Τρίμπαλο με τετράδα "φωτιά"!

Προτελευταία (33η) αγωνιστική της σεζόν 1968-1969 και ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σαν σήμερα (8/6/1969) στο γήπεδο του Μακεδονικού τον Εθνικό Πειραιώς.
Τρίμπαλο με τετράδα "φωτιά"!

Ήταν το πρώτο παιχνίδι Α' Εθνικής που έγινε στο συγκεκριμένο γήπεδο, το οποίο είχε εγκαινιαστεί στις 28/1/1968 και οι κερκίδες του γέμισαν από 8.000 περίπου θεατές. Ο Δικέφαλος ήταν κατά διαστήματα εξαιρετικός, αλλά για ένα ακόμη παιχνίδι δεν έλειψαν τα αμυντικά λάθη, τα οποία όμως αυτή τη φορά δεν τα πλήρωσε, κυρίως λόγω της αστοχίας των φιλοξενούμενων και της καλής μέρας στην οοπία βρέθηκε ο τερματοφύλακάς μας Πίρτσος!

Αντίθετα το κέντρο και η επίθεση της ομάδας του Γιάνκο Γιαννέφσκι, υπήρχαν στιγμές που έβγαζαν φωτιές! Η τετράδα που έπαιζε μεσοπειθετικά (Κούδας, Σαράφης, Αφεντουλίδης, Παρίδης) κυριολεκτικά ζάλισε την άμυνα των Πειραιωτών, φιλοδωρίζοντάς την με τρία τεμάχια...

Η αρχή έγινε στο 5' με τον Παρίδη για να διπλασιάσει τα γκολ του ΠΑΟΚ ο ίδιος στο 25'. Το 3-0 σημειώθηκε στο 55' από τον Σταύρο Σαράφη.

* Μετά την ολοκλήρωση της 33ης αγωνιστικής η βαθμολογία είχε ως εξής:

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πίρτσος, Παπαχριστούδης, Θεοφανίδης, Μουρατίδης, Μακρής, Τερζανίδης, Γιακουμής, Παρίδης, Κούδας, Σαράφης, Αφεντουλίδης

Εθνικός: Αρβανίτης, Σαραντάρης, Ελευθεριάδης (67' Χατζηιωαννίδης), Τούντας, Κρεμμύδας, Νικηφοράκης, Χατζηιωάννογλου, Κρητικόπουλος. Σταματόπουλος, Λεβεντάκος, Καρδιακίδης (46' Ρασιδάκης)  

* Η αρχική photo είναι από το ματς ΠΑΟΚ - γάβρος (2-1), που έγινε στην Τούμπα την ίδια σεζόν!

* Τη σεζόν 1968-69, ο ΠΑΟΚ με τον Γιουγκοσλάβο Γιάνκο Γιαννέφσκι στον πάγκο του, σε 34 ματς είχε 16 νίκες, 10 ισοπαλίες, 8 ήττες, τερμάτισε στην 5η θέση με 76 βαθμούς και τέρματα 58-37.

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...