Η απόλυτη ντροπή: Ο Αυγενάκης έστειλε ανακοίνωση που ευχαριστεί τον εαυτό του να τη δημοσιεύσουν όλες οι αθλητικές Ομοσπονδίες!

Απο sdna.gr: Οι αθλητικές Ομοσπονδίες ανεβάζουν κοινή ανακοίνωση που τους έστειλε το Υφυπουργείο Αθλητισμού για να ευχαριστήσουν τον... Αυγενάκη!
Πηγή: sdna.gr
Η απόλυτη ντροπή: Ο Αυγενάκης έστειλε ανακοίνωση που ευχαριστεί τον εαυτό του να τη δημοσιεύσουν όλες οι αθλητικές Ομοσπονδίες!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τον αποκάλεσε «ντροπή της Κρήτης». Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τον ονόμασε ως «χειρότερο υφυπουργό όλων των εποχών». Η ΠΑΕ ΑΕΚ συμφώνησε ότι είναι «ο χειρότερος υφυπουργός αθλητισμού στην ιστορία της χώρας».

Αυτό που έκανε χθες βράδυ είναι αξεπέραστο. Και δείχνει ότι η πολιτική εξαθλίωση δεν έχει όριο. Οι 24.000 ψηφοφόροι του στο Ηράκλειο μπορούν να αισθάνονται υπερήφανοι. Τι... νέο έκανε ο Λευτέρης Αυγενάκης; Τώρα που απήλθε αλλά επιζητά λίγη παραπάνω διαφήμιση, απαίτησε να τον ευχαριστήσουν όλες οι Ομοσπονδίες της χώρας με κοινή τους ανακοίνωση!

Το κείμενο εστάλη χθες - από το προσωπικό του γραφείο - στις Αθλητικές Ομοσπονδίες ζητώντας να τον ευχαριστήσουν για την προσφορά του! Και ήδη κάποιοι, γονυπετείς έσπευσαν να οικειοποιηθούν το κείμενο που τους έστειλε ο Αυγενάκης ευχαριστώντας τον για την προσφορά του. Δηλαδή για τα χρήματα που έδωσε το κράτος και ο ελληνικός λαός για την ενίσχυση του αθλητισμού...

Αθλητικές Ομοσπονδίες που εκπροσωπούνται από ανθρώπους χωρίς βούληση, που ανεβάζουν ανακοινώσεις τις οποίες έχουν γράψει πολιτικοί κηφήνες της εξουσίας.

Ούτε στα πιο δικτατορικά καθεστώτα δεν θα συναντούσε κανείς τέτοιες πρακτικές...

Δείτε εδώ το κοινό ανακοινωθέν που έχουν αναρτήσει ήδη ορισμένες από τις σημαντικότερες αθλητικές Ομοσπονδίες:

«Με την ολοκλήρωση της θητείας του κ. Λευτέρη Αυγενάκη στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, αισθανόμαστε την ανάγκη να τον ευχαριστήσουμε θερμά για τη στήριξη του τόσο στο άθλημά μας, όσο και σε όλα τα ερασιτεχνικά αθλήματα.

Ο απερχόμενος Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, επέδειξε αξιέπαινο μεταρρυθμιστικό έργο, αγκάλιασε τα ερασιτεχνικά αθλήματα και έδωσε λύσεις σε χρόνια προβλήματα που γιγαντώθηκαν την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως ήταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού που με την αποτελεσματική υποστήριξη της Κυβέρνησης δημιούργησαν τον μόνιμο μηχανισμό χρηματοδότησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού από τα φορολογικά έσοδα των τυχερών παιγνίων, κάνοντας αποδεκτό ένα διαχρονικό αίτημα των Αθλητικών Ομοσπονδιών και των Σωματείων.

Ειδικότερα, στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώθηκαν στην εποχή της πανδημίας του covid-19, ο μηχανισμός χρηματοδότησης κράτησε ζωντανά τα σωματεία, προσέφερε ένα πολύτιμο θεσμοθετημένο έσοδο και έδωσε ουσιαστική λύση στα ερασιτεχνικά αθλήματα που αντιμετώπιζαν σοβαρό θέμα επιβίωσης. Ο μηχανισμός χρηματοδότησης αποτελεί μια τεράστια παρακαταθήκη για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης ήταν επίσης υπέρμαχος, βασικός υποστηρικτής και μπροστάρης στην επιστροφή των μεγάλων αθλητικών διεθνών διοργανώσεων στη χώρα μας.
Με όραμα, αλλά και έργο στην αναβάθμιση υποδομών, έβαλε για τα καλά την Ελλάδα στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη. Συνέβαλε τα μέγιστα στη δημιουργία νέων χώρων άθλησης που τόσο ανάγκη έχουν οι αθλητές και οι αθλήτριες μας και φυσικά η νεολαία μας.

Είναι χρέος μας απέναντι στην ιστορία και στους χιλιάδες αθλητές-τριες να αποδώσουμε τα εύσημα σε έναν πολιτικό που δεν ήταν μόνο ο μακροβιότερος Υφυπουργός Αθλητισμού, αλλά με σχέδιο, επιμονή και εργατικότητα άνοιξε νέες προοπτικές και ορίζοντες στο μέλλον του ελληνικού αθλητισμού».

Διαβάστε ακόμη...