Γεμάτος λακκούβες ο δρόμος προς τους ομίλους

Από forzaonline.gr: Στις 27 Ιουλίου ο ΠΑΟΚ πέφτει στη μάχη της Ευρώπης, στον 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ... Τι τον περιμένει αυτό το καλοκαίρι;
Πηγή: forzaonline.gr
Γεμάτος λακκούβες ο δρόμος προς τους ομίλους

Κατ΄ αρχήν ο ΠΑΟΚ θα είναι στους ισχυρούς σε όλους τους προκριματικούς γύρους με τους 25.000 βαθμούς, που έχει την τελευταία πενταετία. Αυτό βέβαια από μόνο του, δεν σημαίνει και πολλά, αφού στην δεξαμενή των πιθανών του αντιπάλων, υπάρχουν ομάδες και καλύτερες από τη... Λέφσκι που τον απέκλεισε πέρσι!

Στον δεύτερο προκριματικό, μπορεί να κληρωθεί με μια από τις πολλές αδύναμες ομάδες (λ.χ. Αραράτ, Ταλίν, Τορσάβν, Μιλσάμι, Σάντα Κολόμα, Ορταμπάσι, Τσέλιε κ.α.), αλλά υπάρχουν και παγίδες όπως Βοϊβοντίνα, Μπεϊτάρ, Πόγκον, Λουκέρνη, η 5η της Ολλανδίας...

Στον τρίτο προκριματικό, αρχίζουν οι περισσότερες... παγίδες, καθώς στη δεξαμενή των πιθανών αντιπάλων θα είναι ομάδες όπως η Ομόνοια Λευκωσίας, η Χάιντουκ Σπλιτ, η Μπραν, η Νόρτζελαντ, ενώ τα πράγματα μπορεί να γίνουν πιο δύσκολα στα πλέι οφ του Κόνφερενς, όπου υπάρχουν πραγματικά επικίνδυνες ομάδες!

Ο πιο δυνατός από τους αδύναμους, που μπορεί να βρεθεί στο δρόμο του ΠΑΟΚ είναι η Μπεσίκτας (!), ενώ θα υπάρχουν ακόμη ομάδες όπως η Χαποέλ Μπερ Σεβά, η Τζουργκάρντεν, ο ΑΠΟΕΛ, η Ριέκα, η Γκιμαράες, η Στεάουα, ακόμη και η Λεχ Πόζναν, ενώ θα πέσουν και δυο ομάδες από τον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ...

Γίνεται αντιληπτό ότι ο δρόμος της Ευρώπης για τον ΠΑΟΚ φέτος μπορεί να μην έχει τα ψηλά εμπόδια, που υπάρχουν στο Τσάμπιονς και στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά έχει ομάδες, που μπορεί να κάνουν τη ζημιά, ειδικά αν ο ΠΑΟΚ δεν κάνει αυτά που πρέπει και δεν προσέξει, όπως έγινε και πέρσι, όταν αποκλείστηκε από τη Λέφσκι.

ΘΑ ΕΧΕΙ... ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

H... συζήτηση για την Ευρώπη αρχίσει στις 21 Ιουνίου για τον ΠΑΟΚ, καθώς τότε θα μάθει τον αντίπαλό του ή το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει αυτός, στον 2ο προκριματικό του Κόνφερενς. Οι αγώνες θα γίνουν 27 Ιουλίου και 3 Αυγούστου.

Η κλήρωση του 3ο προκριματικού θα γίνει στις 24 Ιουλίου, πριν καν διεξαχθεί ο 2ος γύρος, ενώ η κλήρωση των πλέι οφ θα γίνει στις 7 Αυγούστου, πριν καν παιχτεί ο 3ος προκριματικός.

Για να φτάσει ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ, θα πρέπει να παίζει non stop όλες τις Πέμπτες του Αυγούστου.

Ο τρίτος γύρος είναι στις 10 και 17 Αυγούστου, ενώ τα πλέι οφ θα διεξαχθούν στις 24 και 31 Αυγούστου.

Την 1η Σεπτεμβρίου θα γίνει η κλήρωση για τους ομίλους του Κόνφερενς... Αν φτάσει ως εκεί ο ΠΑΟΚ, θα είναι στη χειρότερη περίπτωση στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας από τα 4.

*Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της... αυτοχειρίας του ΠΑΟΚ φέτος, αρκεί να δει τους ευρωπαϊκούς δρόμους των τριών, που τερμάτισαν από πάνω του στα πλέι οφ...

Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ έχει σίγουρους ομίλους φέτος. Ξεκινά στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ και μπορεί να βρεθεί στους ομίλους, με πιθανούς αντιπάλους ομάδες όπως η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Κοπεγχάγη, Γαλατασαράι, Φερεντσβάρος, Καραμπάχ, Σλόβαν και Γιάνγκ Μπόις!

Ο δευτεραθλητής Παναθηναϊκός, ξεκινά στον 2ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο τη Σερβέτ Γενεύης ή την Ντνίπρο. Αν περάσει σιγουρεύει στη χειρότερη τον όμιλο του Κόνφερενς και συνεχίζει με πιθανούς αντιπάλους Ρέιντζερς, Μπράγκα, Αίντχόφεν και Μαρσέιγ για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο δε Ολυμπιακός ξεκινά στον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ και θα παίξει με μία εκ των Ντνίπρο, Σερβέτ ή τη 2η του Βελγίου, ανάλογα με το ποιοι υποβιβαστούν από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Εφόσον περάσει, ο Ολυμπιακός θα έχει βατή κλήρωση και στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας σιγουρέψει σε κάθε περίπτωση τον όμιλο του Κόνφερενς.

Διαβάστε ακόμη...