεγάλο ευρωπαϊκό αποτέλεσμα, από τα πολλά που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια και έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης στους ομίλους (δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε) δίνοντας μεγάλη χαρά στον κόσμο του. Οι ανοικτοί λόγαριασμοί των δύο ομάδων έκλεισαν την επόμενη Τρίτη (27/8) στην Τούμπα ήταν όμως ... άδεια!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Schalke 04: Χίλντεμπραντ, Χόβεντες, Ουσίντα, Φουγκς, Μάτιπ, Μέγιερ (69' Κλέμενς), Ντράξλερ, Χόγκερ, Τζόουνς, Φαρφάν (86' Πούκι), Σάλαϊ.

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βιτόρ, Λίνο, Τζιόλης, Λάζαρ, Λόρενς (61' Κάτσε), Στοχ, Λούκας (91' Ολίσε), Σαλπιγγίδης (61' Αθανασιάδης).

...................................................

Στον αγώνα ρεβάνς που έγινε στις 27/9, ο "Δικέφαλος του Βορρά" έχασε με 2-3 στην Τούμπα από τη Schalke  και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης του Champions League...

Το παιχνίδι είχε άγρια ομορφιά και η υπόθεση πρόκριση ήταν ανοικτή μέχρι το 90ό λεπτό της αναμέτρησης. Οι Γερμανοί μπήκαν δυνατά στο ματς, είχαν δύο καλές στιγμές στο πρώτο 2λεπτο, αλλά από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στο γήπεδο και έλεγχε το ρυθμό της αναμέτρησης.

Οι παίκτες του Στέφενς κρατούσαν μπάλα δεν μπορούσαν όμως να απειλήσουν τον Hildebrand, καθώς έλειπε η κάθετη πάσα. Στο 43ο λεπτό όμως η Σάλκε άνοιξε το σκορ με τον Szalai. Πιθανόν ο Ουτσίντα να κατέβασε την μπάλα με το χέρι πριν πασάρει στον Szalai.

Mε 0-1 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια και στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ανέβασε ακόμη περισσότερο στροφές περιορίζοντας τους Γερμανούς στο μισό γήπεδο. Αφού χάθηκαν 1-2 καλές ευκαιρίες (Στοχ, Σαλπιγγίδης ), στο 53' ο Κλάους, μετά από μπαλιά πάρε - βάλε του Κίτσιου ισοφάρισε εκτελώντας τον Hildebrand από το ύψος του πέναλτι.

Δέκα λεπτά αργότερα η Σάλκε έμεινε με "10", λόγω δεύτερης κίτρινης στον Τζόουνς για μαρκάρισμα στον Σάλπι. Ο ΠΑΟΚ είχε τον πρώτο λόγο στην υπόθεση πρόκριση αλλά οι Γερμανοί στο 67ο λεπτό έκαναν το 1-2 με τον Ντράξλερ. Στο επόμενο λεπτό ο Λούκας χάνει άχαστο τετ α τετ και στο 79' ο ΠΑΟΚ ισοφαρίζει με κεφαλιά του Κατσουράνη.

Το παιχνίδι παίζεται πλέον στο μισό γήπεδο. Στο 81' ο Στοχ χάνει πολύ μεγάλη ευκαιρία για το 3-2 και στις καθυστερήσεις, σε αντεπίθεση η Σάλκε σημειώνει το 2-3 και παίρνει την πρόκριση στους ομίλους.

Ο ΠΑΟΚ προδόθηκε σήμερα από την άμυνά του! Χωρίς υπερβολή αυτό τα λέει ΟΛΑ. Η άδεια Τούμπα "πόνεσε" τον ΠΑΟΚ που δεν είχε τη στήριξη των οπαδών του σε ένα τόσο σημαντικό ματς, πληρώνοντας τα όσα έγιναν την προηγούμενη χρονιά στο ματς με τη Ραπίντ...

Oι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Jacobo, Κίτσιου, Σκόνδρας, Vitor, Κατσουράνης, Τζιόλης, Κάτσε, Lucas (79' Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης (73' Oliseah), Stoch και Αθανασιάδης (73' Necid).

Schalke 04: Hildebrand, Howedes, Santana, Draxler, Clemens (60' Μeyer, 69' Neustander), Hoger, Jones, Farfan (82' Matip), Uchida, Fuchs και Szalai.

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...