Rival Analysis: Το προφίλ του ΟΦΗ

Από paokfc.gr: Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ στο "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης" για την 5η αγωνιστική της Super League 2022-23 και το Rival Analysis του paokfc.gr συγκέντρωσε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον αποψινό μας αντίπαλο σε ένα αναλυτικό αφιέρωμα.
Πηγή: paokfc.gr
Rival Analysis: Το προφίλ του ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρότζεκτ στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με μία ομάδα που έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία, παίζει καλό ποδόσφαιρο κι έχει καταφέρει να καθιερωθεί στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Την περσινή σεζόν έχασε στο νήμα από τον ΠΑΣ Γιάννινα την είσοδο στα Play Offs, ενώ φέτος τα όνειρα κι οι φιλοδοξίες ήταν μεγάλα.

Η αγωνιστική περίοδος δεν ξεκίνησε καλά καθώς στην προετοιμασία προέκυψαν πολλά προβλήματα τραυματισμών, ενώ οι περισσότερες μεταγραφές έγιναν στο φινάλε. Αποτέλεσμα, μετά από τέσσερις αγωνιστικές ο ΟΦΗ να είναι 12ος στη βαθμολογία με τρεις βαθμούς, μετρώντας μόλις μία νίκη στην έδρα του ΝΠΣ Βόλος και τρεις ήττες από Παναιτωλικό και Παναθηναϊκό εντός κι από τον Ατρόμητο εκτός.

Εμπιστοσύνη στον Νιόπλια

Ο Νίκος Νιόπλιας ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε την ομάδα μετά το διαζύγιο με τον Γιώργο Σίμο τον Μάρτιο του 2021 κι έκτοτε το έργο του μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Η διοίκηση της ομάδας του έδωσε τα κλειδιά και για τη σεζόν 2022-23 και παρά το κακό ξεκίνημα τη φετινή σεζόν στηρίζει τον 57χρονο τεχνικό.

Βίοι αντίθετοι για τους Γιάννη και Γιώργο Σαμαρά, οι οποίοι μετά την εντός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό αποχώρησαν από τον Σύλλογο. Αλλαγές προσώπων είχαμε και στο τμήμα scouting, το ιατρικό επιτελείο και το τεχνικό τιμ, προκειμένου να βρεθούν λύσεις κι η ομάδα να βγει από το αγωνιστικό αδιέξοδο.

Ολική αναδιάρθρωση

Ο ΟΦΗ το καλοκαίρι που μας πέρασε είδε 15 παίκτες να αποχωρούν από το ρόστερ του. Παίκτες που αποτέλεσαν βασικά γρανάζια στην ομάδα των περασμένων ετών όπως ο Κοροβέσης, ο Επασί, ο Ντε Γκούζμα, ο Βάις. Οι Κρητικοί προχώρησαν σε 12 προσθήκες και δύο προαγωγές από την Κ19, με τους Θεοδοσουλάκη και Αποστολάκη να γίνονται μόνιμα μέλη της Α Ομάδας.

Στο Ηράκλειο ήρθαν πάικτες με εμπειρία, όπως ο Γκερέρο, ο Μπιφούμα, ο Γιόχου, ο Λάρσον, ο Στέφενς, ο Θοράνισον κι ο Ντίκο, αλλά και νεαρότεροι ποδοσφαιριστές με παραστάσεις και ποιότητα, όπως οι Περέα, Ζερκάν και Ντιουσέ.

Πολλές από τις κινήσεις έγιναν την τελευταία εβδομάδα, με τον Νιόπλια να έχει το δύσκολο έργο πλέον να βάλει τα νέα αποκτήματα όσο πιο γρήγορα στο ροτέισον, προκειμένου ο ΟΦΗ να βρει τον δρόμο του και να αρχίσει να μαζέυει βαθμούς.

Η αποστολή για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ

Ο Νίκος Νιόπλιας συνεχίζει να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμών και δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Τοράλ, Γιαννούλη, Μπουζούκη, Τσιλιανίδη, Μαρινάκη και Νέιρα, με τους νεοαποκτηθέντες Γκερέρο, Περέα, Μπιφουμά και Ζερκάν να μπαίνουν για πρώτη φορά στην αποστολή, στην οποία επιστρέφουν κι ο Μεγιάδο, Λάρσον και Ντουρμισάι.

Αναλυτικά οι παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του ο τεχνικός των Κρητικών είναι οι:

Στίβενς, Μανδάς, Λάρσον, Θοράρινσον, Μπαλογιάννης, Γιοχού, Διαμαντής, Βούρος, Πασαλίδης, Ντιουσέ, Περέα, Μεγιάδο, Στάικος, Αποστολάκης, Θεοδοσουλάκης, Ζερκάνε, Μπιφουμά, Καμάου, Γκερέρο, Ντίκο, Ντουρμισάι.

Διαβάστε ακόμη...