Όταν ο ΠΑΟΚ συνάντησε την Brugge ...

Τη σημερινή μας αντίπαλο στο φιλικό προετοιμασίας, Club Brugge, την είχαμε αντιμετωπίσει στη σεζόν 2010-2011, στον όμιλο του Europa League...
Όταν ο ΠΑΟΚ συνάντησε την Brugge ...

Οι "ασπρόμαυρες ιστορίες" φρεσκάρουν τη μνήμη σας, φέρνοντας στην επιφάνεια, εκείνα τα δύο παιχνίδια που είχαμε δώσει με τους Βέλγους. Ο ΠΑΟΚ προερχόμενος από την επική πρόκριση στην Πόλη, βρέθηκε στον όμιλο του Europa League, μαζί με την Brugge, την Villarreal και την Dinamo Zagreb. Στο παιχνίδι που έγινε στο Βέλγιο στις 16/9/2010, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει τον βαθμό και αν ήταν λίγο πιο "θρασύς" θα μπορούσε να μπει με το δεξί στον όμιλο του Europa League παίρνοντας ακόμα και τη νίκη.

Με το κλασικό 4-2-3-1 παρέταξε για μια φορά ακόμα ο τεχνικός του "Δικεφάλου", Παύλος Δερμιτζάκης, την ομάδα που ξεκίνησε με τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια και τους Λίνο, Μαλεζά, Κοντρέρας και Σνάουτσνερ στην άμυνα, ενώ μπροστά τους έπαιξε το δίδυμο των Γκαρσία και Βιτόλο. Στα χαφ ξεκίνησαν ο Βιεϊρίνια στα αριστερά, ο Σαλπιγγίδης στα δεξιά, ο Ίβιτς σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό επιθετικό τον Παπάζογλου.

Οι Βέλγοι μπήκαν δυνατά στο ματς πίεσαν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, χάνοντας κάποιες καλές ευκαιρίες με τον ΠΑΟΚ να έχει σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του. Όσο περνούσε πάντως ο χρόνος η ομάδα έβρισκε τα πατήματά της ισορρόπησε τον αγώνα και άρχισε να δημιουργεί τις πρώτες επικίνδυνες επισκέψεις στην περιοχή των Βέλγων, χωρίς όμως αυτές να θεωρούνται κάτι ιδιαίτερο. Στην επανάληψη πάλι η Μπριζ ανέβασε το παιχνίδι στην περιοχή μας δημιουργώντας προβλήματα στην εστία του Κρέσιτις και φτάσαμε στο το 61ο λεπτό, όταν ο Ντιράρ από αριστερά απέφυγε τον Σνάουτσερ, μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ και πάσαρε στον αμαρκάριστο Κουεμάχα, ο οποίος από κοντά άνοιξε το σκορ .

Με την πλάτη στο τοίχο βρέθηκε ο ΠΑΟΚ και η αντίδραση του Παύλου Δερμιτζάκη άκουγε στο όνομα Ελ Ζαρ. Ο Μαροκινός πέρασε στο 73ο λεπτό στον αγώνα στη θέση του Παπάζογλου, και "ξύπνησε" την ομάδα. Σε μία από τις προσπάθειές του κέρδισε κόρνερ στο 77', το εκτέλεσε ο Βιεϊρίνια, ο Μαλεζάς πήδηξε ψηλότερα απ' όλους, κέρδισε την κεφαλιά και νίκησε τον εμβρόντητο Στάινεν, γράφοντας το 1-1.

Οι Βέλγοι παραλίγο να σκοράρουν στο 85ο λεπτό, όταν ο Βάργκας εκτέλεσε φάουλ, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, μπερδεύοντας τον Κανελλάκη που είδε γκολ .

Αντίθετα ο ΠΑΟΚ έφτασε πιο κοντά στο γκολ, μετά από δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια στο 90', το οποίο απομάκρυνε με γροθιές δύσκολα ο Στάινεν, αλλά κυρίως στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Βέλγος γκολκίπερ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Φωτάκη μέσα από την περιοχή μετά από πολύ καλή πάσα του Βιτόλο. Ήταν μια μεγάλη πραγματικά ευκαιρία που θα μπορούσε να τελειώσει την Μπριζ κυριολεκτικά με τη λήξη του ματς...

Οι συνθέσεις:

Club Brugge (Αντριε Κόστερ): Στάινεν, Ντιράρ, Ντονκ, Χόφκενς, Βερμιούλεν (23' Σίμεϊς), Πέρισιτς, Οντζίτζια, Γκέρετς, Νταλμά, Ντίαζ, Κουεμάχα.

ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Ιβιτς (88' Φωτάκης), Σαλπιγγίδης (91' Φιλομένο), Παπάζογλου (73' Ελ Ζαρ).

Στο παιχνίδι του 2ου γύρου (5η αγωνιστική), ο ΠΑΟΚ με τον Μάκη Χάβο πλέον στον πάγκο του, έχασε μέσα από τα χέρια του τη νίκη επί της Μπριζ στο 89' όταν η ομάδα "κοιμήθηκε" και δέχθηκε ένα ερασιτεχνικό γκολ, από τους αδιάφορους βαθμολογικά Βέλγους.

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε νευρικά στο 1ο ημίχρονο. Η Μπριζ κατάφερε να "παγώσει" το ρυθμό του αγώνα μέχρι το 25'. Η κλάση του Βιεϊρίνια στο σημείο αυτό έβγαλε τον ΠΑΟΚ από αυτό τον εκνευρισμό, με ένα γκολ "φωτοβολίδα" που έπιασε με το δεξί, λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του Στάινεν που δε μπόρεσε να αντιδράσει.

Από εκεί και μετά ο ΠΑΟΚ ανέβηκε απέκτησε τον έλεγχο του αγώνα και έφτανε με ευκολία στην περιοχή των Βέλγων, χωρίς όμως να φτάσει σε σημείο να δημιουργήσει την κλασική ευκαιρία. Το ημίχρονο έληξε με τον ΠΑΟΚ να έχει την υπεροχή και το γκολ που τόσο είχε ανάγκη, παρά την μέτρια εικόνα του.

Στο 2ο ημίχρονο και με κύριο δημιουργό τον Ζουέλα που ανταποκρίθηκε άριστα στη δεξιά πλευρά ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να φτάσει και πάλι στο 2ο γκολ, αλλά όλες οι μπαλιές του Αγκολέζου χάθηκαν από το δίδυμο των στοπερ της Μπριζ που με τη σωματοδομή τους καθάριζαν, έστω και με δυσκολία όλες τις φάσεις.

Στο 86' ο ΠΑΟΚ έχασε την κλασική ευκαιρία να καθαρίσει το παιχνίδι. Ο Ζουέλα με εξαιρετικη μπαλιά ύστερα από τη συνεργασία του με τον Ελ Ζαρ, έβγαλε στην πλάτη της άμυνας των Βέλγων τον Φωτάκη μόνο του, αλλά ο τελευταίος πήγε να "σκοτώσει" τον Στάινεν, ο οποίος απέκρουσε.

Η Μπριζ που σε όλο το παιχνίδι δε θύμιζε ομάδα που αγωνίζεται στην Ευρώπη, έκανε τη ζημία στο 89', όταν ύστερα από φάουλ από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής, οι Βέλγοι εκτέλεσαν γρήγορα το στημένο η άμυνα "κοιμήθηκε", ο Σακελλαρίου έχασε τον Σέποβιτς που με κοντινή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κρέσιτς και ισοφάρισε το παιχνίδι.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Χάβος): Κρέσιτς, Κοντρέρας, Ζουέλα, Τσιρίλο, Σακελλαρίου, Βιτόλο, Γκαρσία, Φωτάκης, Ίβιτς (72' Ελ Ζαρ), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (82' Αθανασιάδης).

Club Brugge: Στάινεν, Βαν ντερ Χέιντεν, Σκέποβιτς, Μπλοντέλ, Σίμαες, Ακπάλα (62' Ντιράρ), Ντονκ, Βερμιούλεν (71' Οτζίτζα), Γκέρερτς, Βαν Γκιράρ, Πέρισιτς (62' Νταλμά).

Διαβάστε ακόμη...