«Μπορεί κύπελλο ο ΠΑΟΚ»

Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο ποδοσφαιριστής του Εργοτέλη, Ηλίας Αναστασάκος. Αναφέρθηκε στο γεγονός πως έφτασε τα 100 γκολ στην καριέρα του, ενώ σχολίασε και την εικόνα του ΠΑΟΚ, τονίζοντας ότι ο "Δικέφαλος" μπορεί φέτος να κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδας.
Πηγή: arenafm.gr
«Μπορεί κύπελλο ο ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά, όσα είπε ο Ηλίας Αναστασάκος:

Για το ότι ξεπέρασε τα 100 γκολ: "Προσπαθούσα πάντα να σκοράρω. Ελπίζω να συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα μου. Το γκολ που θυμάμαι περισσότερο είναι το... τελευταίο. Πάντως, το πρώτο το πέτυχα με την φανέλα του Απόλλωνα Αθηνών εναντίον του Εθνικού, το 1999. Δεν ήξερα ότι έφτασα τα 100 γκολ, ένας φίλος μου το είπε. Σίγουρα με χαροποιεί αυτό που πέτυχα, αλλά από εκεί και πέρα προέχει να βοηθάω την ομάδα μου. Προσπαθώ να μην βάζω μελλοντικούς στόχους, θέλω να βλέπω ξεχωριστά κάθε παιχνίδι. Την Κυριακή με τον Εργοτέλη δεν τα καταφέραμε και τα δύο γκολ μου δεν στάθηκαν αρκετά για να νικήσουμε. Δεν μπορώ να συγκριθώ με τα μεγαθήρια, που υπάρχουν στην λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έχω πετύχει γκολ και σε μικρότερες κατηγορίες, δε νομίζω πως υπάρχει σύγκριση".

Για την φετινή Σούπερ Λιγκ: "Αλλάζουν πολλοί προπονητές και θα αλλάξουν και άλλοι. Υπάρχει το πάνω-κάνω στο πρωτάθλημα, ένα αλαλούμ στο γκρουπ των δέκα ομάδων, που παλεύουν για την κατηγορία και όσοι αντέξουν θα σωθούν. Από πέρυσι οι ομάδες έχουν δυναμώσει και θα είναι ακόμα πιο δυνατές, με τις προσθήκες που κάνουν τώρα. Είδαμε τον ΠΑΟΚ να χάνει από τον Πανιώνιο και τον Παναθηναϊκό να μην τα καταφέρνει με μικρότερες ομάδες στην έδρα του. Νομίζω πως αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό και σε κάποιο βαθμό τον ΠΑΟΚ, έχει κλείσει η ψαλίδα. Είναι καλό αυτό".

Για το ποιες ομάδας θα σωθούν: "Ελπίζω ο Εργοτέλης! Από εκεί και πέρα, πολλοί έλεγαν πέρυσι ότι ο Άρης θα έπεφτε, αλλά στο τέλος τα κατάφερε. Ακόμα και ομάδες, που είναι ψηλά, με δύο – τρεις συνεχόμενες ήττες μπορεί να βρεθούν προ εκπλήξεως. Όλα είναι ανοιχτά".

Για τον φετινό ΠΑΟΚ: "Τον βλέπω πάρα πολύ... συμπαθητικά. Είναι μια ομάδα, που έχει αλλάξει φιλοσοφία και παίζει πιο πολύ επιθετικά. Σε πολλά παιχνίδια δέχεται γκολ και δίνει προτεραιότητα στην επίθεση. Μπορεί αυτή να είναι η νοοτροπία του προπονητή, όμως το αποτέλεσμα πολλές φορές δεν έρχεται".

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει το κύπελλο: "Το κύπελλο είναι περίεργη υπόθεση. Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να το κατακτήσει. Μην ξεχνάτε ότι ο Αστέρας απέκλεισε πέρυσι τον ΠΑΟΚ. Μπορούσε να το πάρει... Όλα είναι πιθανά".

Για το ποιον θεωρεί το καλύτερο επιθετικό στην Ελλάδα: "Πιστεύω ότι ο καλύτερος επιθετικός που πέρασε από την Ελλάδα είναι ο Βαζέχα. Από τους Έλληνες ξεχωρίζω τον Ντέμη (Νικολαΐδης). Από τους σημερινούς καλύτερος είναι ο Μήτρογλου".

Διαβάστε ακόμη...