Ο Παναιτωλικός στη νέα εποχή

Από forzaonline.gr: Ήταν η πιο σημαντική ποδοσφαιρική είδηση εντός συνόρων στο διάστημα της διακοπής για το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου τα πάντα νέκρωσαν και τα βλέμματα ήταν στραμμένα αποκλειστικά στο Κατάρ.
Πηγή: forzaonline.gr
Ο Παναιτωλικός στη νέα εποχή

Κι αυτό γιατί ήταν απρόσμενη, ξαφνική και σήμανε το τέλος εποχής για έναν σύλλογο, μετά από 18 χρόνια. Όλοι γνώριζαν ότι ο Φώτης Κωστούλας, έχοντας κουραστεί από το ελληνικό ποδόσφαιρο, έψαχνε άνθρωπο για να παραχωρήσει τις μετοχές του Παναιτωλικού, όμως κανείς δεν περίμενε τις εξελίξεις και να είναι τόσο καταιγιστικές.

Από τις 8 Δεκεμβρίου ο σύλλογος του Αγρινίου πέρασε στα χέρια του Αμερικανο-Πολωνού επιχειρηματία Μάτσιεκ Καμίνσκι, ο οποίος μαζί τον γιο του απέκτησε τον πλήρη έλεγχο των «καναρινιών», σε μία είδηση που προκάλεσε ένα αρχικό μούδιασμα και εν συνεχεία ένα τεράστιο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.

ΕΒΕΡΤΟΝ ΚΑΙ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ!

Κυρίως διότι, ο Καμίνσκι δεν είναι κάποιος «αλεξιπτωτιστής» με αμφίβολη οικονομική επιφάνεια και παρελθόν, αλλά ένας αναγνωρισμένος επιχειρηματίας με σημαντικό βεληνεκές, οικονομική επιφάνεια και ποδοσφαιρικό πλάνο.

Το όνομα του ακούστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν τα αγγλικά Μέσα έγραψαν για το πολύ σοβαρό ενδιαφέρον του να αποκτήσει την Έβερτον. Την περασμένη Πέμπτη τα ισπανικά Μέσα μίλησαν για ανιχνευτικές κινήσεις για την εξαγορά της Ατλέτικο Μαδρίτης!

Όλα αυτά δείχνουν την διάθεση του να χτίσει ένα δορυφορικό δίκτυο ποδοσφαιρικών ομάδων στην Ευρώπη, με τον Παναιτωλικό να αποτελεί το πρώτο βέλος στην φαρέτρα του Καμίνσκι.

Το μακροπρόθεσμο πλάνο ακούγεται εξαιρετικά ενδιαφέρον, αλλά με το παρόν τι γίνεται; Εδώ, προς το παρόν υπάρχει ένα νεφελώδες τοπίο. Πατέρας και γιος Καμίνσκι, όπως και ο στενός τους συνεργάτης κυπριακής καταγωγής που έτρεξε το deal βρέθηκαν στο Αγρίνιο, εξήγησαν στην συνέντευξη τύπου κάποιες από τις σκέψεις τους, γνωρίστηκαν με παίκτες και τεχνική ηγεσία, ωστόσο έφυγαν δίχως στην ουσία να αλλάξουν κάτι.

Για τις επόμενες εβδομάδες (ίσως και μήνες) ο Παναιτωλικός θα εξακολουθεί να «τρέχει» από τα ίδια πρόσωπα, ενώ είναι άγνωστο το μεταγραφικό τους πλάνο τον Ιανουάριο.

ΜΟΥΔΙΑΣΜΑ

Όλο αυτό το σκηνικό έχει φέρει μία επιφυλακτικότητα, ένα μικρό μούδιασμα στον κόσμο του Αγρινίου, που περιμένει πρώτα να δει κάποιες χειροπιαστές πράξεις και εν συνεχεία να τοποθετηθεί.

Οι πληροφορίες λένε πως κανείς από το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν θα βρίσκεται στα επίσημα του γηπέδου του Παναιτωλικού στην πρώτη αναμέτρηση της νέας εποχής απέναντι στον ΠΑΟΚ και αυτό είναι κάτι που προκαλεί εντύπωση, αφού θα περίμενε κανείς η συγκεκριμένη αναμέτρηση να πάρει άλλο χρώμα, μετά τις ιστορικές εξελίξεις και την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Κι αυτό σημαίνει ότι ο Παναιτωλικός που θα βρει μπροστά του ο ΠΑΟΚ το απόγευμα της Πέμπτης θα έχει ελάχιστες διαφορές με την σκληρή και συμπαγή ομάδα του πρώτου γύρου που βρίσκεται στην 7η θέση και στοχεύει στα πλέι-οφ, με ένα πολύ ιδιαίτερο αγωνιστικό στιλ.

ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Η ΑΜΥΝΑ

Οι Αγρινιώτες είναι η ομάδα με το μικρότερο ποσοστό κατοχής, επιλέγουν το άμεσο τρανζίσιον με αιχμή του δόρατος τον πρώτο σκόρερ της Super League, Νίκο Καρέλη και είναι μία καλοδουλεμένη ομάδα, που κάνει κάθε αντίπαλο να υποφέρει.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής, ο Παναιτωλικός κέρδισε στην Ρουμανία σε φιλική αναμέτρηση την Φαρούλ με 2-1, αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης και ηττήθηκε από Άντερλεχτ (2-1) και ΠΑΣ Γιάννινα (1-0), δείχνοντας αρκετά υψηλό βαθμό ετοιμότητας ενόψει της επανέναρξης που έρχεται με ένα παιχνίδι που προκαλεί συναγερμό σε όλη την πόλη.

Διαβάστε ακόμη...