Αλμέιδα: «Επικίνδυνη ομάδα ο ΠΑΟΚ, ίσως κάνω έκπληξη στην ενδεκάδα»

Από paok24.com: Ο Ματίας Αλμέιδα δήλωσε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet με τον ΠΑΟΚ ότι η ΑΕΚ έχει ιστορικό κίνητρο για την κατάκτηση του τροπαίου, ενώ ανέφερε ότι ενδέχεται να κάνει έκπληξη για την ενδεκάδα.
Πηγή: paok24.com
Αλμέιδα: «Επικίνδυνη ομάδα ο ΠΑΟΚ, ίσως κάνω έκπληξη στην ενδεκάδα»

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα:

«Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος δώσαμε δύο ημέρες ρεπό στους παίκτες. Μετά απ’ αυτές τις δυο ημέρες και την πρώτη ημέρα προπονήσεων έχουμε στόχο αυτού του Κυπέλλου. Κι αν δεν κάνω λάθος στα 100 χρόνια του συλλόγου η ομάδα αυτό (σ.σ. νταμπλ) το έχει καταφέρει δυο φορές. Εχουμε μιλήσει πολύ με τους παίκτες αυτές τις ημέρες. Εχουμε κάνει δυνατές προπονήσεις. Θέλουμε να παίξουμε τον τελικό και να τον κερδίσουμε».

Για τη μη παρουσία του κόσμου στις εξέδρες κι αν θα επηρεάσει την AEK;

«Αυτό που χάνει στη συγκεκριμένη φάση είναι το ποδόσφαιρο. Πάμε να παίξουμε έναν τελικό και οι τελικοί είναι γιορτή. Μία φιέστα. Σχετικά με τους παίκτες, λόγω του Covid έχουμε συνηθίσει να παίζουμε χωρίς κόσμο. Ο κόσμος μας δεν θα έχει φυσική παρουσία, αλλά κάπου θα βρίσκεται και θα μας στηρίζει».

Για το πέμπτο φετινό ματς με τον ΠΑΟΚ και πόσο διαφορετικό μπορεί να είναι;

«Όλα τα παιχνίδια είναι διαφορετικά. Δεν έχουμε κάποιο πλεονέκτημα όσο κι αν έχουμε κερδίσει περισσότερα ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ. Εχουμε απέναντί μας έναν δύσκολο αντίπαλο. Γι’ αυτό το λόγο βρισκόμαστε στον τελικο. Δεν κοιτάω πίσω και δεν θεωρώ ότι έχουμε κάποιο πλεονέκτημα. Τα παιχνίδια πρέπει να τα παίξεις. Πάντα παίζουν 11 εναντίον 11. Η ομάδα που θα το κερδίσει θα είναι αυτή που θα έχει την περισσότερη όρεξη και επιθυμία».

 Αν είναι προετοιμασμένη η ομάδα στο ενδεχόμενο να πάει στα πέναλτι το παιχνίδι;

«Πάντα τα δουλεύουμε, αλλά ποτέ δεν μπορείς να προγραμματίσεις τίποτα. Πριν τα πέναλτι προηγούνται 90 λεπτά συν παράταση. Θα υπάρξουν αλλαγές. Εχω εμπιστοσύνη στα παιδιά και μετά τα πέναλτι έχουν να κάνουν και με την τύχη».

Για το τι θα πει στους παίκτες του πριν τον τελικό;

«Ποτέ δεν προγραμματίζω τι θα πω σε μία ομιλία. Θα περιμένω τη στιγμή και εκείνη τη στιγμή θα τους πω ότι έχω μέσα από την καρδιά μου. Θα γίνει πιο… πιστευτό, από να έχω έτοιμο έναν μονόλογο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα παλέψουμε γι’ αυτό το κύπελλο. Ο πρώτος είναι ότι στα 100 χρόνια η ομάδα έχει κάνει δυο φορές νταμπλ. Άρα είναι ένα ιστορικό κίνητρο. Και το δεύτερο, λίγο πιο πρόσφατο, η ΑΕΚ έχει χάσει τρεις τελικούς κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ολοι όσοι ανήκουν στην οικογένεια της ΑΕΚ αυτά μας δίνουν λίγο έξτρα κίνητρο για τον τελικό. Βέβαια αύριο ίσως μου βγει κάτι πιο… δυνατό από την καρδιά μου που θα τους πω».

Για τα αγωνιστικά του πλάνα;

«Ακόμη δεν είναι τίποτα σίγουρο σχετικά με την 11άδα. Αλλά μπορεί να την… ξέρετε. Βλέπω βγαίνουν διάφορα! Γι’ αυτό θα περιμένω μέχρι το τέλος για να τους… εκπλήξω. Ίσως κάνω κάποια έκπληξη».

Για τον Αραούχο;

«Δεν πρόκειται να πω κάτι κακό. Είναι δίπλα μου! (σ.σ γέλια) Ο Σέρχιο έχει δείξει τη φιλοσοφία που είχαμε εμείς ως ομάδα. Αυτό που ζητήσαμε από την αρχή της σεζον. Φιλοσοφία να έχεις αγάπη, ένωση και επαγγελματικότητα. Εντάξει, τραυματίζεται γιατί έχει… ξερό κεφάλι και θέλει να είναι πάντα «παρών». Αυτό το εκτιμά ένας προπονητής. Με την αυτοθυσία του Σέρχιο στο γήπεδο «κολλούσε» τους υπόλοιπους συμπαίκτες. Σε προσωπικό επίπεδο είναι ένας τεράστιος άνθρωπος με υψηλές αξίες. Υπήρξε ένας από τους πολλούς πολεμιστές που έχουμε στην ομάδα. Τόσο ο Σέρχιο όσο και οι συμπαίκτες του έδωσαν ό,τι είχαν. Γι’ αυτό πήραμε το πρωτάθλημα και είμαστε τώρα στον τελικό. Νιώθω ευγνόμων στους παίκτες. Ειμαι περήφανος που προπονώ αυτό το γκρουπ. Τα έχουν δώσει όλα. Γι’ αυτόν τον τελικό ήταν δύσκολο να στήσω την ομάδα, γιατί θα πρέπει να μιλήσουμε και να συντονίσουμε όλους τους παίκτες: αυτους που θα παίξουν, αυτοί που θα μείνουν στον πάγκο, αυτοί θα είναι εκτός αποστολής. Ολοι όσοι έχουμε παίξει ποδόσφαιρο, θέλουμε να παίζουμε. Άλλες φορές είμαστε δίκαιοι με κάποιους κι άλλες λιγότερο. Το σημαντικό όμως είναι ότι όλο το γκρουπ κατάλαβε ότι δουλεύουμε ως γκρουπ. Και αύριο αυτό θα γίνει. Γι’ αυτό και είμαι ευγνώμων σε κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά».

Το 1978 η ΑΕΚ έκανε το νταμπλ και η Αργεντινή πήρε το Μουντιάλ. Εάν θέλει να το σχολιάσει;

«Μακάρι να γίνει το ίδιο με το ’78. Μακάρι».

Για τον τραυματισμό του Αραούχο;

«Αυτό δείχνει ότι η ομάδα δουλεύει ως γκρουπ. Ενώθηκαν ολοι μαζί για το πρωτάθλημα. Για μένα τη φετινή σεζόν όλοι οι παίκτες ήταν σημαντικοί. Οσον αφορά τον Πέτρο, είναι ενας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής. Ενας παίκτης που όταν παίζει βασικός παίζει πολύ καλά και όταν μπαίνει αλλαγή παίζει πολύ καλύτερα. Σκέφτεται στο γήπεδο και δίνει… λάμψη. Τον έχω στο μυαλό μου. Πολλές φορές επικεντρωνόμαστε στους 11 που ξεκινούν. Αν δείτε τα παιχνίδια μας δίνω μεγάλη σημασία στις αλλαγές. Ήταν θεμελιώδεις οι αλλαγές και έπαιξαν ρόλο στο πρωτάθλημα».

Για τον έναν χρόνο του στην ΑΕΚ κι αν τότε σκεφτόταν όσα έχει καταφέρει ήδη;

«Όταν δέχθηκαν αυτή την πρόκληση να έρθω στην Ελλάδα, προφανώς και είχα αυτό στο μυαλό μου. Είχα αναλύσει ξεχωριστά κάθε παίκτη, μαζί με το σταφ μου. Είχαμε μελετήσει αρκετά το πρωτάθλημα και το μόνο που επιθυμούσα ήταν να έχω χρόνο να δουλέψω. Δεν ήταν εύκολο. Πήραμε όμως το πρωτάθλημα, τώρα είμαστε στον τελικό. Ξεχωρίζω όμως τη διαδρομή. Από την αρχή ως το τέλος. Αυτό μου γεμίζει στην ψυχή. Βλέπω ότι μία ημέρα πριν τον τελικό έχω όλους τους παίκτες στη διάθεσή μου, εκτός του Σέρχιο. Όλοι ήταν πολύ ανταγωνιστικοί. Χθες στην προπόνηση μου δημιούργησαν κάποιες… αμφιβολίες – απορίες. Αυτό ήταν το πνεύμα που επιθυμούσα να έχουμε στην ομάδα».

Για το τι ΠΑΟΚ περιμένει;

«Δύσκολο! Μία δυναμική, γρήγορη ομάδα που είναι επικίνδυνη και μία ομάδα που ξέρει για το τι παίζει. Από την αρχή των ενεργειών που γίνεται από τον τερματοφύλακα, μέχρι την τελική φάση. Είναι δουλεμένη ομάδα. Έχει πολλούς νεαρούς παίκτες, καλό προπονητή και θα γίνει ωραίο παιχνίδι. Όταν μιλάμε για έναν τελικό δεν σκέφτομαι τα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια. Υπάρχουν παίκτες που παίζουν σε φιλικά ματς πολύ καλά. Υπάρχουν παίκτες που σε προπονήσεις μπορεί να είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Άλλοι που σε εύκολα παιχνίδια που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Υπάρχει κι άλλοι που παίζουν σε οποιαδήποτε κατάσταση με τον ίδιο τρόπο. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, γιατί έχουν αντιδράσει. Εσείς ήσασταν και στην προετοιμασία. Είδατε τα φιλικά και μέχρι τώρα έχουμε παίξει παρόμοιο ποδόσφαιρο».

Εχει πει ο Σέρχιο δυο φορές ότι θέλει να παίξει. Μήπως το σκέφτεται να τον χρησιμοποιήσει;

«Να επιστρέψει κι αν θέλει ο Θεός την καλύτερη δυνατή στιγμή. Με την παρουσία του έχει μεταφέρει ενέργεια στους συμπαίκτες του. Μεταδίδει χαρά και ευτυχία. Τον αγαπούν όλοι! Από κάποιο σημείο δίνει κι αυτός το λιθαράκι του»

Διαβάστε ακόμη...