«Να γίνει ένας προγραμματισμός»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κούλης Αποστολίδης.
Πηγή: arenafm.gr
«Να γίνει ένας προγραμματισμός»

Μίλησε για την ομάδα του ΠΑΟΚ και αν είναι έτοιμος, τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και τον κόσμο του «Δικεφάλου του Βορρά».

Για το ότι η ομάδα δεν είναι έτοιμη τόνισε:

«Είναι γεγονός ότι η ομάδα δεν είναι έτοιμη. Μπορεί να πούμε τεχνικά, αλλά νομίζω ότι από την ώρα που ξεκίνησε η ομάδα προετοιμασία με τόσους νεαρούς ποδοσφαιριστές και ενώ αρκετοί διεθνείς ή καινούργιοι και αν είναι κάποιος άλλος που πρέπει να έρθει βασικός σκοπός στην προετοιμασία είναι να πέρα από τη φυσική κατάσταση να δεθεί και η ομάδα σε ομογένεια και βλέπω πως υστερεί η ομάδα και φυσιολογικά θα αργήσει να έρθει σε κατάσταση ομοιογένειας και τακτικής».

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει τα ίδια προβλήματα με τον Παναθηναϊκό απάντησε:

«Ο Παναθηναϊκός έδειξε αρκετά έτοιμος και είχε αδυναμίες στο κέντρο της άμυνας και άσχετα με τον Παναθηναϊκό το θέμα είναι ότι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε προετοιμασία χωρίς τον βασικό του κορμό εγκαίρως και πιστεύω ότι θα καθυστερήσει να είναι έτοιμος. Αυτό είναι το γενικότερο θέμα που πρέπει ο ΠΑΟΚ να το προσέξει και να λειτουργεί το ποδοσφαιρικό τμήμα στην προετοιμασία και όχι μόνο με τις συνθήκες που έχει. Είναι μεγάλη ανάλυση, αλλά επιγραμματικά αν το πούμε έτσι το διατυπώνω».

Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην μεγάλη ομάδα είπε:

«Η χρονιά που είδαμε έχει πολλά παιδιά με ταλέντο και επίπεδο που θα μπορούσε να σταθεί και κάποια από αυτά θα έχουν θετική συνέχεια. Απλά το θέμα των νεαρών είναι επίσης ένα μεγάλο θέμα και δεν μπορεί σε μία ομάδα να μπαίνουν πάνω από δύο ταλέντα τον χρόνο. Γιατί τα ταλέντα για να αξιοποιηθούν και να αναπτυχθούν πρέπει να μπούνε σε μία ομάδα με καλό κορμό και όσο καλύτερη ομάδα είναι τόσο περισσότερη βοήθεια θα έχουν στα πρώτα ματς. Δεν μπορεί να μπαίνουν σε μία συγκεκριμένη σεζόν πάνω από τρία-τέσσερα παιδιά στο ρόστερ της ομάδας. Δεν είναι σωστό κατά την άποψή μου. Πιστεύω ότι θα είναι απαραίτητο να γίνουν δύο μεταγραφές έτοιμων παικτών στον άξονα και τα παιδιά που θα μπουν φέτος να βοηθηθούν για μπορούν να αναπτυχθούν. Κατά την άποψή μου είναι τεράστιο θέμα και είναι ευκαιρία του νέου προέδρου να γίνει ένας προγραμματισμός τριετίας ώστε να δουλεύουμε όπως πρέπει σε μία επαγγελματική ομάδα που έχει απαιτήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη διαχρονικά. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί πλέον να λειτουργεί με προοπτική από βδομάδα σε βδομάδα και μήνα σε μήνα».

Για το αν ο κόσμος του ΠΑΟΚ να κάνει υπομονή υπογράμμισε:

«Προσωπικά περιμένω σαν παλιός ποδοσφαιριστής, ως φίλαθλος σαν άνθρωπος που ήμουν και είμαι στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, περιμένω τον νέο πρόεδρο όταν θα είναι έτοιμος να βγει και να πει στον κόσμο. Αν ο κόσμος είναι ενήμερος για τα σχέδια της ομάδας θα συμμετέχει πιο ενεργά στην επίτευξη των στόχων που θα τεθούν. Περιμένω να βγει και να πει κύριοι κάνουμε π.χ. ένα τριετές πρόγραμμα ότι η φετινή χρονιά εντάσσεται μέσα, αυτά θα κάνουμε την πρώτη, αυτά την δεύτερη και την τρίτη αυτά».

Για το θέμα των τερματοφυλάκων κατέληξε:

«Αυτό είναι κάτι που δεν το γνωρίζω, γιατί ότι συζήτηση και αν κάνουμε είμαστε μακριά από την ομάδα. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τα όσα ξέρουν αυτοί που δουλεύουν μέσα. Γνωρίζω πως είναι τρεις τερματοφύλακες αυτή τη στιγμή στον ΠΑΟΚ. Ο Γλύκος, ο Ιτάνζ και ο Γιακουμής. Αν κάποιος έχει πρόβλημα, τα στελέχη πρέπει να το αντιμετωπίσουν. Εκείνο το οποίο πιστεύω είναι ότι χρειάζεται έναν αμυντικό επιπέδου, έναν μεσοεπιθετικό που θα κάνει την διαφορά και ενδεχομένως έναν αριστερό ακραίο για να βοηθηθεί η ομάδα όχι απλώς για το σήμερα αλλά και για την ανάπτυξή της».

Διαβάστε ακόμη...