Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 20ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League 2023-24 κόντρα στον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Τούμπας.
Πηγή: paokfc.gr
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Πράσινους.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται για 76η φορά τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα από το 1959-60 που καθιερώθηκε το η Α' Εθνική. Σε αυτές τις αναμετρήσεις, ο Δικέφαλος έχει 37 νίκες, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει νικητής τις 22 φορές, ενώ οι 16 από τις αναμετρήσεις τους έχουν τελειώσει ισόπαλες.

Για την διαδικασία των Play Offs ο ΠΑΟΚ έχει υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό 11 φορές, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί στις τέσσερις, τον Παναθηναϊκό στις τέσσερις και τρία ακόμη παιχνίδια να έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα. Όλες οι άλλες αναμετρήσεις τους είναι για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Μόνο σε έξι από τις 74 αναμετρήσεις δεν έχει σημειωθεί γκολ και έχουν τελειώσει 0-0. Σε όλα τα υπόλοιπα έχει σκοράρει μια από τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία του στα 25 από αυτά τα ματς και τον Παναθηναϊκό να μην έχει δεχθεί γκολ σε 18.

Συνολικά έχουν επιτευχθεί 178 τέρματα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ και τα 106 να είναι για τον Δικέφαλο, ενώ τα 72 για τους Πράσινους. Ο Ίνγκανσον σημείωσε το 100ο εντός έδρας γκολ κατά του Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα στις 21 Δεκεμβρίου 2020, στη νίκη του ΠΑΟΚ με 2-1.

Το δημοφιλέστερο σκορ είναι οι νίκες του ΠΑΟΚ με 2-1 και του Παναθηναϊκού με 1-0, αποτελέσματα που έχουν σημειωθεί από 10 φορές. Ακολουθούν στην κατάταξη οι νίκες του ΠΑΟΚ με 1-0 και 2-0 που έχουν οκτώ παρουσίες και το 1-1 με επτά εμφανίσεις που είναι και το δημοφιλέστερο αποτέλεσμα τους στις ισοπαλίες.

Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια έχουν ολοκληρωθεί με 2-1, τα δύο με νίκη του ΠΑΟΚ και τα δύο περσινά με νίκη του Παναθηναϊκού με 2-1. Το άλλο ήταν η επικράτηση του ΠΑΟΚ με 2-0 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Super League.

Η ευρύτερη νίκη επί του Παναθηναϊκού είναι στην σύγχρονη ιστορία των αναμετρήσεων τους, αφού ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 4-0 στις 10 Δεκεμβρίου 2017 χάρη σε δύο γκολ του Πέλκα και από ένα των Κουλούρη και Πρίγιοβιτς.

Διαβάστε ακόμη...