Επεισόδια στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ, τραυματίστηκε αστυνομικός!

Την έκθεση της έστειλε για το Ολυμπιακός-ΑΕΚ στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ η ΕΛ.ΑΣ. όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται και ο τραυματισμός αστυνομικού.
Πηγή: thessports.gr
Επεισόδια στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ, τραυματίστηκε αστυνομικός!

Ιδιαίτερα στην έκθεση καταγράφεται πως κατά την αποχώρηση της αποστολής της «Ένωσης» δύο σταθμοί της ομάδας «Ζ» δέχθηκαν επίθεση από δέκα άγνωστα άτομα, κατά την οποία τραυματίστηκε ο αστυνομικός.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, η οποία "αναρωτιέται" για ποιο λόγο δεν δημοσιοποίησε το θέμα η υπηρεσία.

Αναλυτικά:

«Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, καταγγέλλουμε την άνανδρη επίθεση που δέχθηκαν, το βράδυ της Κυριακής 19/7/2020, δύο συνάδελφοι-μέλη μας, της Ομάδας Ζ. Οι δύο συνάδελφοί μας βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία στο Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης, όπου διεξαγόταν ποδοσφαιρικός αγώνας. Μετά τη λήξη του αγώνα έλαβαν εντολή ώστε να συνοδεύσουν το λεωφορείο της μίας εκ των δύο ομάδων εκτός των αθλητικών εγκαταστάσεων και να επιστρέψουν πάλι. Κατά την επιστροφή τους βρέθηκαν αντιμέτωποι με δεκάδες δίκυκλα, στα οποία επέβαιναν άγνωστοι χούλιγκαν και οι οποίοι, όπως μας καταγγέλλουν οι συνάδελφοί μας, εντελώς αναίτια τους επιτέθηκαν, τους έριξαν κάτω από τις υπηρεσιακές τους μηχανές και άρχισαν να τους χτυπάνε.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που λάβαμε, μόνο με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, γλιτώσαμε τα χειρότερα καθώς και η επικοινωνία τους με το Κέντρο Επιχειρήσεων ήταν σχεδόν ανέφικτη. Οι δύο συνάδελφοί μας οδηγήθηκαν στο 401 ΓΣΝΑ όπου διαπιστώθηκε ο τραυματισμός του ενός.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να εκφράσουμε την απορία μας. Γιατί το εν λόγω περιστατικό δεν έχει γίνει γνωστό από την ίδια την Υπηρεσία;.

Εμείς, ως Ένωση, πιστοί στο καθήκον μας απέναντι στους συναδέλφους, βρεθήκαμε δίπλα τους από την πρώτη στιγμή στο νοσοκομείο και ανακοινώνουμε το συμβάν ώστε να γίνει ακόμα μια φορά γνωστό σε όλους το τι υφίσταται ο εργαζόμενος αστυνομικός δεκαετίες τώρα στα γήπεδα, σε μία Χώρα που ακόμα και σε αγώνες κεκλεισμένων των θυρών οι αστυνομικοί δέχονται επιθέσεις.

Έχουμε πολλάκις τονίσει ότι οι χούλιγκαν δεν αντιμετωπίζονται με ευχολόγια αλλά με σαφές νομικό πλαίσιο, με τη θεσμική θωράκιση των αστυνομικών και εν τέλει με τη θεσμική θωράκιση των ίδιων των ομάδων και των αθλημάτων, αφού όλοι αυτοί δεν αποτελούν οπαδούς ομάδων, αλλά οπαδούς ωμής βίας.

Τέλος, απαιτούμε από την Ηγεσία να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να οδηγηθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη και ευχόμαστε η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την αναβάθμιση των επικοινωνιών στην ΕΛ.ΑΣ. να συνεχιστεί, ώστε πλέον οι αστυνομικοί της πρώτης γραμμής να έχουν ένα σύγχρονο σύστημα επικοινωνιών και όχι αυτό που είχαμε τα τελευταία χρόνια και μας παρέπεμπε πολλές δεκαετίες πίσω».

Διαβάστε ακόμη...