Το προφίλ του Ηρακλή και η ανάλυση του Στάθη Νεραντζάκη

Από paokbc.gr: Η ώρα του πρώτου τζάμπολ της Basket League επιτέλους έφτασε! Σχεδόν οχτώ μήνες μετά τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηρακλή στο «Ιβανώφειο» (19:30, ΕΡΤ 3) για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Basket League.
Πηγή: paokbc.gr
Το προφίλ του Ηρακλή και η ανάλυση του Στάθη Νεραντζάκη

Οι δύο ομάδες έχουν από ένα επίσημο παιχνίδι στη φετινή σεζόν. Ο ΠΑΟΚ νίκησε στις 7 Οκτωβρίου τη Λάρισα με 93-71 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου στις 7/8 Νοεμβρίου θα παίξει ξανά με τον Ηρακλή στο «Ιβανώφειο». Ο Ηρακλής έχασε στις 22 Σεπτεμβρίου από τον Κεραυνό Στροβόλου με 96-94 για τα προκριματικά του Basketball Champions League και έτσι αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Ο Ηρακλής, όπως και οι περισσότερες ομάδες της Basket League, άλλαξε πάρα πολύ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο Βαγγέλης Ζιάγκος, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια ήταν στο Ρέθυμνο και παλιότερα σε Πανιώνιο, Δόξα Λευκάδας και ΑΕΚ.

Όσον αφορά το ρόστερ, από τον βασικό κορμό της περσινής ομάδας έμειναν οι Olivier Hanlan (1993, 1.93) και Βασίλης Καββαδάς (1991, 2.04). Από εκεί και πέρα, από τους υπόλοιπους ξένους, οι Scott Suggs (1989, 1.98) και Ed Daniel (1990, 2.01) έχουν παίξει και στο παρελθόν στην Basket League με Κύμη και Περιστέρι, ενώ οι Skyler Bowlin (1989, 1.92), Mike Moore (1994, 2.03) και Brandon Childress (1997, 1.83) θα αγωνιστούν φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Από τους Έλληνες που αποκτήθηκαν, ξεχωρίζουν οι Σταύρος Σχίζας (1989, 1.96), Μιχάλης Τσαίρέλης (1988, 2.08) και Δημήτρης Βεργίνης (1987, 1.91), που όλοι τους έχουν φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

H ιστορία με τον Ηρακλή

Το σημερινό παιχνίδι θα είναι το 47ο μεταξύ των δύο ομάδων στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος και το 101ο από καταβολής Α' Εθνικής. Στα προηγούμενα 100 από τη σεζόν 1963-1964, ο ΠΑΟΚ μετράει 63 νίκες και 37 ήττες, ενώ από καταβολής Basket League (σεζόν 1992-1993 και έπειτα), ο ΠΑΟΚ έχει 27 νίκες και 19 ήττες.

Όσον αφορά τα 49 παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο ομάδες στην έδρα του Ηρακλή, ο ΠΑΟΚ έχει 20 νίκες. Η τελευταία εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ καταγράφηκε στις 30 Ιανουαρίου του 2011, όταν είχε επικρατήσει με 67-86, με τον Rawle Marshall να έχει 24 πόντους και τον νυν μάνατζερ της ομάδας, Μιχάλη Γιαννακίδη να μετράει 9 πόντους με 3 τρίποντα.

H ανάλυση του Στάθη Νεραντζάκη

Ο βοηθός του Κώστα Μέξα, Στάθης Νεραντζάκης, μίλησε στο www.paokbc.gr για τον αγώνα της πρεμιέρας με τον Ηρακλή και ανέλυσε το πώς αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ αυτό το παιχνίδι, με τις ιδιαιτερότητες που έχει λόγω του γεγονότος ότι είναι ο πρώτος αγώνας των δύο ομάδων μετά από ένα μεγάλο διάστημα.

Για το πώς εξελίχθηκε η προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Ηρακλή:

«Το σημαντικότερο είναι ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, για πρώτη φορά από την έναρξη της προετοιμασίας, έγιναν οι προπονήσεις με το πλήρες ρόστερ. Η ομάδα δούλεψε καλά στην προπόνηση, το κλίμα είναι θετικό, αφού έχουμε ξεκινήσει τη σεζόν με μια νίκη στο πρώτο επίσημο παιχνίδι στο Κύπελλο Ελλάδας, οπότε είμαστε ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα».

Για την εικόνα που έχει για τον Ηρακλή:

«Ο Ηρακλής ενισχύθηκε σε σημαντικό βαθμό σε σχέση με την περσινή σεζόν, καθώς χτίστηκε για να παίξει στους ομίλους του Basketball Champions League. Το ότι δεν κατάφερε να προκριθεί στους ομίλους, σίγουρα βάζει μία επιπλέον πίεση στην ομάδα. Αυτή η κατάσταση, όμως, έχει δύο όψεις, αφού σίγουρα θα θελήσουν να αλλάξουν το κλίμα μέσα από το δικό μας παιχνίδι».

Για το πώς θα προσεγγίσει ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι:

«Η προσέγγιση είναι πάντα διαφορετική στα τοπικά ντέρμπι σε σχέση με τα υπόλοιπα παιχνίδια. Η έλλειψη κόσμου θα παίξει ρόλο στην εξέλιξη του ματς. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι, έχουμε στο μυαλό μας ξεκάθαρους τους στόχους μας τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Η πρεμιέρα πάντα δημιουργεί άγχος σε όλες τις ομάδες για το πώς θα ξεκινήσει η σεζόν, αλλά θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις και να παίξουμε το παιχνίδι μας».

Για το πόσο δύσκολη είναι η προετοιμασία των προπονητών όταν ο αντίπαλος δεν έχει δώσει πολλά παιχνίδια:

«Ασφαλώς, το γεγονός ότι υπάρχει έλλειψη επίσημων αγώνων δεν μας δίνει την πλήρη εικόνα για το πώς μπορεί να λειτουργήσει ο Ηρακλής, αλλά και η κάθε ομάδα. Έχει δώσει, μόλις έναν επίσημο αγώνα πριν από ένα μήνα και αυτό δημιουργεί κάποια ερωτηματικά για την εικόνα που θα παρουσιάσει, αν και γνωρίζουμε καλά τα ατομικά χαρακτηριστικά των παικτών. Σίγουρα, σε κάποια ομαδικά τακτικά κομμάτια του Ηρακλή, θα υπάρχουν προσαρμογές κατά τη διάρκεια των αγώνων».

Το ρόστερ του Ηρακλή:

Διαβάστε ακόμη...