Λινάρδος: «Για το βήμα παραπάνω τη νέα σεζόν»

Από paok24.com: Στον ραδιοφωνικό σταθμό City 106,1 φιλοξενήθηκε σήμερα ο νέος κεντρικός του ΠΑΟΚ, Δημοσθένης Λινάρδος, με τον πρώην αθλητή του Ολυμπιακού να τονίζει:
Πηγή: paok24.com
Λινάρδος: «Για το βήμα παραπάνω τη νέα σεζόν»

Για την απόφαση του να αφήσει τον Ολυμπιακό για τον ΠΑΟΚ:

«Κατ΄αρχάς η χρονιά που πέρασε για εμένα ήταν απόλυτα επιτυχημένη σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Για του χρόνου επέλεξα τον ΠΑΟΚ, γιατί ο ρόλος και αυτά που μου πρότεινε ήταν αυτά που ήθελα. Είμαι αρκετά χαρούμενος, όπως έχω πει αγαπάω την πόλη της Θεσσαλονίκης. Νομίζω ότι η ομάδα που χτίζεται είναι αρκετά καλή για Ελλάδα και Ευρώπη. Αρχικά θέλουμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα, δηλαδή το Κύπελλο και να διεκδικήσει φυσικά το πρωτάθλημα, κι ότι καλύτερο στην Ευρώπη».

Για το τι ξεχώρισε από τον Δικέφαλο ως αντίπαλο:

«Μου άρεσε η μαχητικότητα που έβγαζε η ομάδα. Όλο αυτό που απέπνεε η ομάδα μου άρεσε. Νομίζω ότι του χρόνου θα είμαστε έτοιμοι για το βήμα παραπάνω, μπορούμε για το πρωτάθλημα. Υπάρχουν κι άλλες καλές ομάδες, αλλά όλα κρίνονται στο γήπεδο. Στη χρονιά θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Παίζει ρόλο η συνεχής συγκέντρωση. Το δικό μου «θέλω», όπως και της ομάδας είναι να κατακτήσουμε τρόπαια, να χαμογελάσουμε στο τέλος».

Για την κρισιμότητα της παρουσίας του κόσμου:

«Ο κόσμος κάθε ομάδας είναι πραγματικά ένα σημαντικό κομμάτι. Είναι ο έβδομος παίκτης, μας δίνουν ρυθμό μέσα στον αγώνα και θα ήθελα φέτος να δω ένα γεμάτο Παλατάκι. Μακάρι να μπορέσουμε με τον τρόπο που θα παίζουμε, να προσελκύσουμε τον κόσμο».

Για τον στόχο της Ευρώπης:

«Θα συμμετάσχουμε στο CEV Cup, που βρίσκεται στη δεύτερη βαθμίδα των ευρωπαϊκών Κυπέλλων. Έχει πάρα πολύ καλές ομάδες, θα μας δείξει το που βρισκόμαστε εμείς. Θα μας βοηθήσει και στο ελληνικό πρωτάθλημα η παρουσία μας εκεί. Νομίζω ότι θα φτάσουμε μακριά στην Ευρώπη, δεν το βάζουμε στην άκρη. Προσωπικά με ενδιαφέρει πάρα πολύ η ευρωπαϊκή πορεία. Οι κινήσεις του ΠΑΟΚ στους ξένους είναι πολύ δυνατές. Έρχονται παιδιά που έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο. Είναι πιο έμπειροι από εμένα και τον Γιώργο Παπαλεξίου. Για να γίνεις καλύτερος, πρέπει να παίζεις με τους καλύτερους. Αυτό είναι νόμος».

Διαβάστε ακόμη...