Μανούχος: «Στο Περιστέρι εφαρμόσαμε τον κανονισμό»

Από forzaonline.gr: Ο Ευάγγελος Μανούχος μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για το παιχνίδι του Φεβρουαρίου στο Περιστέρι μεταξύ του Ατρόμητου και της ΑΕΚ, που πέρασε στην ιστορία για τη μεζούρα και τα δοκάρια, τονίζοντας πως δεν κατάλαβε ποτέ για ποιο λόγο το θέμα πήρε τόσο μεγάλη έκταση.
Πηγή: forzaonline.gr
Μανούχος: «Στο Περιστέρι εφαρμόσαμε τον κανονισμό»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Εμείς είχαμε προετοιμαστεί σαν διαιτητική ομάδα να πάμε να παίξουμε αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι για το ελληνικό πρωτάθλημα. Πήγαμε στο γήπεδο και αρκετά νωρίς, 16:35 αν θυμάμαι καλά, ήρθαν κάποιοι άνθρωποι της ΑΕΚ και μου είπαν ότι θέλουν να κάνουν ένσταση για το δοκάρι, για ακαταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου επειδή τα δοκάρια ήταν κοντά. Ήταν κάτι πρωτοφανές και για μένα και για τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά εγώ έπρεπε να ακολουθήσω τον κανονισμό. Ο κανονισμός λέει ότι τα δοκάρια έχουν συγκεκριμένες διαστάσεις. Οκ, χρησιμοποίησα μια μεζούρα την οποία πήρα από αστυνομικό. Είναι νομίζω έγκυρες οι μεζούρες, τις χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί, δεν την έφερα εγώ από το σπίτι μου».

Για το ότι η UEFA αναφέρει ότι πρέπει να γίνεται η μέτρηση με άκαμπη δοκό: «Στο κανονισμό της διαιτησίας δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο. Ο κανονισμός διαιτησίας λέει ότι οι διαστάσεις πρέπει να είναι 2,44μ. και 7.32μ. Δεν μας λέει ούτε συν, ούτε πλην ούτε άκαμπτη δοκός. Δηλαδή αν μια ομάδα μου έκανε ένσταση για το μήκος του γηπέδου, θα έπρεπε να φέρω από το Ναύπλιο μια άκαμπτη δοκό 115 μέτρα;».

Για όλα αυτά που γράφτηκαν εκείνες τις μέρες: «Τα διάβαζα όλα αυτά που γράφονταν. Εμείς ακολουθήσαμε τον κανονισμό. Και την επόμενη εβδομάδα ακολούθησε το ίδιο σκηνικό και στην Ολλανδία, πάλι μεζούρες χρησιμοποιήθηκαν. Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε όλο αυτό το πράγμα, εγώ προσπάθησα να ακολουθήσω τον κανονισμό. Οποιαδήποτε ομάδα κι αν ερχόταν και μου έκανε κάποια ένσταση για την κανονικότητα του γηπέδου, όσον αφορά τα δοκάρια, την ίδια διαδικασία θα έκανα».

Για το τι έγινε μετά την πρώτη μέτρηση: «Μετά δόθηκε παράταση μισής ώρας, το παιχνίδι ξεκίναγε 17:30. Με βάσει τους κανονισμούς, δώσαμε παράταση μισής ώρας οπότε στις 18:00 μετρήσαμε για τρίτη φορά στον αγωνιστικό χώρο. Την πρώτη φορά μετρήσαμε στις 16:40, μετά στις 17:30 που θα ξεκινούσε ο αγώνας και μια ξαναμετρήσαμε στις 18:00. Και στις μετρήσεις το ύψος των τερμάτων δεν ήταν το κανονικό, οπότε καταγράψαμε στο φύλλο αγώνα τις παρατηρήσεις μας και μετά αποφάνθηκε το δικαστήριο. Το δικαστήριο δέχτηκε την αίτησή μας, δηλαδή η μέτρηση με την μεζούρα ήταν οκ σύμφωνα με το δικαστήριο. Οπότε από την πλευρά τη δικιά μας, θεωρώ ότι τα κάναμε σωστά. Καταλαβαίνω ότι αυτό σαν εικόνα φαίνεται λίγο περίεργο, να βλέπεις διαιτητές να μετράνε με μεζούρα».

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...