«Kύριε Γεραπετρίτη, μην διασυρθείτε εξαιτίας του Άρη»

Από paok24.com: Την πλήρη αντίθεσή της με την πρόθεση της Κυβέρνησης να δώσει χέρι βοηθείας στον Άρη, στην υπόθεση με το ban που έχει επιβάλλει η FIFA στους "κίτρινους", εξέφρασε η Κίνηση Ελευθερων Ποδοσφαιριστών.
Πηγή: paok24.com
«Kύριε Γεραπετρίτη, μην διασυρθείτε εξαιτίας του Άρη»

Η επιστολή που έστειλε ο δικηγόρος Γιώργος Παναγόπουλος στο γραφείο του Πρωθυπουργού, στον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίδη και στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο "dikisports.blogspot.com", έχει ως εξής:

"Η καθ'εξιν και κατ' επάγγελμα εξαπάτηση του Ελληνικού Δημοσίου, της ΕΠΟ και του ΠΣΑΠ από ΤΙΣ ΠΑΕ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ :
1.Υπουργό Επικρατείας, κ. ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ,

2. Διευθυντή Πρωθυπουργικού Γραφείου ,κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ.

3. Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ.

Παρότι πριν λίγες μέρες ενημερώσαμε την Ελληνική Κυβέρνηση δια του Υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, μέσω της ανοικτής επιστολής μας, (που εκτός του οτι δημοσιεύθηκε σχεδόν σε όλα τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, φροντίσαμε να αποσταλεί πρώτα από όλους στο προσωπικό email του Υπουργού), όχι μόνο δεν κληθήκαμε στην τηλεδιάσκεψη να εκφράσουμε και τα δικά μας νόμιμα και δίκαια αιτήματα αλλά δεν λάβαμε μέχρι σήμερα καμία απάντηση, ούτε από το δεξί χέρι του Πρωθυπουργού, ούτε από τον ακόμα φερόμενο ως Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, στον οποίο επίσης κοινοποιησαμε την επιστολή μας.

Με δεδομένο λοιπόν οτι το Πρωθυπουργικο Γραφείο και το γραφείο του Υπουργού Επικρατείας, de facto λειτουργεί πλέον ως προθάλαμος των αιθουσών εγχώριων και διεθνών δικαστηρίων και οργάνων επί καθαρά ποδοσφαιρικών υποθέσεων, όπου εκ δεξιών του Υπουργού Επικρατείας υπάρχει Κυτίον Παραπόνων ΠΑΕ κι εξ ευωνυμων του υπάρχει Κάλαθος Αχρήστων Εγγράφων (ποδοσφαιριστών, πολιτών και δικηγόρων), επιχειρούμε με την παρούσα την τελευταία προσπάθεια ακρόασης και της δικής μας πλευράς,με το πιθανό ρίσκο βεβαίως να καταλήξει κι αυτό το έγγραφο στην αριστερή γωνία του γραφείου σας.

Κύριε Υπουργέ, σας εκθέτουμε συνοπτικά το νομικό status της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, προκειμένου να μην διασυρθείτε ως Ελληνική Κυβέρνηση στην κρατική παρέμβαση που σκοπεύετε να ασκήσετε στην FIFA, είτε ευθέως, όσον αφορά την εκκρεμούσα Πειθαρχική Υπόθεση, είτε εμμέσως, μέσω του Ποδοσφαιρικου Μνημονίου :

1.Την περίοδο 1996-1997 η ΠΑΕ ΑΡΗΣ υποβιβασθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου στην Β'Εθνικη αλλά διατήρησε το ίδιο ΑΦΜ με το οποίο επανήλθε στην Α' Εθνική.

2.Την περίοδο 2004-2005 η ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ναι μεν έγινε η πρώτη ΠΑΕ που εκμεταλλευθηκε τις ευεργετικές διατάξεις του Πτωχευτικου Δικαίου και υπηχθη στην διαδικασία του άρθρου 44 του Ν. 1892/1990, την 11.11.2014 με απόφαση του Εφετειου Θεσσαλονίκης, και απαλλάχθηκε από χρέη ύψους 7.000.000€, πλην όμως υποβιβάστηκε για δεύτερη φορά στην Β' Εθνικη!

3.Την περίοδο 2005-2006 επέστρεψε στην Α' Εθνική με το ίδιο ΑΦΜ αλλά πάντα με οικονομικά βάρη.

4.Τον Αύγουστο του 2007 κατόπιν πρωτοβουλιών του ΠΣΑΠ, ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ πέρασε στο Ν. 3606/2007(Περί χρηματοπιστωτικων μέσων) ευεργετική ρύθμιση με την οποία το Δημόσιο ανέλαβε να ικανοποιήσει αναλογικά τις αποφάσεις των τέως ποδοσφαιριστων της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, σε 4 εξαμηνιαίες δόσεις(για τον Άρη το Δημόσιο ανέλαβε χρέη ύψους 4.177.000€), εκ των οποίων το Δημόσιο πλήρωσε μόνο τις 2 δόσεις!

(Ο ΠΣΑΠ προσέφυγε κατά του Ελληνικού Δημοσίου και πρόσφατα ηττήθηκε και στον Άρειο Πάγο, όπου κρίθηκε οτι έπρεπε να προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια κι όχι στα Πολιτικά!)

5.Την περίοδο 2012-2013 η ΠΑΕ ΑΡΗΣ, προκειμένου να απαλλαχθεί από τα νέα τεράστια χρέη της, προσέφυγε κατά παράβαση των ποδοσφαιρικων κανονισμών στο Πολυμελες Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και τελικά την 17.5.2013 πέτυχε την υπαγωγή της στις προνομιακές διατάξεις του άρθρου 99 του Πτωχευτικου Κώδικα!

6.Την αμέσως επόμενη περίοδο 2013-2014,επειδή δεν τήρησε τους όρους της υπαγωγής στο άρθρο 99 και προς το Δημόσιο, και προς τους ποδοσφαιριστες(ήδη βρίσκονται στα χέρια μας σχετικές συμφωνίες Εξυγίανσης που δεν τηρήθηκαν και μας προσκόμισαν τα νεοεγγραφεντα μέλη στην ΚΕΠ, Μάρκος ΒΕΛΛΙΔΗΣ και Κώστας ΚΑΖΝΑΦΕΡΗΣ) , ναι μεν υποβιβάστηκε αγωνιστικά στην Β'Εθνικη, πλην όμως η τότε διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ επέλεξε τον εκουσιο υποβιβασμό στην Γ' Εθνική Ερασιτεχνικη κατηγορία, προκειμένου να συνεχίσει ως ερασιτεχνικό σωματείο και καταδολιευτικα να αποφύγει να πληρώσει τις οφειλές της ΠΑΕ προς το Δημόσιο και τους ποδοσφαιριστες, έχοντας διαβεβαιώσεις από την ΕΠΟ και τους πολιτικούς να παραμείνει για ένα διάστημα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και μόλις η Πολιτεία ψηφίσει ευνοϊκές φωτογραφικές νομοθετικές ρυθμίσεις και η ΕΠΟ νέους κανονισμούς αντίθετους στα κελευσματα της FIFA, να επαναπροβιβασθει στην FOOTBALL LEAGUE ιδρύοντας νέα ΠΑΕ με νέο ΑΦΜ! (όπως ακριβώς έκαναν η ΑΕΚ, η Λάρισα, ο ΟΦΗ κλπ)

7. Πραγματι, ω του θαύματος, την περίοδο 2016-2017,ο Άρης επανήλθε νικητής και τροπαιουχος και παρά την παράνομη σύσταση του με εικονικό μετοχικό κεφάλαιο, έλαβε πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικου Αθλητισμού με ευθεία παρέμβαση του τότε Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου ΚΟΝΤΟΝΗ, υπόθεση που εκκρεμεί κατόπιν αίτησης ακύρωσης των ποδοσφαιριστων Ευθυμίου ΚΟΥΛΟΥΧΕΡΗ, Γρηγορίου ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ, Εμμανουήλ ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΝΟΥ και Κωνσταντίνου ΚΑΠΕΤΑΝΟΥ στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (μετά την αναβολή της συζήτησης την 8.4.2020 λόγω της αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων)

8.Τον Αύγουστο του 2019 οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές έστειλαν εξώδικο στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ελευθέριο ΑΥΓΕΝΑΚΗ, με το οποίο τον ενημέρωναν για τον ύποπτο ρόλο μελών της ΕΕΑ που είχαν διορισθει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ζητούσαν αναψηλαφηση της υπόθεσης.

9.Και τον Ιανουάριο του 2020 μόλις κοινοποιηθηκαν οι αποφάσεις της FIFA κατά της ΠΑΕ ΑΡΗΣ για το σκάνδαλο ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΙ, οι ίδιοι ποδοσφαιριστες ασκησαν πρόσθετη παρέμβαση ενώπιον του Διαιτητικου Δικαστηρίου της ΕΠΟ υπέρ της FIFA και κατά της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, όπου, αφού πραξικοπηματικα αποβληθηκαν από την δίκη, η ΕΠΟ επέλεξε, αντί να ακολουθήσει τον δρόμο της ποδοσφαιρικής εννομης τάξης, να συρθεί ως ομοδικη και πειθαρχικα ελεγχόμενη ενώπιον της Πειθαρχικης Επιτροπής της FIFA, όπου με την ταυτόχρονη τιμωρία και των δύο επετεύχθη ο κορυφαίος διασυρμος του Ελληνικού ποδοσφαίρου!

10.Μολις προχθες η DRC της FIFA επιβεβαίωσε την πάγια νομολογία της περί αθλητικης διαδοχής και ευθύνης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και δικαίωσε τον Νιγηριανό ποδοσφαιριστή KINGSLEY, ενώ κατά βάσιμες πληροφορίες έπονται και άλλοι.

11.Τελος χθες διέρρευσε στον Τύπο η μη εκτελεσθεισα απόφαση της ΠΕΕΟΔ /ΕΠΟ(από το 2016)που έχει δικαιώσει τον ποδοσφαιριστη της προηγούμενης μη εκκαθαρισθεισης ΠΑΕ ΑΡΗΣ, Βασίλη ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΟ και υποχρεώνει την διάδοχο ΠΑΕ ΑΡΗΣ να πληρώσει τα δεδουλευμένα!

Για να αντιληφθείτε το μέγεθος της κατ 'επάγγελμα και καθ' έξιν εξαπάτηση ημών και Υμών, σας ενημερώνουμε οτι :
1.Ο Ευθύμιος ΚΟΥΛΟΥΧΕΡΗΣ έχει χάσει 224.459,68€
2.Ο Κωνσταντίνος ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ έχει χάσει 312.490€
3.Ο Γρηγόριος ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ έχει χάσει 79.646,70€
4.Ο Εμμανουήλ ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΝΟΣ έχει χάσει 163.080,69€
5.Ο Θεόδωρος ΓΚΙΤΚΟΣ έχει χάσει 25.000 €
6.Ο Μάρκος ΒΕΛΛΙΔΗΣ έχει χάσει 120.000€
7.Ο Κώστας ΚΑΖΝΑΦΕΡΗΣ έχει χάσει 161.000€
8.Ο Βασίλης ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΟΣ έχει χάσει 27.000€
(και δεν έχουμε υπολογίσει τόκους κι έξοδα!)

9. Ακομα η ΚΕΠ ψάχνει να βρει πόσοι είναι οι πρώην ποδοσφαιριστές του Άρη και πόσα έχουν λαμβάνειν.
(Εσείς πρέπει να ερευνήσετε και να καταλογίσετε πόση είναι η ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου από τα παραπάνω νομικά τρυκ των ΠΑΕ ΑΡΗΣ!)

Θεωρούμε απαράδεκτο και αντισυνταγματικο να ασχολείστε μονομερώς με την υπόθεση, υποσχόμενοι στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ τακτοποίηση του ζητήματος, χωρίς να ενδιαφερθειτε να ακούσετε τις απόψεις μας ως Ελλήνων εργαζομένων πολιτών, παρότι η ΚΕΠ σας είχε απευθύνει ανοικτή επιστολή.

Επίσης πρέπει να γνωρίζετε οτι ένας εκ των δικαιωθεντων από την FIFA αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, ο Javier UMBIDES, κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα και εργάζεται στην ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ενώ ο νομικός συνεργάτης του Βραζιλιάνικου δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί τον έτερο δικαιωθεντα SISTON εδρεύει στην Θεσσαλονίκη!

ΣΑΣ επαναλαμβανουμε οτι η μόνη νόμιμη λύση είναι να νομοθετήσετε, χωρίς να παραβιάζετε αποφάσεις και κανονισμούς, και να συστήσετε Ταμείο Αποκατάστασης Ποδοσφαιριστων με εξασφαλισμενους πόρους από το Στοίχημα ή τα Τηλεοπτικά Δικαιώματα, έτσι ώστε να ικανοποιηθουν οι απαιτήσεις των ποδοσφαιριστων και να διασωθουν οι ΠΑΕ!

Τέλος προς πλήρη ενημέρωση σας, σας παραθέτουμε ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 24.6.2009 ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ(σύμφωνα με την DIRECTIVA της FIFA), την επιστολή της FIFA προς την ΕΠΟ από τον Μάιο του 2018, με την οποία ζητάει να πληροφορηθεί επίσημα για το νομικό status της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και την άμεση εξωδικη απάντηση μας που αποδεικνύουν το δίκιο μας αλλά και το νομικό αδιέξοδο στο οποίο ΕΓΚΛΩΒΙΣΘΗΚΕ αρχικά η ΠΑΕ ΑΡΗΣ και στη συνέχεια η ΕΠΟ και στο οποίο κινδυνεύει να εμπλακεί και το Ελληνικό Κράτος!

ΑΘΗΝΑ 21.5.2020
Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΜΔΣΑ 14162, ΑΦΜ 033363189
ΦΑΒΙΕΡΟΥ 47, ΑΘΗΝΑ".

Διαβάστε ακόμη...