Επικύρωσε τις βαθμολογίες με πρωταθλητές η ΕΟΚ, δεν μπορεί να ανέβει ο Ολυμπιακός

Από sdna.gr: Η ΕΟΚ προχώρησε επίσημα σε επικύρωση βαθμολογιών στα Εθνικά πρωταθλήματα στέφοντας πρωταθλητές, μεταξύ των οποίων ο Ολυμπιακός στην Α1 Γυναικών, και χωρίς υποβιβασμούς. Ξεκάθαρο ότι οι Πειραιώτες δεν μπορούν να βρεθούν στην Basket League.
Πηγή: sdna.gr
Επικύρωσε τις βαθμολογίες με πρωταθλητές η ΕΟΚ, δεν μπορεί να ανέβει ο Ολυμπιακός

Επίσημη μορφή πήρε η επικύρωση των βαθμολογιών στα Εθνικά πρωταθλήματα από την ΕΟΚ και, ως εκ τούτου, η διαφορετική διάρθρωση των κατηγοριών για την επόμενη σεζόν καθώς δεν υπήρχαν υποβιβασμοί σε καμία κατηγορία.

Όσον αφορά στα εισιτήρια από την Α2 για την Basket League, αυτά πάνε σε Χαρίλαο Τρικούπη και Διαγόρα Δρυοπιδέων, με την ΕΟΚ να ξεκαθαρίζει πως «σε περίπτωση άρνησης ανόδου δεν δίνεται δικαίωμα συμμετοχής σε άλλο Σωματείο».

Παράλληλα, με την εν λόγω εξέλιξη επιβεβαιώνεται αυτό που έγραψε λίγο νωρίτερα η στήλη Slam Dunk κι αφορούσε στην στέψη των «ερυθρολεύκων» στην Α1 Γυναικών.

Aναλυτικά όσα αναφέρει η ΕΟΚ:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ συνεδρίασε με αντικείμενο την επικύρωση των εισηγήσεων της Επιτροπής Πρωταθλημάτων για την τυπική περαίωση των Εθνικών πρωταθλημάτων της περιόδου 2019-20, την επικύρωση των βαθμολογιών και την διάρθρωση των κατηγοριών και των ομίλων για την αγωνιστική περίοδο 2020-21. Στην συνεδρίαση ήταν παρόντες τα μέλη Γιώργος Βασιλακόπουλος, Πρόεδρος, Αριστείδης Γολέμης, Β' Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Αγγελόπουλος, Ταμίας, Κώστας Παρίσης, μέλος και απών Παναγιώτης Τσαγκρώνης, Γεν. Γραμματέας. Αναλυτικά οι αποφάσεις:

Επικύρωση βαθμολογίας Α2 Εθνική κατηγορία ανδρών όπως κατέληξε στις 9/03

ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ
ΑΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ
ΑΕ ΨΥΧΙΚΟΥ
ΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ
ΓΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΣΑΑΚ ΑΝΑΤΟΛΙΑ
ΓΣ ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ
ΟΙΑΞ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΑΟ ΤΡΙΤΩΝ
ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ
ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΑΣΑ ΚΟΡΟΙΒΟΣ
ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ

Πρωταθλητής αναδεικνύεται ο ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ και μαζί με τον δεύτερο ΑΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ προβιβάζονται στην Α1 Εθνική κατηγορία. Σε περίπτωση άρνησης ανόδου δεν δίνεται δικαίωμα συμμετοχής σε άλλο Σωματείο.

Σύμφωνα με την τροποποίηση του άρθρου 12 της Ειδικής Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα στην Β' Εθνική κατηγορία ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2020 -2021.

Διαβάστε ακόμη...