«Ο Ατρόμητος ήταν πραγματική ομάδα κόντρα στον ΠΑΟΚ»

Ο μεγαλομέτοχος της περιστεριώτικης ΠΑΕ σχολιάζει το καθυστερημένο άνοιγμα του λογαριασμού της ομάδας του με τις νίκες. Την αποστολή που έφερε εις πέρας ο υπηρεσιακός κόουτς, Γιώργος Κορακάκης, τα πρώτα γκολ του Ευθύμη Κουλούρη με το αστέρι στο στήθος, τις εκπλήξεις που έχουν την τιμητική τους στο πρωτάθλημα και τη φασαρία που γίνεται (και) φέτος για τη διαιτησία.
Πηγή: sdna.gr
«Ο Ατρόμητος ήταν πραγματική ομάδα κόντρα στον ΠΑΟΚ»

Σε σύνδρομο και ανεκπλήρωτο πόθο, είχε εξελιχθεί για τον Ατρόμητο η παρθενική νίκη στη φετινή κούρσα της Super League.

Η ομάδα του Περιστερίου μετά από εννέα «στείρες» αγωνιστικές (με τρεις ισοπαλίες στο ενεργητικό της) έσπασε το...ρόδι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, έκανε σεφτέ στα «τρίποντα» και βλέπει πλέον με άλλο μάτι τη συνέχεια του πρωταθλήματος, βάζοντας τέλος στην εσωστρέφεια που βάρεσε...κόκκινο στον οργανισμό του συλλόγου.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Γιώργος Σπανός μία ημέρα μετά τη μεγάλη νίκη επί του «Δικεφάλου του Βορρά», σχολίασε στο SDNA το καθυστερημένο άνοιγμα του λογαριασμού της ομάδας του με τις νίκες.

Συγχρόνως, ο ισχυρός άνδρας του Ατρόμητου μίλησε για την αποστολή που έφερε εις πέρας ο υπηρεσιακός κόουτς, Γιώργος Κορακάκης, τα πρώτα γκολ του Ευθύμη Κουλούρη με το αστέρι στο στήθος, τις εκπλήξεις που έχουν την τιμητική τους στο φετινό πρωτάθλημα και την φασαρία που γίνεται και φέτος για τη διαιτησία.

«Σίγουρα άργησε η πρώτη νίκη μας στο πρωτάθλημα. Η ομάδα μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε τις προηγούμενες αγωνιστικές. Κόντρα στον ΠΑΟΚ είχαμε πολύ σωστό τακτικό πλάνο και...γυάλιζε το μάτι των παικτών.

Όταν παίζεις με τέτοια αυτοσυγκέντρωση και τέτοιο πάθος, η μπάλα στο τέλος θα σε δικαιώσει. Ο Ατρόμητος διαθέτει ένα ποιοτικό ρόστερ και έπαιξε σαν πραγματική ομάδα απέναντι στον ΠΑΟΚ».

«Μας αδικεί η βαθμολογική θέση μας»

- Για το κατά πόσον συμφωνεί με όσους υποστηρίζουν πως ο Ατρόμητος διαθέτει το πληρέστερο υλικό των τελευταίων ετών χωρίς αυτό να βγαίνει στο γήπεδο: «Δεν ξέρω αν έχουμε το πληρέστερο υλικό. Σίγουρα διαθέτουμε καλούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ με εμπειρίες και πλούσιες παραστάσεις.

Η βαθμολογική θέση μας αδικεί με βάσει τις δυνατότητες μας. Ελπίζω η νίκη επί του ΠΑΟΚ να αποτελέσει το εφαλτήριο, ώστε να αναρριχηθεί η ομάδα μας σε υψηλότερες θέσεις και να φτάσει εκεί όπου όλοι θέλουμε να την βλέπουμε».

«Ψυχολογική ώθηση η νίκη επί του ΠΑΟΚ»

- Για το εάν προλαβαίνει ο Ατρόμητος να καλύψει το χαμένο έδαφος στην κούρσα του πρωταθλήματος: «Σίγουρα προλαβαίνουμε. Είμαστε στην 10η αγωνιστική και το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο. Με τα λόγια όμως δεν γίνεται τίποτα.

Η ομάδα πρέπει να΄χει και συνέχεια και να μπαίνει με την ίδια νοοτροπία σε όλα τα παιχνίδια ανεξαρτήτως αντιπάλου και έδρας.

Από τους έξι βαθμούς που έχουμε οι τέσσερις προέρχονται από τους αγώνες κόντρα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Αυτό δείχνει πως υπάρχουν δυνατότητες και η νίκη με τον ΠΑΟΚ αποτελεί μια ψυχολογική ώθηση να συνεχίσουμε δυνατά».

«Ο Κορακάκης γνωρίζει το dna του Ατρόμητου»

- Για τον υπηρεσιακό κόουτς, Γιώργο Κορακάκη που όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα έκανε πάλι το...θαύμα του: «Ο Γιώργος είναι ένας πολύ καλός προπονητής και συναισθηματικά δεμένος με τον Ατρόμητο. Διαθέτει γνώσεις, έχει διατελέσει πρώτος προπονητής στην ομάδας και γνωρίζει το dna του συλλόγου. Έχει αποδείξει πως μπορεί να βοηθήσει, όποτε του ζητηθεί».

«Ο επιθετικός τρέφεται απ΄τα γκολ»

- Για τα δύο γκολ του Ευθύμη Κουλούρη κόντρα στον ΠΑΟΚ και την παρατεταμένη επιθετική αφλογιστία: «Είναι γνωστό πως ο Κουλούρης προερχόταν από μια περίοδο μεγάλης απουσίας από τα παιχνίδια με την Τουλούζ στη Γαλλία. Χρειάζεται αγώνες στα πόδια του για να βρει ρυθμό.

Σίγουρα δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Ο επιθετικός τρέφεται από τα γκολ που του δίνουν πάντα άλλη ψυχολογία. Ξεκίνησε να σκοράρει και είμαστε σίγουροι πως θα συνεχίσει να βρίσκει δίχτυα».

«Μίκρυνε η...ψαλίδα - Οι διαιτητές δείχνουν διάθεση να παίξουν 50-50 με το VAR»

- Για τις εκπλήξεις που έχουν παγιωθεί στο φετινό πρωτάθλημα: «Έχει μικρύνει η ψαλίδα μεταξύ των μεγάλων και μικρότερων ομάδων για αυτό και βλέπουμε να υπάρχουν πολλές εκπλήξεις. Γίνεται ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και έτσι θα πάει μέχρι το τέλος».

- Για τη φασαρία που γίνεται και φέτος με επίκεντρο τη διαιτησία, τους ξένους και τους Έλληνες ρέφερι: «To VAR είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Με την προσθήκη του τα ματς κρίνονται μέσα στο γήπεδο και για αυτό έχουμε πολλές εκπλήξεις και μικρές ομάδες κερδίζουν τα φαβορί.

Αυτό που διακρίνω εγώ είναι τη διάθεση των διαιτητών να παίξουν 50-50 μετά την προσθήκη του VAR και χωρίς να τους κατατάσσω σε Έλληνες και ξένους.

To VAR είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να μην γίνονται καθοριστικά λάθη. Οι διαιτητές είναι άνθρωποι και σίγουρα θα κάνουν λάθη, φτάνει όμως αυτά να μην κρίνουν αποτελέσματα».

Διαβάστε ακόμη...