«Σφαλιάρα» της FIFA σε Ολυμπιακό

Από thessports.gr:Πόρτα» της FIFA σε Ολυμπιακό που ζήτησε να αγωνιστούν οι ομάδες στον τελικό του Κυπέλλου με τα νέα ρόστερ, παρακάμπτοντας την ΕΠΟ.Ηχηρό χαστούκι δέχθηκε από τη FIFA ο Ολυμπιακός...
Πηγή: thessports.gr
«Σφαλιάρα» της FIFA σε Ολυμπιακό

Παρακάμπτοντας την ΕΠΟ έστειλε επιστολή στην Παγκόσμια Ομοσπονδία ζητώντας να αγωνιστεί τόσο ο ίδιος όσο και η ΑΕΚ, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, το ερχόμενο Σάββατο με τα νέα ρόστερ, ενισχυμένος δηλαδή με τις μεταγραφές που έχει κάνει και όχι με το ρόστερ της περιόδου 2019-20, όπως έχει ήδη αποφανθεί η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Λίνα Σουλούκου, στις 4/9, την ημέρα δηλαδή που η FIFA έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ τονίζοντας ότι οι ομάδες θα πρέπει να παίξουν με τα «περσινά» ρόστερ, απέστειλε επιστολή στην Παγκόσμια Συνομοσπονδία με την οποία υποστήριζε πως η ΕΠΟ δεν παρουσίασε στη FIFA κρίσιμες πληροφορίες, παραπλανώντας έτσι τις υπηρεσίες της σε μια απάντηση, η οποία βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από την διαφύλαξη της ακεραιότητας της διοργάνωσης του Κυπέλλου.

Η κα. Σουλούκου, ζητούσε ταυτόχρονα από την FIFA, «να αναθεωρήσει τη γνώμη της και να επιτρέψει στις ομάδες να συμμετάσχουν στον τελικό με την ομάδα που έχουν δημιουργήσει για την σεζόν 2020-21, αφού ο τελικός θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια της σεζόν 2020-21»!

Η απάντηση – χαστούκι της FIFA

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία απάντησε στον Ολυμπιακό την Δευτέρα (7/9), με επιστολή που φέρει την υπογραφή της Έρικα Φερέιρα, επικεφαλής του τμήματος της FIFA που αφορά τους παίκτες.

Η FIFA παραπέμπει τους «ερυθρόλευκους» στο περιεχόμενο της επιστολής στις 4/9 σημειώνοντας ότι...

«Ειδικότερα, εφιστούμε ευγενικά την προσοχή σας στο γεγονός ότι η εν λόγω επιστολή περιείχε συστάσεις που διατυπώνονται βάσει των αποφάσεων που έλαβε το συμβούλιο της FIFA ως αποτέλεσμα της πανδημίας covid-19.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με αυτές τις αποφάσεις, η FIFA εντόνως συστήνει στους συλλόγους να ολοκληρώσουν τη σεζόν τους με την αυθεντική τους ομάδα (σ.σ. εννοεί την ομάδα που χρησιμοποίησαν ως τώρα στην ίδια διοργάνωση), προκειμένου να διασφαλιστεί η ακεραιότητα των εν λόγω αγώνων.

Παρά τα παραπάνω, και για λόγους τάξης, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι η δυνατότητα συμμετοχής των παικτών σε έναν αγώνα μιας συγκεκριμένης διοργάνωσης, όπως ο τελικός του Κυπέλλου, εξακολουθεί να υπόκειται στους κανόνες που ισχύουν για την εν λόγω διοργάνωση και υλοποιείται από τον διοργανωτή της διοργάνωσης, εν προκειμένω την ΕΠΟ».

πηγή:sdna.gr

Διαβάστε ακόμη...